ÆBLEKOMPOT MED KANEL OG INGEFÆR

 photo PA210007 kopi_zps9cidtfhr.jpgUnder sidste uges efterårsferie på Fyn fik jeg simpelthen lavet SÅ meget lækker mad og testet et utal af opskrifter. Det er lidt af en kontrast til de proppede og travle dage, jeg har I denne uge. Faktisk har jeg ikke lavet mad siden jeg kom tilbage til København og jeg begynder faktisk at savne det.

Da jeg rejste til Fyn, var der især èn ting, som jeg glædede mig til og det var selvfølgelig de fynske æbler. Jeg er vokset op med en have fyldt med æbletræer og så snart jeg sætter tænderne i et, så får jeg det vildeste flashback til min barndom.

De smager af hjemlig hygge, oktober, min mor æblekage, regnvejr og efterårsferie. Høsten har været god i år og allerede inden jeg kom, havde mine forældre samlet en kæmpe spand, fyldt til randen med friske æbler. Så mange kunne jeg ikke nå at spiste mig igennem og der besluttede jeg at bikse en omgang æblekompot sammen.

At lave den er så simpelt og nemt som det kan blive og så smager den himmelsk oven på en omgang skyr eller lun grød. Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for ?

Det skal du bruge

? 1 kg æbler (ca. 10 stk)

? 5-7 cm ingefær

? 2 kanelstænger

? 3-4 spsk sukker

? 2 dl vand

Sådan gør du

? Skyl æblerne og skær dem i mindre tern. Lad endelig skrællen blive på.

? Skæl ingefæren og riv det på et rivejern.

? Hæld alle ingredienserne op i en gryde og lad det stå og småkoge i en halv times tid og rør rundt jævnligt.

? Når konsistensen er fin og grød-agtig er den sådan set færdig. Lad den køle af og hæld den evt. på et fint glas. Hvis man er glad for smagen af kanel, kan jeg varmt anbefale at lade kanelstængerne blive i.

 photo PA210012 kopi_zps1vnw0jkn.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments