HJEMMELAVEDE BAGELS

 photo P7260076_zpstdtzjfhd.jpg

Sjældent har jeg spist så godt, som jeg gjorde da jeg rejste rundt i Californien. Det sted er på måder et madmekka og det er altså uanset, om man er til kager, is, quinoa, mexikansk eller indisk. Èn ting som jeg glædede mig ekstra meget til at spise, inden min afrejse, var deres bagels.

Bagels med cream cheese er noget af det der står klarest i min hukommelse, fra de andre gange jeg har besøgt The US. De findes over alt derovre og mulighederne for topping, pålæg og mel er uendelige. Faktisk tror jeg ikke at jeg lyver, når jeg siger, at jeg næsten formåede at spise en hver eneste dag i den måned jeg var der 😉

Naturligvis var det også noget af det, som jeg savede aller mest da jeg kom tilbage til Danmark. Næst efter det gode vejr, selvfølgelig. Ganske vist kan man også købe Bagels herhjemme, men de kommer altså ikke i nærheden af at være lige så gode som de amerikanske. Og hvad gør man så? Man laver dem selvfølgelig selv.

Jeg lavede lidt research her og der for at for at finde frem til den perfekte opskrift og jeg synes faktisk, at jeg endte med et ganske godt resultat og opskriften skal selvfølgelig deles med jer <3

Det skal du bruge (til 9 bagels)

? 1 dl mælk

? 1,5 dl vand

? 25 g gær

? 1 tsk salt

? 1 tsk sukker

? 2 spsk olie

? 1 æggeblomme

? 100 g havregryn

? Ca. 375 g hvedemel

? Korn og frø til topping (Jeg brugte blå birkes, sesamfrø og havregryn)

 photo P7260081_zps9chv6hfj.jpg

Sådan gør du

? Bland gær, mælk, vand, salt, sukker, olie, æggeblomme.

? Start med at tilsætte havregryn og rør rundt i massen.

? Tilsæt hvedemel stille og roligt, så dejen bliver fin og smidig. Herefter skal den æltes godt og grundigt.

? Lad den hæve i et par timer.

? Tag en forholds stor gryde og fyld den med vand og lad det koge.

? Mens vandet kommer i kog, kan man forme bagels(ne?). Det er ret nemt; bare lav 9 boller med et huld i midten 😉

? Herefter skal de koges i vandet (ca. 3 stk ad gangen). Lad dem gode i 1-2 minutter. Jo længere jo bedre.

? Når alle bagels har fået en tur i det kogende vand, skal de egentlig bare pyntes med topping og derefter bages i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.

BON APPETIT ?

 photo P7260084_zpsjq2bwygm.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments