Syprojekter til nybegyndere

Efter jeg er begyndt at dele mere og mere af mine små og store syprojekter henne på Instagram, har jeg fået et par henvendelser fra søde følgere, der gerne vil kaste sig ud i samme eventyr. De fleste oplever den samme udfordring, som jeg selv gjorde, da jeg bare “drømte om at kunne sy”: Hvor pokker skal man starte?

Jeg har selvfølgelig ikke en entydig opskrift og sådan en proces, kan være individuel. Alligvel har jeg gjort mig nok erfaring til at kunne dele ud af den. Her kommer en lille liste med gode syprojekter til nybegyndere og folk, der aldrig har rørt en symaskine. Vi begynder (for det gjorde jeg selv) med scrunchies og bevæger os ligeså stille op og kommer igennem nogle projekter, hvor man lærer simple teknikker, som man kommer til at bruge, hvis man f.eks gerne vil sy sit eget tøj.

Og hvis I gerne vil have mere syning for nybegyndere, så er det heller ikke så længe siden, at jeg delte et indlæg med “Mine bedste tips til alle, der gerne vil lære at sy”.

God arbejdslyst 🖤

Syprojekter for begyndere

Scrunchies

Det er noget af det nemmeste, man kan sy. De kræver ikke meget stof og ikke mange tekniske færdigheder. Alligvel giver de en fornemmelse af, hvordan symaskinen virker og af forskellen på ret og vrang. Og kan man ikke altid bruge en scrunchie? 

Sovemasker

Når du kan sy en flot scrunche, så kan du også sy en sovemaske. Her kommer man lidt mere på arbejde med at huske at vende stoffet den rigtige vej, lukke huller pænt og arbejde med vlieseline. Pinterest er fyldt med gode guides og skabeloner. 

Syprojekter for begyndere
Syprojekter for begyndere

Stofposer

lige ud ad landevejen. Kræver ikke noget mønster eller store mængder stof. Mulighederne for lukning er mange og her google jo igen genial.⁣ Det var ved at sy stofposer, at jeg lærte nødvendigheden af zigzag og hvordan man laver løbegange.

Syprojekter for begyndere

Bøllehat

Når man har styr på vlieselinen, skal man lave en bøllehat. Den er nem, sjov og en lille smule udfordrende. Hos Stof og Stil har de et rigtig godt mønster. 

Shorts

Det første stykke tøj jeg syede, var et par shorts. Jeg fandt denne guide på Youtube, som guider processen trin for trin. Det er ikke spor svært. De kan naturligvis også laves til lange bukser. Så skal man blot tilføje noget i længden.

Syprojekter for begyndere
Syprojekter for begyndere

Sommertoppen

En sommertop kan de fleste nybegyndere også klare og her har Johanne Kohlmetz en virkelig god og nem guide i hendes nye bog “lær at sy”

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments