RAMSLØGSPESTO

 photo IMG_0177_zpsnbb0mv6b.jpg

Når jeg besøger mine forældre på Fyn, er det næsten obligatorisk, at min mor og jeg skal afprøve nye opskrifter. I går eftermiddags gik vi lang tur i den flotte lysegrønne skov og her var hele bunden fyldt med smukke og velduftende ramsløg. Vi blev straks enige om at plukke en håndfuld og lave en portion ramsløgspesto til aftensmaden og den blev simpelthen SÅ lækker.

Løgene vokser i de fleste skovbunde, men de synger efterhånden på sidste vers, så man skal nok være hurtig, hvis man gerne vil plukke dem selv. Har man ikke lige har en skov i baghaven, så kan de også købes i velassorterede supermarkeder. Pestoen er super nem at lave og tager ikke meget længere end 10 min.

Det skal du bruge:

? 1 pakke ristede pinjekerner. Jeg brugte dem fra Tiger.

? 2 store bunder ramsløg

? 2 Fed hvidløg

? 1 dl Olivenolie

? 1 dl frisk revet parmesanost

? Saften fra en halv Citron

? 1 tsk honning (kan udelades, men det smager fantastisk med lidt sødme)

? Salt og peber

Sådan gør du: Rist pinjekernerne, riv parmesanen og hak ramsløgene. Bland det i en minihakker, sammen med de øvrige ingredienser og blend til det får den ønskede konsistens. Voila ?

 photo IMG_0183_zpsicwlqo0h.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments