HJEMMELAVEDE KNÆKBRØD – NEMME, HURITGE OG SUNDE

Hjemmelavede knækbrød – noget nær verdens bedste snack 🖤

Så blev det endelig lørdag og hvad er mere passende end at dele en opskrift? Det er en af mine personlige favoritter, selvom den hverken er nyskabende eller revolutionerende. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker brød og de her knækbrød er blevet en af de ting, som jeg helst skal have i mit køkken. De er perfekte som mellemmåltider og endnu mere perfekte som snack efter træning. Desuden kan de holde i 100 år uden at blive tørre og kedelige.

Tidligere har jeg altid lavet knækbrød ud fra de kornblandinger, som kan købes i de fleste supermarkeder. Dog skete der det, den anden dag, at de var udsolgt over alt. Jeg var lige ved at gå i panik, indtil det slog mig, at jeg selvfølgelig også kunne forsøge selv at lave dem fra bunden. Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab at blande lidt forskellige kerner 😉 Resultatet blev overraskende godt og jeg har allerede spist så mange, at jeg bliver nødt til at kaste mig ud i endnu en omgang 🙂

hjemmelavede knækbrød

Det skal du bruge

1. dl hørfrø

2. dl Sesam

1. dl solsikkekerner

1,5 dl vand

2 dl havregryn

1 spsk salt

1/2 spsk bagepulver

1/2 dl olivenolie

1,5 dl. hvedemel

hjemmelavede knækbrød

Sådan gør du: 1. Bland alle de tørre ingredienser og rør godt rundt i dem, som de bliver godt fordelt 2. Tilsæt vand og olie 3. Rør det hele sammen, så dejen får en sjappet og fugtig konsistens 4. Hæld dejen på et stykke bagepapir 5. Ta et stykke bagepapir, der har samme størrelse, som det andet. Læg det oven på dejen og rul den tynd med en kagerulle. Den skal ca. være en halv cm i tykkelsen. 6. Fjern den øverste lag bagepapir og skær dejen i små firkanter. evt. med en pizzakniv 7. Bag brødene i ovnen på 200 g. i ca. 20 min. Men hold øje med dem, får så snart overfladen bliver gylden, går der kun ganske kort tid, inden den bliver sort.

hjemmelavede knækbrød

Læs også: Sunde og nemme cornbread

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments