Måneden der gik, Måneden der kommer

Måneden der gik, Måneden der kommer 1

Bye bye Juli

Så kom dagen, hvor vi officielt gik fra højsommer til sensommer. Juli måned har uden tvivl været den mest stille her på domænet, siden bloggens begyndelse, for godt og vel 13 år (!!!) siden. Det har der været en grund til. Eller måske flere. Mest af alt, har jeg haft travlt med at holde ferie og bare nyde. Og så har de seneste år jo også budt på en lille ændring herinde. Færre indlæg men bedre og lidt mere gennemarbejdede af slagsen. Sådan bliver det også fremover. Selvfølgelig også fordi blogmediet har ændret sig markant. Skulle der sidde nogle og savne det mere hverdags-relaterede, så skal I følge med på Instagram. Et sted, jeg endelig er blevet ret glad for at være og hvor jeg efterhånden føler, at jeg har fundet min plads og mit format. 

Faktisk havde jeg også besluttet mig for at droppe det her opfølgende indlæg i denne måned (det er lidt af en tidsrøver 😅) men så blev jeg ærligt talt mindet om, hvor meget jeg holder af at lave dem og hvor fint det kan være, lige at samle op på den seneste tid. Jeg kan i øvrigt anbefale at skrive dem – det er jo ikke noget, der behøver at blive delt med andre end en selv.

I denne omgang fik jeg i hvert fald slået fast, at Juli har været en helt igennem skøn måned. Så skøn, at jeg kan blive lidt trist ved tanken om, at den er fortid og at jeg ikke får lov til at opleve alle de fine stunder og ture èn gang til.

Lad os gå til det. Og som altid, må I gerne dele nogle af jeres punkter i kommentarfeltet 🖤

Højdepunkt

Sommer, sommervejr og sommerferie. Som sagt har Juli været en helt igennem wonderful. Måske også den bedste måned i år, so far. Den er selvfølgelig også lidt svær at holde op imod de andre, fordi den er så anderledes. Alt går lidt i undtagelsestilstand og ferie-mode og når vejret så tilmed viser sig fra sin bedste side, så går det endnu mere i stå. Jeg har vitterligt ikke kunne ønske mig en bedre ferie. Det har været godt og vel 4 uger, der først bød på en miniferie i Hornbæk, derefter en uge hjemme på vidunderlige Fyn med 30 grader og fuld sol og standture hver eneste dag og til sidst en enormt tiltrængt rejse til Mallorca.

Lavpunkt

Det faktum, at jeg nærmest ikke kan komme i tanke om noget som helst vidner vist om, at det virkelig har været en god sommer og at jeg har haft det noget så rart. Måske en lille overfladisk ting som at vi havde en her dag med heldagsregn i Hornbæk. Det var måske ikke helt optimalt, da vores tur kun varede i tre. Men ellers kommer I ikke til at høre noget som helst brok fra mig. 

Det bedste jeg har gjort for mig selv

At holde ferie. Sådan ægte ferie. Det er jo lidt en klassiker, at man som selvstændig fortæller, hvor sjældent man kan holde RIGTIG fri. Det tror jeg også er rigtigt i de fleste tilfælde og noget, som jeg selv har kunne genkende.

Men jeg er blevet bedre med årene og i år gik der på et tidspunkt en hel uge, hvor jeg ikke åbnede min computer.

Måneden der gik, Måneden der kommer 3

Det bedste jeg har set

Det har jo ikke været den helt store sæson for serie-kigning, men jeg har alligvel taget hul på The White Lotus på HBO og her efter tre afsnit, kan den bestemt anbefales. 

Det bedste jeg har hørt

Det nye album fra Billie Ilish. Det er et af de albums, som jeg har ventet på længe og i fredags udkom det endelig. Jeg har kørt det på repeat lige siden og det skuffer ikke. Selvom jeg nærmest kunne være hendes mor, så er jeg så dybt fascineret af hendes tekstunivers, der virkelig beskriver de følelser man gennemgår som teenager. Og særligt, når hele verden kigger på (lige den del, kan jeg så ikke helt relatere til 😂)

Måneden der gik, Måneden der kommer 4
Måneden der gik, Måneden der kommer 5

Det bedste jeg har læst

Reklamelink: Det første år af Anne Sofie Kragh. Den var mindst ligeså interessant, som jeg forventede at den ville være. Fængende fra første side og så giver den et enormt indblik i regeringen og ikke mindst de beslutninger der skulle træffes tilbage i marts 2020.

Mallorca

Det bedste jeg har smagt

Danske jordbær, store saftige ferskner på Mallorca og de danske agurker fra mine forældres drivhus. Der findes jo ikke noget mere lækkert, end råvarer i sæson. 

Det bedste jeg har købt

En flybillet til Mallorca. Igen har det været en måned, hvor jeg nærmest ikke har købt noget fysisk, udover det jeg har spist og lidt brugt sengetøj til syprojekter hist og her. 

Mallorca
Måneden der gik, Måneden der kommer 6

Det bedste beauty produkt

Reklamelink: Den her solcreme fra Rituals (som jeg vist også har fået nævnt en del gange herinde. Men den er også bare virkelig god og i år har der heldigvis også været stort brug for den.

Det har bragt mest glæde

Vejret og den sommerkjole, som jeg fik bikset sammen i begyndelsen af måneden. Både fordi den har været brugt flittigt og fordi den lærte mig en masse nye syteknikker, som har gavnet mig meget siden. 

Måneden der gik, Måneden der kommer 7
Måneden der gik, Måneden der kommer 8

Den bedste restaurant

Jeg har endelig værer forbi Falang på Vesterbro og holy moly hvor var det godt. Måske noget af det bedste asiatiske mad, jeg har smagt i København. Stemningen er også helt i top og jeg kan ikke sætte en finger på betjeningen. 

Det bedste øjeblik

En af de sene lyse aftentimer, hvor jeg sad længe i og nød stilheden i mine forældres frodige have på Fyn. Både fordi jeg var i en helt særlig og ferieagtig tilstand og fordi, der var noget smukt og melankolsk over det. Mit barndomshjem er netop blevet sat til salg og selvom det er for det bedste og en helt igennem god ide, så var det stadig en smule vemodigt at vide, at det nok var min aller sidste sommer der. 

Jeg er stolt af

Min gode humør og at min glæde har kunne gavne andre. 

Jeg er ikke stolt af

En af de gange, hvor jeg er kommet til at sige noget dumt og fjollet efter lidt for mange glas hvidvin. Eller i det hele taget bare, at jeg nok har drukket lidt for meget hvidvin. 

Måneden der gik, Måneden der kommer 9
En smuk sommerdag ved (eller I) Silkeborgsøerne

I August

Glæder jeg mig til

Hverdag, struktur og hjemmelavet mad. Det bliver en spændende måned, hvor jeg skal starte på en masse nye projekter. Jeg sidder her med lidt samme følelse som den der opstod i barndommen, når sommerferien var slut. Dels lidt vemod ved at noget rart er slut og dels en spænding over alt det nye.

Vil jeg se

Homeland sæson 8. Jeg har skriftet telefonabonnemt, hvilket betyder, at jeg har fået adgang til Viaplay. Og netop viaplay har, mystisk nok, været de eneste der har haft Homelands finalesæson. Manner hvor jeg glæder mig. 

Vil jeg læse

Reklamelink: “Jeg ser mig selv som rytmisk” af Marie Louise Tüxen. Jeg lytter trofast til “Om søndagen græder vi” som er en podcast hun har sammen med Hella Joof. Sidstnævnte er jo en legende i sig selv, men førstnævnte har virkelig også vundet en plads i min hjerte. Hun kan et eller andet helt særligt med det danske sprog og den måde hun anskuer ting i livet på, er bare så givende og inspirerende. Derfor kan hendes bog næsten kun være en succes. 

Håber jeg på

At det hele flasker sig. Jeg har kastet mange bolde op i luften og kommer uden tvivl til at blive udfordret på tid og struktur. Det gør mig lidt nervøs. Men samtidig er jeg også enormt spændt og enormt motiveret. 

Vil jeg spise

En del hjemmelavet mad. Det savner jeg virkelig oven på en sommer på farten. Jeg savner også at udvikle opskrifter og dele dem herinde. 

Vil jeg være bedre til

At rydde op i min lejlighed og bare at gøre noget ud af den. Pt. er jeg SÅ træt af min indretning og har mest af alt lyst til at give det hele væk og begynde forfra. 

Vil jeg købe

Måske en lille sensommerrejse. Turen til Mallorca tændte virkelig min rejselyst og jeg går og leger lidt med tanken om en forlænget weekend i italien eller et andet smukt sted i europa. Men altså, det er jo stadig ikke helt nemt at planlægge den slags. 

Vil jeg opleve

Struktur, udvikling og et flow i mit arbejdsliv. Det har sgu ikke helt været der, siden den der pandemic brød ud, men noget kunne tyde på, at tiden var ved at være kommet. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments