Året der gik, året der kommer

HAPPY NEW YEAR

Ja, first of all – rigtig godt nytår, venner. Jeg håber at I er kommet godt ind i det og at I har overlevet julen. Uanset om den blev tilbragt i isolation eller sammen med familie eller venner.

Det er ved at være et godt stykke tid siden at jeg sidst har tjekket ind her på domænet og som I nok kommer til at fornemme, når I læser videre, så er det en af de ting, som jeg er mindst tilfreds med ved den forgangne år og noget af det, som forhåbentlig kommer til at forandre sig i 2022.

Traditionen tro, har jeg lavet en lille (eller lang) opsummering på det seneste år. Nok mest af alt til mig selv, fordi det er den fineste måde at gøre en slags status og fokusere på det, der har været godt og det, som jeg gerne vil forbedre. Og det kan jeg virkelig anbefale at gøre.

2021 var en skørt blanding af alt muligt. Det var sjovt, kedelig, udfordrende, rørene og ikke mindst lærering. Men mest af alt, har det være godt. I hvert fald i min egen lille verden og præcis hvorfor, kan I selvfølgelig læse mere om herunder og som altid, må I selvfølgelig hellere end gerne byde ind med jeres erfaringer og oplevelser i kommentarfeltet 🖤

Året der gik, året der kommer 1
Tips til at sy

Højdepunk

På trods af pandemic, konstante aflysninger, usikkerhed i alt fra ferier til økonomi, så kan jeg med hånden på hjertet sige, at 2021 har været et af de bedste år i mit liv.

På en måde har jeg ikke oplevet noget som helst og på en anden måde, har jeg oplevet alt. Hvad der står aller klarest er, at det var året, hvor jeg fandt mig selv og på mange måder lærte at acceptere hvem og hvad jeg er. Det er selvfølgelig svært at beskrive i få sætninger, men kort fortalt, så bunder det i, at alt den tid jeg har tilbragt alene og alt den tid jeg fik frigivet (fordi alt var aflyst) blev brugt på at dykke ind i mig selv. Jeg har læst et utal af bøger, der har givet mig den ene åbenbaring efter den anden. Jeg har haft lange og dybe samtaler med mine næreste og i det hele taget bare haft tid til at tænke. Kort sagt, er jeg blevet en bedre version af mig selv og det vil jeg ikke have været for uden. 

Derudover har 2021 året, hvor jeg fandt en helt ny hobby i syning, som simpelthen også har bragt så meget glæde. Det var året, hvor min forældre solgte mit barndomshjem på Fyn og tog beslutningen om at flytte til København i begyndelsen af 2022 (en drøm jeg har haft siden jeg selv flyttede hertil i 2007) og så var det også året, hvor de tætte venskaber jeg har, blev endnu tættere. 

Lavpunkt

Vi kan vist godt blive enige om, at det har været et år i begrænsningernes tegn. Vi troede at 2020 ville være coronaåret og det var det selvfølgelig også. Men personligt kan jeg tilslutte mig samlingen af dem, hvor 2021 for alvor blev året, hvor man kunne mærke konsekvenserne og bekymringerne. Jeg har haft søvnløse nætter, hvor jeg har frygtet for min arbejdssituation, jeg har manglet store oplevelser, venskaber er løbet ud i sandet og bedst som vi troede, at det hele var et overstået kapitel, så bliver vi ramt, hårdere end nogensinde. At jeg så selv ender i statistikken over coronasmittede, gør ikke 2021 til et mindre coronapræget år. Jeg er SÅ færdig med det og jeg er SÅ færdig med at se folk omkring mig, der mister glæden og modet. 

Året der gik, året der kommer 2

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Skiftet rejser og serie-kigning ud med et dybere dyk ind i mig selv og brugt de sene timer med de bøger og de tanker, der har fået mig derhen hvor jeg er i dag. 

Året der gik, året der kommer 3

Jeg har lært 

Jeg har lært mere i 2021 end jeg har gjort de seneste 10 år. Både af det lidt mere dybe, men også rent praktisk. Jeg har lært at sy, at strikke, at investere mine penge, at spare op så jeg kunne få den boligindretning, jeg har drømt om. Jeg har også lært at være alene og rent faktisk elske det. Da jeg fik min positive coronatest i November, var en uge i mit eget selskab min mindste bekymring. For bare et år siden, havde det slået mig helt ud. 

Det bedste jeg har set

Her tror jeg simpelthen at jeg bliver nødt til at hoppe på Succession-vognen. Ærligt, så synes jeg at den var svært at forstå til tider. Men her efter sæsonafslutningen, har jeg læst mange artikler og lyttet til den lange afsnit, som Politikens Poptillæg lavede om hele sæsonen. Her bliver den gennemanalyseret og der bliver fremhævet ting, som jeg på ingen måde selv havde set og pludselig blev den dobbelt så god. 

Året der gik, året der kommer 4
Året der gik, året der kommer 5

Det bedste jeg har hørt

2021 bød på hele to nye albums fra min one and only Lana Del Rey. Hvert eneste album hun har udgivet, afspejler en periode i mit liv og albummet “Chemtrails over the country club” er uden tvivl soundtracket til mit 2021

Det bedste jeg har læst

Reklamelinks: Igen må jeg bare sige, at jeg har læst flere bøger i hele 2021 end jeg gjorde i løbet af mine år på uni (det siger måske også lidt om min indsats der). Af de mest betydningsfulde kan jeg nævne “How to win friends and influence people” som lærte mig så uendelig meget. Bl.a at forstå folk omkring mig og håndteringen af deres behov og hvad de faktisk har brug for fra mig. I efteråret læste jeg “Dit Selvhelbredende sind” som er en dansk fortolkning af de såkaldte 3 principper. Ikke noget, jeg kendte til tidligere, men som har gjort en kæmpe forskel for mig. Kort fortalt, så er det en teori, som vender hele den klassiske psykologis forståelse af sindet på hovedet. Det har siden givet mig den ene åbenbaring efter den anden og jeg er blevet så meget klogere på mine egne mønstre. Ikke nok med det, så har det også gjort mange ting lettere. Ting der tidligere har været tunge og spændt ben for mig, føles pludselig ikke længere så tunge. 

Året der gik, året der kommer 6
Året der gik, året der kommer 7

Det bedste jeg har smagt 

I det hele taget har smag fyldt en del i min bevidsthed, her i slutningen af året. I oktober blev jeg ramt af et eller anden mystisk mave-onde, som gjorde, at jeg i 5 dage ikke kunne udstå tanken om mad. De første dage kunne jeg ikke engang udholde smagen af en mintpastel. Kort tid efter fik jeg corona, hvor min smag fuldstændig forsvandt. Jeg var heldig og fik den tilbage efter en lille uge. Men efter sådan et par omgange, så kommer jeg aldrig til at tage mine smagsløg og min appetit forgivet igen. 

Heldigvis har året også stået på en masse gode smagsoplevelser og hvis jeg lige skal korte det ned til det hjemmelavede af slagsen, så tror jeg at valget falder på de her nudler med peanut sauce. Det er nok også den ret, som jeg har lavet flest gange og det tror jeg faktisk også at jeg kommer til ind i 2022.

Det bedste jeg har købt

En ny sofa. Intet mindre og nærmere bestemt den klassiske Børge Mogensen sofa tremmesofa. Den har været på min ønskeliste i flere år og da 2021 bl.a bød på en stor make over af min lejlighed, gik jeg for alvor på sofa-jagt. Jeg kiggede på mange og mange flotte modeller. Alligvel endte jeg altid med at tænke på netop tremmesofaen og alle andre føltes som et slags kompromis. En god blanding af hardcore opsparing og en stor portion held på DBA lykkedes det og jeg har ikke fortrudt et sekund. 

Året der gik, året der kommer 8
Skønhedsfavoritter

Det bedste Beauty produkt

Reklamelink: Åh… den er sgu svær, når det omfavner et helt år. Især et år, hvor der er kommet enormt mange nye favoritter til. Men HVIS jeg kun må nævne et, så tror jeg at valget må falde på Sisley’s The Cream, som er en slags “leave-in-balsam” som jeg kommer i håret efter hårvask og det giver simpelthen en shine og en fugt, som jeg ikke kan undvære. 

Året der gik, året der kommer 9
Vidunderlig mad på OMAR

Den bedste restaurant

Da restauranterne endelig åbnede efter verdens længste vinter, gik jeg ud 4-5 gange om ugen. Derfor har jeg også været igennem en del. Der er vist ingen tvivl om, at jeg er kommet mest på Mæxico, fordi de simpelthen laver det bedste mexi-mad jeg nogensinde har smagt (og jeg har endda været i det rigtige Mexico). Derudover var jeg også en tur på OMAR på Nørrebro og det er sådan en middag, som jeg nærmest har tænkt på dagligt tiden. 

Glimt og fortællinger

Det har bragt mest glæde

Det har min symaskine. Uden tvivl. Jeg fik den i julegave i 2020 og de fleste husker nok, at de efterfølgende måneder bød på verdens længste lockdown. Jeg kan ærligt talt ikke huske specielt meget andet fra den tid, end et par gåture med mine veninder og utallige øvetimer foran symaskinen. Jeg har stadig meget at lære, men at jeg allerede i de tidlige forårsmåneder, kunne sy min egen kjole, kan jeg vist takke la vida lockdown for. 

Jeg er stolt af

Mig selv og det sted, jeg er mentalt. Jeg er 34 år gammel og mit liv ser bestemt ikke ud som jeg forventede det ville gøre, når jeg kom hertil. På papiret mangler jeg meget, men at jeg er kommet til et sted, hvor jeg taget en dag ad gangen, for det meste er i nu’et og vågner glad og tilfreds 9 ud af 10 dage – det er jeg stolt af. 

Året der gik, året der kommer 10

Jeg er ikke stolt af

Jeg er virkelig ikke stolt af min engagement her på bloggen. Mit lille univers, som jeg har plejet og passet hver eneste dag i mere end 10 år. Mediet har forandret sig over årene og jeg er helt afklaret med, at det ikke giver mening at tjekke ind hver dag længere. Men jeg har altid elsket at dele guides, opskrifter og gennemarbejdet indhold. I den ideelle verden, tjekkede jeg ind 5-6 gange om måneden, men sandheden er, at det nok nærmere er 2-3 gange og jeg har sket ikke haft tid til at udarbejde den slags indhold, som jeg gerne vil have herinde. Jeg håber at det bliver anderledes i det nye år.

I 2022

Glæder jeg mig til

At mine forældre flytter til København. Det har jeg drømt om lige siden jeg selv flyttede hertil i 2007 og nu går det endelig i opfyldelse. Mit barndomshjem på Fyn er solgt og om få uger lukker vi døren for sidste gang. De har heldigvis købt det skønneste lille feriehus i nærheden, så jeg får heldigvis stadig mulighed for at tilbringe mine weekender på Fyn. Best og both worlds. 

Vil jeg lære

Nye syteknikker og i det hele taget bare udvikle mig på den front. Jeg tilbragte hele vinteren og det tidlige forår i 2021 foran min symaskine og blev bedre dag for dag. Men her mod slutningen af året, er min udvikling gået lidt i stå. Jeg er kommet dertil, hvor jeg ikke kan lære mig selv så meget mere. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har mere at lære – for det har jeg helt sikkert. Jeg skal bare finde en ny måde at lære på. 

Vil jeg prioritere

Bloggen og min egen lille forretning, som har fået for lidt kærlighed den seneste tid. Jeg vil i det hele tager prioritere at få et bedre overblik i mit arbejdsliv, som har været lidt for rodet og ustabilt siden lockdown 1.0

Håber jeg på 

At komme ud på en længere rejse. Det har været godt for mig at være jordbunden i et par år, men jeg trænger til oplevelser, møde med nye kulturer og følelsen af at være langt væk. Og så håber jeg i det hele taget på at få lidt flere oplevelser og et lidt mere interessant liv. 

Vil jeg spise

Lidt mere smør på brødet. I 2022 skal jeg have nogle af de kilo tilbage på min krop, som der er røget af over det sidste halvandet år. Et år, der har budt på mere tid til lange løbeture og meget færre fester, sociale middage og andre ting, som kan veje på kaloriekontoen. 

Vil jeg være bedre til

At prioritere bloggen. Det bliver ikke med daglige indlæg, som det har været de seneste mange år, men jeg vil alligevel gerne være bedre til at tjekke ind. Ikke med ligegyldige ting, men med flere opskrifter, guides og alt muligt andet, som kommer jer til gode. 

Vil jeg købe 

En ny lænestol. Det er faktisk det eneste jeg “mangler” for at komme helt i mål på indretningsfronten. Jeg har gjort mig mange tanker om hvilken model det skulle være og jeg tror at jeg er blevet enig med mig selv om, at det skal være den klassiske Poul Kjærholm (PK22) i det smukke brune læder. Opsparingen er skudt i gang og jeg tjekker DBA dagligt. 

Vil jeg opleve 

Noget der udfordrer mig og giver mig ny indsigter og måder at se tingene på. Selvom jeg har elsket meget ved 2021 så kan jeg også mærke, at jeg er begyndt at kede mig i mit eget liv. Der skal ske noget. Det behøver ikke nødvendigvis være en lang rejse eller noget helt vildt. Blot noget der giver mig perspektiv og udvikler mig.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments