Måneden der gik, måneden der kommer

Så nåede vi sørme til den sidste dag i Maj-måned. En måned, der ikke blev heeeelt så forårsmagisk, som vi havde håbet på. Men ser man bort fra det, så har det nu været en ganske dejlig tid. Mit humør har været godt, der har været fine stunder og alene det, at samfundet bliver mere og mere normalt, er nok til at gøre mig glad. Som altid kommer der en lille opsamling af de seneste uger og til sidst kan I også læse lidt om mine drømme og planer for den kommende måned. Som altid, må I meget gerne supplere i kommentarfeltet 🖤

Måneden der gik, måneden der kommer 1

Højdepunkt

Mit humør og min generelle “im at a very good place right now-følelse”. Den skal man altså ikke undervurdere og når man har et sind, der i den grad går i bølger. Så værdsætter man virkelig de gode tider. Også selvom der, som sådan, ikke er sket noget vildt og revolutionerende. Men jeg er i flow og har det godt med mine venner, med min familie, med mit arbejdsliv og i min krop. 

Lavpunkt

Vejret. Øv manner hvor det været en trist omgang med alt for meget regn og blæst. Til tider har jeg nærmest følt mig lidt “snydt” fordi alle de klassiske forårstegn med grønne skove og smukke blomster har været her der og alle vegne. Men desværre også samtidig med at uniformen har bestået af vinterjakker og til tider handsker på de tidlige morgeners cykelture. 

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Levet i nuet og taget en dag ad gangen. Et princip, som jeg har gjort meget ud af at efterleve over de seneste måneder og det har virkelig været en gave for min sindstilstand. Hvad der skete i fortiden er sket og det kan jeg ikke gøre så meget ved nu. Hvis jeg skulle bekymre mig om alt i fremtiden, kunne jeg ikke lave andet, for hvem ved hvad der bringer? Jeg øver mig i at nyde i dag og kun tænke på nærmeste fremtid. Og her snakker vi over hele linjen. Både hvad angår arbejde, venskaber, familie og alle andre af livets aspekter. De færreste ting går alligvel som man planlægger, så hvorfor bruge min gode energi på det? 

Jeg har været inspireret af

Puff & Pencil, hvis koncept jeg har været omkring tidligere og som jeg ikke kan abefale nok, til alle der elsker at sy. Også hvis man er nybegynder. Her samler man slev sin kjole i krop, ærmer og krave og så får man tilsendt et mønster på mail inkl en guide, hvor man forstår alt og hvor det ikke er skrevet i et uforståeligt sy-lingo.

Måneden der gik, måneden der kommer 2
Hvad der skulle have været en kjole med langeærmer, blev til en top uden ærmer. Sådan kan det gå, når man løber tør for stof.
Måneden der gik, måneden der kommer 3

Det bedste jeg har set

“Who Killed Sara” på Netflix, som nok er en af de mest spændende serier, jeg længe har set. Altså på den der måde, hvor man liiiige bliver nødt til at begynde på er nyt afsnit, inden man kan gå i seng. Sæson 2 har netop fået præmiere og her er der bestemt ikke sparet på drama og man kan diskutere hvor realistiske begivenhederne er. Men spænding mangler der i hvert fald ikke noget af.

Jeg kan kun sige tak til Anne – en fast læser – der anbefalede den.

Måneden der gik, måneden der kommer 4

Det bedste jeg har hørt

“Your Power” med Billie Eilish. Da jeg hørte den første gang tænkte jeg “at den var da okay”. Efter et par afspilninger tænkte jeg “at den er faktisk ret god” og nu synes jeg at det er et af de smukkeste numre i 2021 (so far) med en så fin tekst, der på alle måder bliver fuldendt af hånedes smukke og skrøbelige stemme. Og jo, så er jeg nok også ret vild med hendes nye look. 

Måneden der gik, måneden der kommer 5

Det bedste jeg har læst

Sisse Find’s nye bog “Aldrig mere angst”. En fuldstændig vidunderlig selvhjælpsbog. Jeg lider ikke at angst, men det behøver man bestemt heller ikke at gøre, for at få glæde af den. Alle – inkl undertegnede – bliver ofte tricket af de der dumme og ubehagelige tanker, der dukker op fra tid til anden og fucker (sorry mit sprog) med alt fra troen på sig selv, rationaliteten og den sunde fornuft. I den her bog får man hjælp til at håndtere dem og få styr på det. Jeg har så mange gode ting at sige om den, at jeg vil stoppe for nu og komme lidt dybere ind på det, i et senere indlæg. 

Det bedste jeg har smagt

Lidt ananas i egen juice – men det må simpelthen være mine egne Okonomiyaki. Dem har jeg nærmest lyst til hver eneste dag og flere af jer har heldigvis også vendt tilbage med en masse rosende ord til opskriften. 

okonomiyaki

Det bedste jeg har købt

Reklamelink: Uden tvivl den her blazer fra ARKET, som jeg spåede til at blive lidt af et key-item og den perfekte sommerjakke. Det er præcis sådan det er endt og den er i brug mere eller mindre hver eneste dag. 

Måneden der gik, måneden der kommer 6

Det bedste beauty produkt

Reklamelink: Energy-Boosting Tinted Moisturizer fra Origins. Sikke da et vidunder af et produkt. Nu er jeg jo vild med alt, der kan give en smuk og glowy hud (men hvem er ikke det?) og det kan den her virkelig. Pt. Fungerer den som min foundation og ikke nok med, at den også har godt med SPF, så giver den også huden en helt perfekt ensartet tone og reducerer en masse irriterende rødme. Oven i hatten tilfører den også en god portion fugt og så kan jeg altså ikke bede om mere. 

Måneden der gik, måneden der kommer 7
En magisk morgenstund i Østre anlæg, som altid vil være en af mine yndlingsparker i København

Det har bragt mest glæde

Naturen og foråret i flor (hvis man lige ser bort fra de alt for lave temperaturer. Men tænk engang, at jeg nu har oplevet 34 forår og alligvel kommer det bag på mig hvert eneste år, hvor magisk det bliver derude. For mig er det nærmest en smule bittersødt, fordi det kan være så smuk, at det næsten gør ondt. 

Den bedste restaurant

ENDELIG kan jeg udfylde det her punkt. Ej hvor har jeg dog glædet mig til at komme ud og spise igen. Så meget, at jeg faktisk kan undre mig over, at jeg kun har været ude tre gange i løbet af Maj. En gang på Mæxico, en gang på Roberta og en gang på Flavour Bastards. Alle blandt mine Nørrebro-favoritter, så det er faktisk umuligt at sige èn favorit. Dog vil jeg lige indskyde, at Roberta nu har fået byg-selv-tacos på menuen og det er ligeså lækkert som det lyder. 

Måneden der gik, måneden der kommer 8
Taco party på Robeta og deres helt perfekte sweet potato fries.
Måneden der gik, måneden der kommer 9
De lyse nætters magi

Det bedste øjeblik

De 3-4 aftener hvor jeg er cyklet hjem ad Nørrebrogade ved 23-tiden og mærket de lyse nætters ægte magi. Lige inden mørket falder på og hvor gaden er fyldt med liv og glade mennesker. At de fleste nok er på vej hjem fordi alt lukker kl. 23 er en helt anden snak – but you get the point. 

Måneden der gik, måneden der kommer 10
En lille hjemmesyet kjole

Jeg er stolt af

Mine mange og relativt vellykkede syprojekter. Det er jeg sgu og er bare så evigt taknemmelig for at jeg har fået den fantastiske nye hobby. 

Jeg er ikke stolt af

At jeg – trods min bestræbelse på at være og leve mere i nuet og ikke bekymre mig om fremtiden – alligevel brugte flere dage på at stresse lidt over en kommende weekend uden planer. Totalt dumt, for den nævnte weekend endte jo med at blive virkelig skøn med en kombination af gode menner og en perfekt mænge afslapning. 

I juni

Glæder jeg mig til

Sol, sommer, den kommende weekend på Fyn, mad på grill og til at få lidt kulør på min alt for hvide krop 😅

Vil jeg se

Den nye sæson af “Klovn”. Det stopper bare aldrig med at være sjovt. 

Vil jeg læse

Johannes nye bog “lær at sy” som jeg har glædet mig til lige siden den dag, hun annoncerede den. 

Håber jeg på

Ægte sol og sommer, nye syprojekter, at jeg fortsætter med at være i flow og at sommerferie-planerne kommer i hus. 

Vil jeg spise

Rabarber, grillede majskolber og på cofocos nye middelhavs-restaurant, Delphine

Vil jeg være bedre til

At bruge min kalender. Det er jeg kommet helt fra i løbet af det seneste år og jeg har virkelig svært ved at få det tilbage som en en naturlig vaner. Når det kommer der kommet en ny aftale, møder eller andre former for planer ind, så tænker jeg “at det kan jeg jo sagtens huske”. Det kan jeg ikke ikke og det har allerede resulteret i et par irriterende situationer. 

Vil jeg købe

Det smukkeste stribede sommersæt fra ARKET til lune dage på cykelstien og i haven. 

Vil jeg opleve

Året første svømmetur i havet, lyse nætter og cykelture hjem hjem kl 23 i 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments