UGENS BEDSTE BUDGETFUND

DE BEDSTE GENBRUGSBUTIKKER I KØBENHAVN

De bedste genbrugsbutikker i København – uden tvivl det indlæg, som jeg har fået flest efterspørgsler på i bloggens levetid og derfor er jeg også ekstra glad for, at jeg endelig kan dele det med jer. Jeg satser bestemt også på, at det er et af de indlæg, som jeg kommer til at opdatere løbende, for selvom jeg er Københavner på 12 år bliver jeg ved med at opdage nye af slagsen og heldigvis befinder vi os også i en tid, hvor genbrug er hottere end nogensinde.

Som de fleste af jer nok ved, så bor jeg på Nørrebro og derfor er det naturligvis også her, at jeg kender til de fleste butikker og det afspejler sig også i min lille guide. Men som sagt har jeg planer om at udvide og udforske resten af byen, for jagten på det gode genbrugfund stopper jo aldrig. Listen over genbrugsbutikker i København er lang. Meget lang og jeg udforsker stadig på livet løs 🖤

genbrugsbutikker i københavn

De bedste genbrugsbutikker i København

HJERTE GENBRUG

Nørrebrogade 116

Når vi snakker genbrugsbutikker i København, så er Hjerte genbrug uden tvivl den, jeg besøger oftest. Det handler naturligvis også om, at jeg kører forbi hver eneste dag. Den er placeret lige ved Nørrebros Runddel og man kan næsten ikke undgå at få øje på den. Med mindre at regnen siler ned, er hele deres fortovs areal proppet med diverse møbler og andre spændende småting og hver eneste gang jeg kører forbi, spotter jeg noget spændende. Jeg kan kun anbefale også at gå en tur ind i butikken, hvor man bl.a finder en kæmpe tøjafdeling, en afdeling med lamper, en afdeling med møbler og en kæmpe kælder, fyldt med alt muligt mærkerligt. Priserne på møblerne er ganske fine (jeg har bl.a købt en helt ny seng for 600 kr.). På tøj-fronten er de måske lidt i den høje ende, men til gengæld er der altid mange pæne ting.

OXIGEN OLD INTERIOR

Tagensvej 94

Tagensvej har aldrig været byens mest interessante vej og det er heller ikke lige der man går en tur og browser. Alligvel kan jeg godt anbefale at slå et smut forbi, udelukkende for at besøge Oxigen Interior. Navnet afslører, at vi befinder os på interiør-fronten og det er et af de steder, hvor man kan gøre et rigtig godt fund. Det er ikke en af de genbrugsbutikker, hvor folk kommer og afleverer deres brugte sager og hvor alt koster ingenting. Ejeren tager på indkøb og finder gode ting, som han så sælger videre. Det afspejler sig selvfølgelig også i priserne, som ikke er helt i bund. Han ved hvad ting er værd. Til gengæld finder man mange unikke PH-lamper, smukke møbler og en masse andet dims. Men husk tålmodigheden og ja-hatten. Der roder som bare pokkers og man kan med nød og næppe gå på gulvet.

Læs også: Min store guide til Nørrebro

genbrugsbutikker i københavn

LOPPESHOPPEN (Frederiksberg)

Søndre Fasanvej 2

Før jeg flyttede til Nørrebro gjorde jeg mine folder på ydre Frederiksberg, hvor jeg ofte slog et smut forbi Loppeshoppen. I dag kommer jeg der alt for sjældent, men jeg kører gerne en lille omvej, for at slå et smut forbi. Den er placeret i krydset ved Søndre Fasanvej og Smallegade og består af to afdelinger. En til tøj og en til møbler. Sidstnævnte finder man i kælderen i en bygning bagved. Det er muligvis byens mest overskuelige genbrugsbutik og alt er sorteret og ordnet. Tøjet hænger sågar i farver og det er inddelt i sektioner. En for jakker, en for bukser osv. De har endda også en sektion for mærkevarer, som rent faktisk ER mærkevarer. Priserne er rigtig gode og der er næsten garanti for at finde noget godt.

 RØDE KORS (ydre Nørrebrogade)

Nørrebrogade 226

På den yderst del af Nørrebrogade ligger der en Røde Kors-butik, som bestemt ikke ser ud af meget. Jeg er gået forbi jævnligt i mange år uden så meget som at overveje at kigge på vinduerne. I forbindelse med min flytning gik jeg all in på genbrugguld og slog et smut forbi. Det viste sig, at de har en hel kælder fyldt med møbler. Pæne møbler, til rigtig gode penge. Så er man på jagt efter den helt rigtige kommode eller et fint sofabord, så kan det bestemt godt betale sig at slå et smut forbi.

 

Moment KBH

Prinsesse Charlottes Gade 47

Når det kommer til interiør-fund, så løber Moment CPH med prisen for den bedste af sin slags på Nørrebro. I hvert fald, hvis I spørger mig. Igen er der ikke tale om en klassisk genbrugsbutik, men en af dem, hvor udvalget er nøje udvalgt. Hvis man er på lampe eller vase-jagt eller på udkig efter andet nips, så skal man slå et smut forbi. Alt er pænt dernede og det er nærmest umuligt at gå tomhændet derfra. Priserne er helt fair og jeg har købt flere ting dernede, som jeg er blevet enormt glad for. Butikken har kun åbent enkelte dage i ugen og oftest i weekenderne. Det bliver altid meldt ud på deres Instagramprofil, som jeg varmt kan anbefale at følge.

Læs også: Så nemt får du de flotteste visitkort

genbrugsbutikker i københavnMoment KBH

PRAG

Nørrebrogade 45 og Vesterbrogade 98A

Prag er lidt af en klassiker, når det kommer til genbrugsbutikker i København. Eller nok nærmere, når vi snakker vintage og secondhand-tøj. De har to store butikker og den ene er placeret på Nørrebrogade og den anden på Vesterbrogade. Begge butikker bugner med smukke blomsterkjoler, seje sweatshirts, sko, støvler, fine tørklæder og gamle Levis jeans. Der er også altid fyldt med kunder – der forstår man godt, for priserne er også helt fair i langt de fleste tilfælde.

FREMTIDEN (Røde Kors)

Elmegade 40 (hjørnet)

Lige overfor Prag på Nørrebrogade, finder man fremtiden, som egentlig er en Røde Kors-butik. Dog en af dem, hvor udvalget er lidt mere nøje udvalgt. Det er draget af unge frivillige og selvom den er forholdsvis lille, så er der masser af gode fund. Priserne er selvfølgelig også lidt højere end i de klassiske Røde Kors-butikker, men stadig helt overkommelige. Jeg forestiller mig, at der er godt gang i salget, for selvom jeg slår et smut forbi forholdsvis ofte, er der nye varer på stativet hver eneste gang.

HOT KOTYR

Nørrebrogade 76

Leder man efter en lampe, så er det uden tvivl her, man skal kigge forbi. Den lille butik er placeret på Nørrebrogade og når man bevæger sig ind, fornemmer man hurtigt, at man går ind i en lille hule. Jeg har sjældent set så mange lamper samlet på èt sted og udvalget spænder fra designklassikere til retro-versioner og prismæssigt er der også både noget i den høje og den lave ende.

genbrugsbutikker i københavnHot Kotyr

RØDE KORS MEGA STORE 

Fælledvej 4

Her har vi endnu en af dem, som jeg først har opdaget i forbindelse med min flytning, for der er unægteligt mange genbrugsbutikker i København og man kan jo ikke næsten ikke nå at lære dem alle at kende. Ud fra navnet kan man næsten regne ud, at vi har at gøre med en stor en af sin slags og det er også primært møbler og andre boligting, man finder derinde. Jeg kan også varmt anbefale at slå et smut ned i kælderen, hvor de gemmer på rigtig meget guld. Der er alt fra småt nips til reoler, sofaer, spiseborde osv.

De bedste genbrugsbutikker i København

Lidkøb

Strynøgade 7, Østerbro

Lidkøb er en af de butikker, som man ikke bare lige smutter forbi. Jeg vil klart anbefale at sætte god tid af til besøget, for gør man det, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at man kommer derfra med mere end èt godt fund. Det er en kommissionsgenbrug, hvor alle kan leje en stand for en given periode. Det koster selvfølgelig lidt og Lidkøb tager også en lille procent af fortjenesten. Som kunde betyder det også, at butikken bugner med gode fund. Både klassiske genbrugsfund, men der er bestemt også gode chancer for at finde den Ganni skjorte fra sidste sæson, som man aldrig fik købt eller en Marni-taske til en helt fornuftig pris. Der sælges både tøj, interiør, børneting, køkkenudstyr, kunst og make up. Desuden er der også en lille cafè, hvis man trænger til en shoppepause. Jeg håber virkelig, at der kommer flere af den slags genbrugsbutikker i København i fremtiden.

 

5 kommentarer

 • Mia

  Så længe I ved at Hjerte Genbrug på Nørrebrogade ikke aflægger regnskab eller rapport over hvor deres penge går til, og at den er ejet af højtstående medlemmer af den kristne sekt Evangelist, som har hovedsæde og opkøber mange boliger i Gørløse. Butikken hævder at pengene går til gode formål, men har ikke et eneste bevis i butikken, på hjemmeside eller i CVR registeret, for hvor pengene går hen.

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/landsby-er-blevet-samlingssted-kristen-sekt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt med en god liste over genbrugsbutikker! Altid godt med lidt inspiration, udover de velkendte 🙂 Så mange unikke og rustikke ting man kan finde til indretningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en flot liste du har lavet!
  Jeg har faktisk lavet en liste over genbrugsbutikker i Danmark. Der kan man vælge den by man nu befinder sig i og se hvad der findes i området. Faktisk også med mulighed for at sætte direkte vejviser på 😃 Den hedder https://genbrug-oversigt.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Min yndlingsbutik er Nummer 82 (Røde Kors) på Gl. Kongevej 82 – lige overfor Værnedamsvej. Den er ligesom Fremtiden drevet af unge piger, tøjet er i den lidt højere ende, men har fundet halvdelen af min garderobe derinde.. Hehe.
  Derudover Kirkens Korshær skråt overfor Frederiksberg Centret, som jeg selv var frivillig i engang, også virkelig god <3 Den Tredje Hånd er også næsten lige åbnet på Godthåbsvej, lige ved Falkoner Allé, med ovenstående butiks, tidligere, virkelig søde ejer som bestyrer.

  Nu bor jeg på Amager, hvor der faktisk også er en håndfuld genbrugsbutikker fra starten af Amagerbrogade og opefter. Kan tælle omkring 5 den første kilometer!
  Kan anbefale 2nd By nutid (Folkekirkens Nødhjælp), som OGSÅ er drevet af unge mennesker. Butikken er indrettet lidt som en lille lejlighed, og den er fuld af gode skatte! Amagerbrogade 9A ligger den 🙂

  På Istedgade ligger Redens Genbrug og Røde Kors, også med gode skatte. Og så er der næsten lige åbnet Lop Gun på Vesterbrogade, tæt på Prag, hvor Vesterbroere køber stande og hænger pænt tøj i. Her er mange mærkevarer såsom Ganni mm.

  Til sidst vil jeg også anbefale Kirkens Genbrug på Blågårdsgade (i Åboulevardens ende) og Perlen lige overfor, som er en genbrugsbutik som på 10. år bliver drevet frivilligt af nogle søde muslimske damer.

  Dejlig søndag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Hej May!!
   Ej KÆMPE TAK for din kommentar. Du nævner så mange, som jeg slet ikke kendte til. Det er virkelig sødt af dig og de er alle noteret og skal bestemt tjekkes ud i den nærmeste fremtid!!

   Rigtig god søndag til dig 🖤

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UGENS BEDSTE BUDGETFUND