VINTERSALAT MED QUINOA, LINSER OG BUTTERNUT SQUASH

Hvis I vidste hvor hårdt jeg har kæmpet for at få den her salat til at fremstå godt på et billede 😉 Bliver I ikke draget af synet, tør jeg godt love, at den er meget pænere i virkeligheden og smager himmelsk. Jeg lavede den i går, da jeg havde inviteret en af mine barndomsveninder til middag og jeg skulle hilse og sige at den var et hit. I øvrigt er det 3. gang i denne uge, at jeg har middagsgæster – jeg går all in på de der nytårsforsættere 😉 Inspirationen har jeg hentet hos den dygtige Deliciously Ellia.
 photo IMG_1273_zps4ade3a0d.jpg

Det skal du bruge (til 3-4 peroner)

? 2. dl. sort Quinoa

? 1. dl. grønne linser

? 1 Butternut squash (kan evt. erstattes med en sweet potato.

? 2 gulerødder

? 1/2 dl. Rosiner

? 1/2 dl. ristede pinjekerner

? 1. lime

? En håndfuld frisk mynte

Til dressing

? 1/2 dl. olivenolie

? 1 spsk Tahin

? Saften fra en lime

Sådan gør du: 1. Start med at koge Quinoa og linserne sammen i ca. 20 min 2. Skræl og skær Butternut squashen i tern – størrelsen skal bare være efter smag og behag. Bag dem i ovnen på 200 grader i 25 min. 3. Læg dem i et ildfast fad og tilsæt salt, peber og olivenolie. Brug hænderne til at fordele det godt. 4. Skræl og riv gulerødderne. 5. Når quinoaen og linserne er kølet ned, skal de over i en skål og så kan man egentlig bare tilsætte gulerødder, pinjekerner og rosiner. 6. Når Butternut Squash-ternene er færdige, vil jeg anbefale at man lige lader dem køle af. Derefter skal de bare op i salaten og afslutningsvis hældes dressingen ud over sammen med en håndfuld frisk mynte.

Bon Appetit

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments