En af de (tusind millioner) ting, som jeg virkelig elsker ved at bo her på Nørrebro, er at jeg bor så tæt på de fleste af mine venner. En af dem er Julie, og hun bor faktisk kun 5 minutters gang fra mig. Det resulterer ofte i hyggelige hverdagsaftaler, som gerne indeholder mad. På det punkt minder vi nemlig enormt meget om hinanden og deler samme kærlighed til Kikærter, søde kartofler, creme fraiche og sesam. Hun har mange gode egenskaber og en af dem er madlavning.
I onsdags lokkede jeg Julie til at stå for menuen foreslog at vi kunne gøre det til et lille “gæsteindlæg” her bloggen. Det var hun heldigvis med på og retten smagte simpelthen himmelsk. I får den lige her ?
Kyllingelår
? Kyllingelår (6-8 stk)
? Solsikkekerner (4 håndfulde) (finthakket)
? Røget paprika (3-4 spsk)
? Olivenolie
? Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingelårene vendes i lidt olie, så de bliver klistrede. Lav en blanding af de hakkede solsikkekerner, røget paprika, salt og peber. Vend kyllingelårene i solsikkekerneblandingen, så kernerne sætter sig fast på lårene. Bag kyllingelårene i ovnen ved 180 grader (forvarmet ovn) i ca. 45 min.
Korrianderslaw
? Et lille spidskål ? snittet fint
? 3 forårsløg ? snittet fint
? 3-4 håndfulde korriander ? hakket fint (kan sagtens undlades, hvis du ikke bryder dig om korriander)
? En dåse kikærter (steges på panden i ca 10 min ? til de bliver let gyldne i det ? køles derefter af)
Dressing
? 5-6 spsk fraise eller skyr
? 1-2 spsk sesamolie
? Saften fra en lime
? Salt og peber
Sådan gør du
Bland det hel sammen 😉