SWEET POTATO-BØFFER

 photo IMG_1393_zpsviwjrkwt.jpg

ENDELIG fik jeg lov til at arbejde lidt i mit køkken igen. Det er afgjort en af de ting, som jeg har savnet aller mest. I går aftes havde jeg en aftale med min veninde, Mette, og det tog mig sådan ca. 2 sekunder at tilbyde at stå for madlavningen.

Jeg havde lyst til at prøve noget nyt og så havde jeg lyst til noget med sweet potatos, for dem fik jeg ikke for mange af på min rejse. Derfor blev det til en omgang sweet potato-bøffer og de blev faktisk rigtig gode. Dog en smule bløde i konsistensen, så næste gang vil jeg nok stege dem på panden, inden de kommer i ovnen og måske tilsætte lidt moste kikærter. Men med sådan en omgang, er det jo kun fantasien, der sætter grænser.

Her får I opskriften på disse herligheder:

Til ca. 10 stk.

? 600 g sweet potatos (svarer til 3 mellemstore af slagsen)

? 1 æg

? 1 hakket løg

? 2 fed hvidløg

? 5 spsk havregryn

? 1,5 spsk HUSK

? 1 spsk røget paprika

? En håndfuld hakket korriander

? 1 spsk olivenolie

? Salt og peber

 photo IMG_1404_zpsyrwu3vo4.jpg

Sådan gør du

1. Start med at skrælle de søde kartofler og skær dem i mindre stykker og kog dem i en gryde til de bliver bløde. De skal ca. have 10 minutter.

2. Blend dem til en mos med en stavblender, sammen med æg, haveregryn, HUSK og krydderrider. Når mosen har en fin konsistens, tilsætter man de friske koriander.

3. Lad mosen stå i ca. 10 min så HUSK’en kan sætte sig.

4. Til sidst skal de egentlig bare formes som små frikadeller og bages i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Som tidligere nævnt, vil jeg nok lige give dem et par minutter på panden inden.

 photo IMG_1393_zpsviwjrkwt.jpg

Vi spiste dem sammen med en lækker salat, pitabrød og creme fraiche. Altid creme fraiche.

Bemærk i øvrigt lige vinen fra Geyser Peak. Den er simpelthen SÅ god, lækker og frisk. Jeg blev introduceret til den under en vinsmagning kort før jeg rejste. Allerede der, blev jeg ret fascineret fordi den kommer fra vinområdet i det nordlige Californien. Jeg endte jo heldigvis med at komme en tur derop og nu synes jeg nærmest at det er endnu mere interessant 😉

Vinen kan købes i de fleste supermarkeder og koster kun 59 kr. Så er det tip i hvert fald givet videre.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments