EFTERTÆNKSOMHED OG LEOPARDPRINT

NEM OG HURTIG BUTTER CHICKEN MED KYLLINGEKØDBOLLER

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg snildt kunne tage et par måneder mere med sommermad. Friske salater, diverse dips, majskolber på grillen og hvad der nu eller hører sig til. Men når det så er sagt, så handler det jo om at fokusere på det positive, for måske har jeg også savnet at spise og lave de her varme og krydrede retter, de seneste mange måneder.

I fredags havde jeg inviteret min veninde, Maria, på middag og efter en alt for lang periode uden køkkentid og lidt for meget take away og mange restaurantbesøg, brugte jeg virkelig lang tid på at finde frem til, hvad jeg skulle servere. Det var en kølig efterårsdag og derfor besluttede jeg mig for, at det måtte være tid til en af de varme og krydrede retter. Især fordi, hun elsker den salgs mindst ligeså meget som jeg gør.

Det blev til en Butter Chicken, på den helt simple måde og hvis jeg selv skal sige det, så blev resultatet ret godt. Opskriften får I selvfølgelig og I må ikke lader jer skræmme af den lidt lange ingrediensliste. Langt det meste er tørre krydderier, så hvis man bare er dækket godt ind på den front, så kræve den ikke specielt meget 🖤

DET SKAL DU BRUGE (til 3-4 personer) 

● En pakke hakket kyllingekød

● 2 spsk panko-rasp

● 2 spsk tomatpurè

● 1 æg

● 1 spsk kokosolie

● 1 spsk smør

● 5 dl vand

● 1 dl yoghurt natural

● En dåse fuldfed kokosmælk

● Et stort løg

● 3 fed hvidløg

● 3-4 cm frisk ingefær (revet)

● En spsk karry

● En spsk gurkemeje

● 2 spsk Garam Masala

● En knivspids cayennepeber

● Salt og peber

SÅDAN GØR DU

● Start med at tænde ovnen på 200 grader.

● Kom kødet op i en skål og tilsæt æg, panko-rasp og en teske salt og lidt peber. Ælt det hele godt og grundigt sammen og fingrene til at rulle massen i en masse små boller.

● Bag dem i ca. 20 min indtil de er gyldne på overfladen.

● Hak løg, pres hvidløg og riv ingefæren. Steg det i i en gryde sammen med kokosolien. Tilsæt tomatpure og alle de tørre krydderier og fordel det jævnt. Hvis det bliver for tørt, så bare tilsæt en dl vand eller to.

● Tilsæt kokosmælk, vand og smør og lad det hele koge i godt og vel 10 min

● Tilsæt yoghurt og lad det koge i yderligere 5 min.

● Til sidst skal bollerne hældes op i sovsen og så skal det bare nydes.

Den kan serveres med hvad man nu lige føler for. Vi kastede os ud i en omgang blomkålsris og fladbrød fra min arabiske grønthandler og toppede det hele med creme fraiche og friske korriander. Den kombination kan godt anbefales 🖤

LÆS OGSÅ

Vegetarisk Tikka Masala

Kikærter i Kokos

4 kommentarer

 • Lene

  Mums det ser lækkert ud. Det må på næste uges madplan 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Fantastisk med opskrift igen – elsker dine opskrifter. De er altid overskuelige og virkelig lækre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Det er bare så godt at høre!! Jeg skal gøre mit bedste for, at der kommer endnu flere frem over 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFTERTÆNKSOMHED OG LEOPARDPRINT