GULERODSBOLLER ALA MEYERS

At være på besøg hos mine forældre, involverer altid ekstra god mad. Som så mange andre mødre, er min mor også rigtig dygtig i et køkken og hvis jeg skulle udvælge hendes “speciale” er det helt klart bagværk. Hvis der er noget man med sikkerhed altid kan finde hjemme i fryseren, så er det disse fantastiske gulerodsboller. Hun har været så sød at give mig opskriften, så jeg bl.a kunne dele den med jer. Inspirationen kommer fra Meyers opskrift, men hun har selv rettet den til hist og her, så den er blevet helt perfekt.

 photo IMG_0758_zps3b4216a5.jpg

 photo IMG_0756_zps27260447.jpg

 photo IMG_0762_zps6c09620b.jpg

 • 50 g gør
 • 5 dl lunken vand
 • 400 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel (begge slags smager ganske fint)
 • 600-700 hvedemel
 • 70 g sukker
 • 1 spsk salt
 • 75 g blødt smør
 • 2 æg
 • 150 g solsikkekerner
 • 4 groftrevne gulerødder
 • 150 g solsikkekerner.

 

Sådan gør du: 1. Først opløser man gæren i det lunkne vand og herefter tilsætter man begge slags mel, salt og sukker og ælter det sammen. Det er bedst hvis man har en røremaskine, men ellers kan det også sagtens gøres med en håndmixer med dejkrog. 2. Bagefter ælter man det bløde smør ind i dejen i ca. 10 min og herefter hælder man dejen ud på bordet (med mel) og lader det ligge og hæve en time, med et viskestykke over.

3. Når dejen har hævet, laver man en fordybning i midten hvor placerer æg, gulerødder og kerner.  4. Fold dejen ind over fordybningen og hak den i småstykker med en kniv så både æg, kerner og gulerødder bliver fordelt grundigt med resten af dejen.

5. Dejen skal ikke være jævn og til sidst hakker man bare ca. 18 små stykker som man lægger på en bageplade og lader det dem hæve i en lille times tid. 6. Herefter bliver de bagt i 20 min ved 220 grader. Voila – og så har man verdens bedste gulerodsboller.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments