BLOMMEKOMPOT MED KANEL & INGEFÆR

 photo IMG_1683_zps10e68d66.jpg

For et par dage siden, var der blommer på tilbud i Fakta og det gav mig sådan lyst til at kaste mig ud i en blommekompot. Den smager simpelthen så godt, at jeg bliver nødt til at dele den med jer. Mit udgangspunkt var egentlig, at jeg ville lave en helt traditionel version, men da lysten til at eksperimentere, pludselig kom snigende, besluttede jeg mig for at tilsætte kanel og lidt ingefær.

Jeg spiser næsten altid hjemmelavet kompot, i stedet for den traditionelle marmelade. Det er som om, at smagen er lidt mere rund. Desuden spiser jeg altid en skefuld på min yoghurt om morgenen. Det giver lige den der perfekte sødme. I opskriften her får man et lille spicy element, hvilket kun er et plus i min bog. Det kunne være at jeg skulle kaste mig ud i lidt Chilli næste gang 😉

 photo IMG_1689_zps71b48e3e.jpg

Opskriften er næsten så nem som den kan blive og kræver kun små 20 min af din tid.

Det skal du bruge (Giver ca. 2 glas)

  • 500 g. blommer (det svarer ca. til en halv af de kasser, som man køber i supermarkeder)
  • 250 g. sukker
  • 2 kanelstænger
  • 2 cm. revet ingefær

Sådan gør du: 1. Skært alle blommerne i små tern og fjern stenene 2. Hæld det over i en gryde og bland alle de andre ingredienser i 3. Lad det koge i ca. 15 min, indtil konsistensen er marmelade-agtig. Konsistensen virker måske meget flydende i starten, men den bliver bedre, når den lige får lov at køle af 4. Når kompotten er kølet af, hælder man den på glas. Hvis man er glad for smagen af kanel, kan jeg kun anbefale at lade kanelstængerne blive i glasset.

Happy cooking <3

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments