OUT AND ABOUT IN COPENHAGEN – MIN MINIGUIDE

I sidste uge luftede jeg tanken om at lave en lille miniguide, til nogen af mine yndlingsspisesteder i København, og spurgte jer om der var stemning for det. Det var der heldigvis. Heldigt for mig, når 80% af billederne på min telefon er af mad jeg har spist.

Hvis der er noget jeg elsker og virkelig nyder, så er det at gå ud og spise. Det sker yderst sjældent, at jeg takker nej til at gå ud og det er noget jeg prioriterer enormt højt i mit budget og i min hverdag. Der går sjældent en uge, hvor jeg ikke prøver et nyt sted og jeg ELSKER at få nye oplevelser, opdage nye smage, nye krydderier og ikke mindst blive inspireret til at udfordre mig selv hjemme i mit eget køkken.

København er en fantastisk by, når det kommer til spisesteder og jeg elsker, at madkulturen bare vokser og vokser. Hver eneste måned dukker der nye spændende steder op og min liste over dem jeg skal prøve, bliver ved og ved med at vokse. Jeg har store planer om at gøre det her til et tilbagevendende indlæg og i dag starter vi med en god håndfuld af mine favoritter. Både når det kommer til aftensmad, morgenmad og brunch. Enjoy ?
 photo guide1_zpspihjbrwd.jpg

Salon 39. Vodroffsvej 39, 1900 Frederiksberg C

Min søster og jeg har lavet vores egen lille klub, hvor vi hver måned skal prøve et nyt sted. Vi startede for et par uger siden, på Salon 39 på Frederiksberg. Deres burgere er berygtede i hele byen, så sådan en skulle vi naturligvis prøve. Vi blev bestemt ikke skuffede og den smagte lige præcis som en burger skal smage. Bøffen var saftig og ingredienserne var simple, friske og lækre. Desuden blev fritterne serveret en en røget chili-mayo og den er alene grund nok til at komme tilbage.

Stedet er desuden ualmindeligt hyggeligt og så snart man træder ind ad døren, bliver man ført tilbage til 30erne og stemningen oser af hygge og good vibes.

 photo guide6_zpsyjk9wfqi.jpg

Mirabelle. Guldbergsgade 29, 2200 København N

Som jeg efterhånden har fortalt en million milliard gange, så elsker jeg brød og så snart jeg hører om en ny bager i København, skal den prøves. For ikke så længe siden, åbnede Mirabelle hjemme på gode gamle Nørrebro. Jeg har kun været der en enkelt gang, men har store planer om at komme tilbage snart. Brødet er økologisk og smager himmelsk. De serverer både boller, sandwich, kager, kaffe, juice og minipizzaer. Der er masser af plads i cafèen og en super god stemning. Desuden er indretningen og deres vildt smukke gulv (ja gulv) et besøg værd.

Ved siden af bageriet, ligger restauranten, Bæst. De serverer primært pizzaer, hvor Mirabelle naturligvis dejen brødet til. Jeg har ikke været der endnu, men min søster og jeg har aftalt, at det er der vores næste “spise-ude-klub” skal foregå.

 photo guide7_zpsgqxgc8en.jpg

Neighbourhood. Istedgade 27 København N

Så længe jeg kan huske, har Pizza været min livret. Men faktisk helst de hjemmelavede af slagsen. Det skyldes ganske enkelt, at jeg aldrig kan styre det når jeg spiser pizza ude og det resulterer i, at jeg altid ender med at spise en hel pizza og bliver så mæt. at jeg ikke kan være i mig selv de efterfølgende timer. Men på Neighbourhood er det noget lidt andet. Deres pizzaer er nemlig så tynde, simple og lækre, at man snildt kan spise en hel og efterfølgende drikke et par drinks 🙂 Jeg har kun været der en enkelt gang, men vil meget gerne tilbage snart. Alt er lavet af økologisk og råvarer er simpelthen så lækkert. Efter min mening, er det her man får byen bedste pizza.

Desuden er stedet noget af det hyggeligste. Der er altid kø til et bord, men inden man går ind i restauranten er der en lille bar, hvor man lige kan sidde og få en drink, et glas vin eller en øl imens man venter. Og så kan man selvfølgelig gå tilbage, når man er færdig med at spise. Betjeningen fortjener også lige et gode ord med på vejen. Deres tjenere er simpelthen så søde og venlige.

 photo guide5_zpsmqg0csys.jpg

Wulff & Konstali. Lergravsvej 57, Amager.

Og nu til det der nok løber med prisen, som Københavns mest instagrammede brunch. Wullf’en ligger langt pokker i vold ude på Amager og når man besøger stedet for første gang, bliver man lidt i tvivl om, om man er på rette vej. Men jo jo, midt i et kedeligt industrikvarter ligger den, endda midt i et fitnescenter. Konceptet er genialt, hvis I spørger mig. Man får udleveret en seddel, hvor man selv krydser af hvad man ønsker på sin tallerken. Her kan man vælge mellem de fleste klassiske brunch-retter. Både usunde og sunde. Man kan vælge mellem 5 og 7 ting og kaffen køber man ved siden af. Det er bestemt rejsen ud til ønskeøen værd 😉

 photo guide4_zpsx9ia6y0j.jpg

Bertels kager & salon

Det sker faktisk yderst sjældent, at jeg går ud og spiser kager. Jeg kan godt lide kager, men vil egentlig hellere bruge min appetit på rigtig mad. Dog har jeg hørt en del gode ting om Bertels saloner, som primært serverer cheesekager og derfor blev jeg vældig glad, da Carlsberg inviterede på ølsmagning og eftermiddagskager på deres salon i indre by, for et par uger siden. Jeg er bestemt ikke kageekspert, men de her smagte som en bid af himlen og så er det bare den hyggeligste cafè, med en skøn atmosfære.

Desuden skal Carlsbergs nye Jakobsen bryg også lige have et ord med på vejen. Den er udviklet i samarbejde med Ricco fra Riccos kaffebarer og indeholder, sjovt nok, et strejf af kaffe. En helt perfekt kombination for sådan en som mig, der ikke kunne leve et liv uden kaffe og øl.

 photo guide3_zpsrqikc9ii.jpg

Bar Central. By Østergade 14-20, København K

I går, efter ballettræning, spiste vi frokost på Bar Central. Det var sådan et hyggeligt sted og især indretningen faldt lige i min smag. Det er lidt svært at beskrive, men der var bare sådan en god stemning og der var kræset om hver eneste detalje. Væggene var var fyldt med billeder af gamle rock-ikoner (ikke på den der tacky og søgte måde). Vores mad var forudbestilt, så jeg så faktisk ikke menukortet. Men at dømme ud fra deres hjemmeside, skulle der gerne være noget for enhver smag. Vi fik en kyllingesalat, som var helt simpel, men super lækker.

 photo guide2_zpshvayzit4.jpg

Cafè Taxa. Hørsholmsgade 20-32, København N

Til sidst det sted, som nok kommer tættets på at være mit stamsted. Jeg elsker alt ved Cafè Taxa. Om vinteren er der rart, hyggeligt og varmt og om sommeren har de det perfekte solhjørne, hvor der altid sidder folk og hygger sig og drikker deres fantastiske lemonader. Desuden serverer de også Fynsk forår på Fad, hvilket er et kæmpe plus i min bog. Jeg spiser der forholdsvis ofte og 9 ud 10 gange bestiller jeg deres Chili con carne. Det er absolut den bedste Chili con carne i verden.

Hvis I ligger inde med et godt sted, der kan anbefales, skal I endelig ikke holde jer tilbage i kommentarfeltet. Jeg skal jo helst have lidt nyt indhold til mit næste indlæg ?

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments