Måneden der gik, måneden der kommer

Og det var så den sommer. I hvert fald sådan helt officielt. For mig er det altid med en vis malankoli, at jeg tager hul på efteråret, for det der med at forlade noget smukt og godt, det har jeg aldrig været god til. Og smuk og god, det er sommeren for det meste og det har den virkelig også været i år, for mit vedkommende.

Egentlig er der ikke sket noget vildt og vanvittigt, men jeg har været glad, ting er gået som jeg håbede, meget har flasket sig vejret har været godt (det meste af tiden).

Men i dag skal det handle om den seneste måned – nemlig august, som har været ganske glimerende. Ikke uden udfordringer, selvfølgelig – men dem og meget mere, kan I læse mere om herunder, hvor jeg disker op med den klassiske reflektion over den seneste tid. Til sidst kan I også læse lidt om mine tanker og planer for september og I må endelig byde ind med jeres egne i kommentarfeltet.

Måneden der gik, måneden der kommer 1

Højdepunkt

En ægte hverdag, der langt om længe er tilbage, sådan for real og selvom ferie er dejligt, så trives jeg faktisk bedst i hverdagen. August har budt på en helt ny en af slagsen, med masser af nye arbejdsopgaver og udfordringer. Jeg er bl.a begyndt at arbejde freelance for So Social, hvor jeg laver alt kreative opgaver med fotografi, opsætninger, fotoredigering til skriftlige opgaver. I det hele taget er der kommet mange gode ting til mig på det seneste og det er noget jeg føler mig taknemmelig over hver eneste dag. Jeg ved bestemt også hvordan det føles, når det går den modsatte vej. 

Lavpunkt

Situationen I den store verden. Av hvor har den påvirket mig og gjort mig trist. Vi skal ikke mange år tilbage, for at finde en tid, hvor jeg rejste fra det ene land til det andet, uden at have skyggen af angst eller frygt. Med alt hvad der er sket inden for de seneste par år, er jeg nærmest blevet en anelse bange for verden. Den skræmmer mig og fremtiden skræmmer mig.

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Jeg har simpelthen gjort noget så voksent, som at kaste mig ud i investeringer. Altså på den helt voksne måde med aktier og fonde. Det hele begyndte, da jeg købte et abonnement hos Female Invest og efter et enkelt kursus, var jeg hooked. Tror det eller ej, men det er rent faktisk ret spændende og det tilfører altså lidt spænding til hverdagen, når man liiiige skal ind og tjekke hvordan det står til på børsen. 

Måneden der gik, måneden der kommer 2
Måneden der gik, måneden der kommer 3

Jeg har været inspireret af

Folk der bor pænt. August blev også måneden, hvor jeg gjorde alvor af at gøre noget med min boligindretning. Jeg var blevet SÅ træt af måden jeg boede på, at jeg nærmest ikke kunne lide at være hjemme.

Det største og mest gennemgående problem var, at jeg ærligt talt ikke følte, at jeg boede “alderssvarende”. Jeg har alt for mange mærkelige dimser og ting, som jeg ikke har brug for, så jeg har nærmest solgt halvdelen af mit hjem og er så småt begyndt at investere i klassiske smukke møbler, som jeg ikke bliver træt af lige med det samme. Præcis derfor har jeg været enormt inspireret af Michael og hans Instagram-profil, hvor han viser, præcis hvorfor de klassiske designs altid er en god idè. 

Måneden der gik, måneden der kommer 4

Det bedste jeg har set

Explainer på DR. Jeg har vist en udsendelsesrække, som jeg har anbefalet flere gange herinde og det er altså ikke uden grund. Til de af jer, som ikke kender det, så er det en serie, der udkommer hver uge, hvor de tager et aktuelt emne op og forklarer det, på godt og vel 8 minutter. Det kommer jo ikke bag på nogen, at den seneste måned har været ekstremt begivenhedsrig på den globale front og til tider har der været så meget information, at det har været givende, bare at få kogt det hele ned og skåret ud i pap. Jeg kan særligt anbefale afsnittet det hedder “hvordan kunne det gå så hurtigt” som giver en god forståelse af situationen af Afghanistan. 

Det bedste jeg har hørt

Samtlige afsnit af Genstart, der langt om længe er tilbage fra en lang sommerferie. I en tid hvor verden er i brand og hvor breaking news nærmest er hverdagskost er podcasten det perfekte medie til at komme lidt dybere ned i alle historierne. Jeg nupper det daglige afsnit i forbindelse med mit bad hver eneste morgen og det er altså en ret god (og informativ) måde at starte dagen på. 

Måneden der gik, måneden der kommer 5

Det bedste jeg har læst

Reklamelink: Det er ikke blevet til skyggen af skønlitteratur. Til gengæld har jeg fået en kogebog, som har bragt kæmpe glæde. Louisa Lorang har udgivet endnu en bog og den har det asiatiske køkken i fokus. Jeg lyver ikke hvis jeg siger, at jeg nærmest har tænkt mig at prøve samtlige opskrifter derfra. ALLE der har en kærlighed for food from The East burde forære sig selv en udgave. Det vil I ikke fortryde. 

Det bedste jeg har smagt

Nogen gange er jeg altså bare en simple girl, hvor der ikke skal så meget til. Og lige ved nærmere eftertanke, så er der ikke gået en dag, hvor jeg ikke har tænkt på det saftige fladbrød, de serverer på Delphine. Sprødt udenpå, blødt og saftigt indeni og bare helt perfekt saltet. 

Måneden der gik, måneden der kommer 6
Måneden der gik, måneden der kommer 7

Det bedste jeg har købt

Reklamelink: Nye spisebordsstole. I min proces mod en pænere indretning, var jeg virkelig i tvivl om, hvor vidt jeg skulle starte med at købe en ny sofa eller nye spisebordsstole. Valgte faldt på sidstnævnte – nok mest fordi jeg ikke andet hvilken sofa jeg gerne vil have. Stolene blev de klassiske Kevi 2060’ere og da de kom hjem i stuen viste det sig heldigvis at være det helt rigtige valg. 

Det bedste beauty produkt 

Reklamelink: Jeg tippede også om den henne på Instagram for ikke så længe siden. Vi snakker om det her vidunder; Cicapair fra Dr.Jartt som som kort fortalt er et musthave, til alle der bøvler med en ujævn hudtone og røde pletter. Et tyndt lag med den her og man kan se en kære forskel med det samme. 

Måneden der gik, måneden der kommer 8

Det har bragt mest glæde

At jeg ENDELIG tog mig sammen og fik ryddet ud i min lejlighed. Rom blev ikke bygget på en dag, men alene det at være i gang med processen har gjort en stor forskel for mig. Når jeg har styr på mine fysiske rammer, så har jeg det også bedre i de psykiske og det har det her uden tvivl bekræftet.  

Måneden der gik, måneden der kommer 9

Den bedste restaurant

Jeg har haft mit 2. besøg på Delphine, som er Cofocos nyeste restaurant og bestemt ikke den sidste. Maden er inspireret af det græske køkken og menuen byder på alle de klassiske gode ting, som grillspyd, fladbrød, tzatziki og friske salater. Indretningen er næsten det bedste af det hele. Et kæmpe lyst lokale med smukt interiør og bare en virkelig god vibe. 

Måneden der gik, måneden der kommer 10
Måneden der gik, måneden der kommer 11

Den bedste stund

En perfekt sensommeraften i en kolonihave sammen med mine to bedste veninder. Der var god mad, hvidvin i lange baner og gode snakke ud på de sene nattetimer. 

Måneden der gik, måneden der kommer 12

Jeg er stolt af

At det lykkedes mig at finde en god work/life balance. Av hvor var jeg nervøs i begyndelsen. Havde jeg nu bidt over for meget? Kunne jeg overhovedet finde ud af det? Ville jeg lave for mange fejl? Det hele er heldigvis gået så fint. Tro mig, jeg har lavet fejl. Mange fejl. Men dem har jeg lært af og jeg har også lært, at det er helt okay og faktisk bare en del af processen.

Sammenlignet med langt det meste af 2020 og 2021 så har den seneste måned budt på meget lidt fritid. Det skal jeg selvfølgelig vænne mig til, men jeg har også lært, at det til gengæld er netop i de travle perioder, at jeg rent faktisk får udrettet noget. 

 Jeg er ikke stolt af

At jeg har taget enkelte beslutninger udenom min mavefornemmelse. Eller intuition, om man vil. Det er et lidt langhåret begreb og egentlig også noget, som jeg aldrig helt har gået op i. Lige indtil det slog mig, at alle de dumme beslutninger jeg har taget igennem mit voksenliv, har været dem, hvor jeg godt kunne mærke, at det ikke var helt rigtigt. Jeg øver mig hele tiden i at blive bedre og bedre til at lytte. Men jeg må bare erkende, at det ikke har været helt optimalt, den seneste tid. Men igen, så er det jo fejlene man lærer af. 

Måneden der gik, måneden der kommer 13

I September

Glæder jeg mig til

En tur hjem til Fyn. Det er flere måneder siden, at jeg sidst har været der, hvilket er meget udsædvaneligt. Så glæder jeg mig også til at opleve det smukke septemberlys og til at se naturen blive gylden. 

Vil lære

At sy kantebånd og i det hele taget vil jeg gerne bare udvikle mig endnu mere på syfronten. 

Vil jeg læse

En masse og aktier og investeringer, så jeg kan blive endnu klogere på den front. 

Håber jeg på

At min gode work/life-balance fortsætter, at der sker et mirakel i Afghanistan og at vi får en ægte indian summer.  

Vil jeg spise

Æbler fra æbletræet i mit barndomshjem. Og i år vil jeg nyde det ekstra meget, for det bliver den aller sidste gang. Huset er solgt og der venter et helt nye kapitel på den front. 

Vil jeg være bedre til

At lytte til min mavefornemmelse. 

Vil jeg købe

Måske en ny sofa – hvis jeg finder den rette. Men det er virkelig en jungle. Derudover er jeg også på jagt efter en taske, der kan rumme min computer. Den jagt er jeg også lidt udfordret på. 

Vil jeg opleve

Noget kulturet. Måske et besøg på museum, en koncert eller noget så simpelt som en tur i biffen. Jeg har slet ikke gjort mig i den slags siden det hele åbnede op igen og har næsten glemt, at det rent faktisk er en mulighed. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments