PULLED CHICKEN MED QUINOASALAT & EDAMAME BØNNE-DIP

I går tilbragte jeg hele dagen med min søde søster og lille Nevø, og da det blev aften, skulle vi selvfølgelig have noget godt at spise. Jeg har været så heldig at få til opgave at lave en ret med Majskylling-plus fra Rose Poultry. Det er noget af det kød, som man sagtens kan spise med god samvittighed, for kyllingerne er nemlig opdrættet med 20% mere plads. Selvom jeg hverken er fanatisk når det kommer til økologi eller er vegetar, så betyder det meget for mig, at de dyr jeg spiser, har haft det godt.

PULLED CHICKEN MED QUINOASALAT & EDAMAME BØNNE-DIP 1

Næst efter Pizza, er min livret lækre salater. Det kunne jeg sagtens spiser hver eneste dag, fordi man kan lave så mange forskellige versioner, med et utal af tilbehør og dip. Min søster har det heldigvis på samme måde, så vi besluttede os for at lave Pulled Chicken med en lækker quinoasalat og Edamame bønne-dip. Til salaten tilføjede vi også lidt friske majs, da det passede vældig godt til Majskyllingen.

PULLED CHICKEN MED QUINOASALAT & EDAMAME BØNNE-DIP 2

Rose Poultry laver faktisk Pulled Chicken, hvor man både får kylling og marinade med i pakken. Den var desværre udsolgt i Føtex, da vi skulle handle ind, så vi købte et par helt almindelige majskylling-plus fileter og lavede vores egen marinade. Opskriften er til ca to person (som spiser meget) og kommer her:

Det skal man bruge:

ca. 3  Rose Poultry-plus majskyllingefileter

15. gr. Paprika

15. Brun farin

1. Knsp cayennepeber

1/2 tsk Sennep

1/2 spsk salt

1/2 spsk friskkværnet peber.

Sådan gør man: Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Herefter lægger man kyllingefileterne i skålen og rører rundt. Her er det vigtigt, at hele marinaden bliver jævnt fordelt på alle filter. Herefter lægges de i et fad og bages i ovnen på 125 grader i 2 timer. Til sidst river man kyllingen i strimler ved hjælp at to gafler. Så er det faktisk klar til at blive spist.

PULLED CHICKEN MED QUINOASALAT & EDAMAME BØNNE-DIP 3

Quinoasalten er ganske simpel, indeholder få ting og tager sådan ca. 10 min at lave, når Quinoaen har kogt. Til to personer skal man bruge følgende: 2 dl. Sort Quinoa, en håndbuld salatblade, 1 dl. Edamame bønner, en kugle frisk mozzarella, 1 spsk ristede sesamfrø, en majskolbe skåret i skriver. 

Vi blandede også lige en spsk olivenolie og en spsk æbleeddike og hældte ud over.

PULLED CHICKEN MED QUINOASALAT & EDAMAME BØNNE-DIP 4

Prikken over I’et er den her Edamame bønne-dip, som smager så godt, at man skulle tro at det var løgn. Derudover er den også så nem at lave, at det er dumt at lade være.

Man skal bruge følgende: 2 dl. Edamae bønner (tøet op i mikroovnen) 2 fed presset hvidløg, en dl. creme fraiche (eller et andet syrnet mælkeprodukt) salt, peber og lidt saft fra en frisk lime. Det hele blendes sammen i en minihakker eller med en stavblender – og Voila, så har man verdens bedste dip.

Det virkede måske som en masse information og et stort arbejde. Men ingen af delene kræver meget og vi brugte altså under en time på at lave det hele.

Bon Appetit

Udgivet i samarbejde med Rose Poultry.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments