MADMUFFINS MED SPINAT OG FETA

Jeg er ikke vegetar (kun når det kommer til fisk) og jeg følger heller ikke nogen bestemt madreligion, men spiser bare hvad jeg kan lide. Der er meget kød, som jeg ikke er specielt begejstret for og derfor ender de fleste af mine måltider med at være kødfri.

Vi ved jo nok alle sammen, at vi skal huske at få vores proteiner. Specielt sådan en som mig, der træner rigtig meget. Derfor sørger jeg altid for at spise en masse andre proteinrige ting, så som bønner og kikærter. Æg kan jeg også rigtig godt lide, men glemmer dem lidt for ofte. Det er egentlig lidt af en skam, for deres muligheder er jo nærmest uendelige.

I sidste uge købte jeg en kæmpe bakke æg og besluttede mig for at lave en god portion madmuffins. Sådan et par stykker udgør den lækreste frokost sammen med lidt friske grøntsager og fungerer også godt som mellemmåltid eller som tilbehør til aftensmaden.

Opskriften får I da lige her ?
 photo P8070085_zpsa08povby.jpg

Det skal du bruge (til ca. 9 muffins)

? 3 æg

? 100 g. frisk spinat

? 1 dl hakket fetaost

? 1/2 dl yoghurt natural eller creme fraiche. Alt efter hvad men lige ligger inde med.

? 1 dl havregryn

? 2 dl hvedemel

? 1,5 tsk salt

? 2 tsk bagepulver

 photo P8070082_zpsopuldxrg.jpg

Sådan gør du

? Start med at hakke spinaten fint. Det er en rigtig god idè at bruge en minihakker, hvis man skulle være heldig at eje sådan en.

? Bland æg, saltt, spinat, yoghurt, bagepulver og feta i en skål.

? Tilsæt havregryn – De fik også lige en tur i minihakkeren hos mig, men jeg er sikker på at det også bliver fint uden.

? Tilsæt hvedemel og bland dejen grundigt med en håndmixer.

? Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.

 photo P8070086_zpswkbxurqr.jpg

I forbindelse med madlavning, skal vi også lige tale lidt om køkkenredskaber. For når man er glad for at eksperimentere, så er de gode at have. Rigtig gode. Da jeg var yngre gik jeg ikke specielt meget op i den slags. Jeg ville hellere bruge mine penge på tøj og tasker, men som alderen og interessen for mad er vokset, er det noget af det, som jeg virkelig er begyndt at sætte pris på.

Det er altså bare lidt sjovere at skære grøntsager hvis kniven ikke er sløv og i det hele taget bliver mange ting nemmere, hvis man har de rigtige redskaber. Den her opskrift er f. eks en kende mere besværlig at lave, hvis man ikke har en minihakker eller en håndmixer. Åh hvor jeg dog elsker min minikakker.

Hos webshoppen Bentbrandt.dk har de et giga-stort udvalg af top-dollar køkkenudstyr. Vi snakker selvfølgelig den slags der er i ultra god kvalitet og fra anerkendte brands. Her snakker vi altså alt fra målekander og gryder til brødkurve. Hele udvalget ses HER.

Udgivet i samarbejde med Bentbrandt.dk

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments