3 gode serier, du skal se netop nu

Hello Seriesæson

Vi kommer desværre ikke udenom det; sommeren går så småt på hæld og det er snart tid til at trænge indendørs. Heldigvis er der ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget – det betyder nemlig også mere tid til gode serier. Over de seneste måneder, har jeg set så få serie, at det vist nærmest har været en dårlig forretning, at betale for streamingtjenesterne. Men mon ikke det ændrer sig meget snart? Det tror jeg.

Jeg har dog ikke ligget heeeeelt på den lade side. Et afsnit hist og her er det da blevet til og jeg synes faktisk, at jeg har fået set nogle gode ting. Derfor har jeg samlet lidt af det bedste jeg har set. Blot hvis nogen af jer skulle mangle lidt inspiration til den kommende indendørssæson.

3 gode serier, du skal se netop nu 1

The White Lotus

Soundvenue kalder den for sommerens mest hypede serie og jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Det er i hvert fald en af dem, som har været et stort samtaleemne i min vennekreds. Serien udspiller sig på et luksushotel på Hawaii, hvor vi følger en gruppe rige amerikanske turister, fra begyndelsen af deres ophold og frem til slutningen. Ting sker – store som små og selvom hver familie (eller solerejsende) har deres egen storyline, så bliver de alligvel flettet ind i hinanden på kryds og tværs. Egentlig er de enkelte dramer ganske almindelige og genkendelige, men de får alligvel en slags ekstra interessant vinkel med hjælp fra stærke virkemidler i form af god humor, en interessant visuel oplevelse og en genkendelig, fængende og irriterende (på den gode måde) temamelodi.

Kan ses på HBO

3 gode serier, du skal se netop nu 2

Homeland sæson 8

Gode gamle Homeland. Ligesom så mange andre, var jeg også helt besat af Homeland i de år, hvor sæsonerne kørte over skærmen. Men jeg synes altid, at der har været lidt forvirring om, hvor man har kunne se den. Den kunne findes på forskellige streamingtjenester, men sjældent i alle sæsoner. Til sidst gav jeg op og da sæson 8 kom, gik det totalt min næste forbi.

MEN MEN MEN i sidste måned fik jeg adgang til Via play gennem mit telefonabonnement og sørme om sæson 8 ikke kunne findes der. Den gik jeg selvfølgelig straks i gang med. Grunden til, at jeg også nævner den her er, at den er skræmmende relevant i forhold til den nuværende og forfærdlige situation i Afghanistan. Det er nemlig præcis der, at sæson 8 udspiller sig og handlingen tager udgangspunkt i Taleban, USA’s rolle i landet og ikke mindst en kaotisk situation. Det er en virkelig god sæson, som har alt det bedste fra Homeland: masser af spænding og en god portion relevant information om statsmagter, krige og relationer mellemlande. Carrie er stadig småskør og man bliver stadig lidt træt af at kigge på hendes bævrende underlæbe. Men det virker. 

Kan ses på Viaplay

Young Royals

Her har vi en af dem, som gik helt ind under huden på mig og der blev den siddende i flere dage. Ta’ SKAM og Call me by your name, ryst dem godt sammen og så får man Young Royals. Serien er svensk og hovedpersonen er den unge prins. Som følge af nogle uheldige episoder og lidt for meget fest, bliver han anbragt på en kostskole. Her møder han den jævnaldrende Simon, hvis baggrund er den diametrale modsætning til hans egen. De to udvikler hurtigt følelser for hinanden og som om det ikke var nok, så tager hele handlingen et twist i et af de første afsnit, der gør det hele endnu mere sårbart og kompliceret. Fortællingen er smuk, hård og fyldt følelser, de fleste af os kan genkende fra teenageårene. Skuespillet er et kapitel for sig selv og noget af det bedste, jeg længe har set.

Kan ses på Netflix

3 gode serier, du skal se netop nu 3

Hvis I har brug for flere gode serier, så husk at tjekke min guide til HBO og min guide til Netflix.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments