Måneden der gik, måneden der kommer

Arh…. Februar! Der er altså et eller andet fortryllende over den måned. Det er nu, at lyset vender tilbage, dagene bliver mærkbare længere og jo længere vi kommer hen, jo mere handler det hele om forår. I år er det som om, at den lige får et ekstra skud af friskhed, fordi vi fra dags dato ENDELIG siger farvel til at alle begrænsninger. Så selvom sneen pt. daler ned, når jeg kigger ud ad vinduet, så har jeg virkelig følelsen af, at vi netop er trådt ind i en helt ny tid.

Traditionen tro, har jeg lavet en lille opsummering af den forgangne måned. Januar har været lang, mørk, kedelig og afventende. Alligvel helt okay og fyldt med små glimt. Måske fordi, vi nok godt hele tiden har vidst, at de lysere tider lå lige for benene af os.

Til sidst kommer der en lille liste med mine håb og forventninger til Februar og uden at afsløre for meget, så kan jeg sige, at jeg kommer til at kaste mig ud i ting, som jeg ikke har gjort i rigtig lang tid.

Som altid er I selvfølgelig mere end velkomne til at byde ind med jeres erfaring og håb i kommentarfeltet 🖤

Måneden der gik, måneden der kommer 1
Måneden der gik, måneden der kommer 2
Og pludselig rykkede mit barndomshjem ind i en lejlighed i Vanløse

Højdepunk

Her ved nærmere eftertanke, er der egentlig sket enormt mange fine små ting i løbet af januar. Men mest bemærkelsesværdig er nok den nye æra, som min familie er trådt ind i. Jeg sagde farvel til mit elskede barndomshjem på Fyn, mine forældre pakkede hele deres liv sammen og flyttede til København. Enkelte ting, lod de dog blive på Fyn, hvor de har købt en vidunderlig lille feriebolig, midt i skoven og den smukke fynske natur. Jeg tror ikke jeg kunne have drømt om en bedre løsning.

Jeg skal da møde mit livs kærlighed eller stoppe al ondskab i verden, hvis ikke det også ender med at blive hele 2022’s højdepunkt. 

Lavpunkt

Januar i sig selv. For selvom der, som nævnt, primært har været ting at glæde sig over, så har det sgu også været lidt af en sløv måned. Manner hvor jeg savner oplevelser, udfordringer og nærmest en smule drama. Kombinationen og verdens længste og mest mørke måned og livet med restriktioner har sat sine begrænsninger. Seriously, så er jeg SÅ færdig med aflysninger, alenetid og alt det der. Jeg er SÅ SÅ SÅ klar til at leve livet igen. 

Måneden der gik, måneden der kommer 3
Måneden der gik, måneden der kommer 4

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Jeg har sovet. Aldrig har jeg sovet så godt, som jeg har den seneste måned. Mit søvn-gen har været relativt ustabilt i mange år. For det første har jeg haft svært ved at falde i søvn og for det andet, har jeg sjældent følt et stort søvnbehov. Men den seneste tid, har jeg simpelthen været SÅ træt om aftenen, at jeg ofte er gået kold før kl. 22. Det har været på en rigtig god måde og ikke noget, der har generet mig. Jeg har også accepteret det og de dage hvor det har været muligt, har jeg udskudt min alarm til 8-9 tiden i hverdagene (en kæmpe fordel ved at være sin egen chef) og det har simpelthen været så rart. Pludselig forstår jeg den der snak om, hvor vigtig søvn er for vores trivsel. 

Jeg har lært 

At det faktisk er ret fedt, at gå tidligt ud i weekenderne. I min vennegruppe har vi længe haft for vane at bestille bord kl. 20. Det kan selvfølgelig også noget, med en late night dinner. Men bliver man hængende til en drink- eller 4 – så ender man ofte ude på de sene nattetimer. Noget godt er der alligvel kommet ud af restriktionerne, for jeg er altså blevet kæmpe fan af at mødes kl 18, spise en god middag, få et par drinks ved 20-21-tiden og ligge i min seng omkring midnat. And im officially old. 

Måneden der gik, måneden der kommer 5

Det bedste jeg har set

Jeg må indrømme, at jeg er hoppet totalt meget med på Euphoria-bølgen og jeg er blevet taget med storm. Den første sæson var vild, men 2. sæson er vildere. Den er barsk, rå og nærmest lidt for hård. Og det er vildt nok når man tænker på, at jeg nok lige er et par år ældre end målgruppen. Eller også er jeg bare blevet så gammel, at jeg kan blive enormt forarget over ungdommen nu til dags 😂

Det bedste jeg har hørt

Nu skal jeg jo fortælle om det bedste jeg har hørt, men jeg bliver alligvel nødt til at twiste den lidt. For jeg havde sådan håbet, at jeg kunne skrive det nye album fra The Weeknd.

EJ hvor havde jeg glædet mig til den udgivelse. Altså virkelig glædet mig. Og EJ hvor blev jeg skuffet. Jeg fattede hat efter første gennemlytning og kunne kun høre èn lang interlude med irriterende budskaber og en irriterende rød tråd, bestående af Jim Carrey’s radiostemme. Jeg havde bare brug for endnu et album spækket med gode numre. 

Først tænkte jeg, at det måske bare var mig. Jeg gav det virkelig mange chancer. Men jeg er der bare ikke og det tror jeg heller ikke at jeg kommer. Bare øv.

Så ja, i denne omgang blev det bedste jeg har hørt, lige til det værste jeg har hørt, for den skuffelse, kunne jeg ikke lade gå stille hen. 

Måneden der gik, måneden der kommer 6

Det bedste jeg har læst

Ved I hvad? Jeg har faktisk ikke læst en eneste bog, i løbet af Januar. Det skyldes hverken mangel på tid eller lyst. Det skyldes faktisk mangel på bøger. Jeg har vitterligt været hele min virtuelle bogreol igennem og kan slet ikke finde noget. Jeg er mest til faglitteratur, der enten handler om økonomi og samfunds-ting eller alt med personlig udvikling. Sååååå…. Hvis I har et lille tip, så må I endelig sige til. 

Det bedste jeg har smagt 

Jeg har hverken holdt hvid eller sukkerfri januar. Faktisk har jeg bare spist enormt godt og smagt enormt mange lækre ting. Det første der popper op, når jeg lige tænker mig om, er nogle friterede blomkål, som jeg fik på Friheden på Nørrebro. SHIT de var gode. Normalt er jeg faktisk ikke specielt glad for blomkål der bliver bagt eller stegt, men dem her var virkelig virkelig vilde. Perfekt spicy og og perfekt søde. Jeg håber at de bliver på menuen længe endnu. 

Måneden der gik, måneden der kommer 7

Det bedste jeg har købt

Reklamelink: Rent materielt, så har den grønne strik-vest fra ARKET været helt genial og jeg har brugt den så meget, at den stadig ikke har fået en plads i skabet. Siden jeg fik den, har den ligget på min rode-stol i soveværelset fordi den har været sådan en, jeg har grebet ud efter hver eneste dag.

I det lidt større billede, så har jeg simpelthen også købt de første flybilletter i meget meget lang tid. Jeg tør næsten ikke skrive det i frygt for at jinxe noget. For jeg tør næsten ikke at tro på, at ting ikke bliver #aflyst længere. Men om alt går vel, så kan I simpelthen finde mig på en stand i Mexico i de sidste to uger af februar. 

Måneden der gik, måneden der kommer 9

Det bedste Beauty produkt

Reklamelink: Øjencremen fra Maria Bedescu. Nok en af de bedste, jeg længe har prøvet. Man hører ofte om cremer, der får de små linjer til at forsvinde, men hvor der i virkeligheden ikke sker noget som helst. Det er uden tvivl ikke tilfældet med den her. Den holder alt hvad den lover og endda lidt til. 

Det har bragt mest glæde

At mine forældre har købt et sommerhus, hvor der er en pool. Godt nok ikke en privat en af slagsen. Men den er der og det er altså en barndomsdrøm, der er gået i opfyldelse. 

Og nårh ja! Så var der selvfølgelig også nyheden om, at vi fra den ene dag til den anden, kan vinke farvel til alt det, som har begrænset vores liv de seneste år. Den havde jeg ikke set komme. 

Måneden der gik, måneden der kommer 10

Den bedste restaurant

I forlængelse af ovenstående punkt om det bedste jeg har smag, så tror jeg faktisk også at jeg vil fremhæve Friheden her. Jeg bor et stenkast derfra og har kommet der MEGET over de seneste år. Utroligt nok har jeg aldrig spist der. Det er bestemt også sådan et sted man kommer for viben og på en sommerdag, er det måske et af de skønneste steder i København. Men i sidste uge havde jeg min middags-debut hos dem og jeg blev virkelig positivt overrasket. 

Jeg var udfordret på menukortet, fordi jeg ikke spiser fisk – og det er der altså en del af. Men tilgengæld, så sad de retter, som jeg kunne vælge imellem lige i skabet. Kæmpe anbefaling. 

Måneden der gik, måneden der kommer 11

Jeg er stolt af

At jeg har sat pris på alle de små gode ting, som måneden har brugt. Lige bortset fra det med mine forældres flytning, så er de gode ting, primært små ting. Og at jeg er våget med et smil hver eneste dag, i verdens længste, mørkeste, kedeligste og koldeste måned, det sætter jeg pris på. 

Og så er jeg måske også lidt stolt af mit største strikkeprojekt til dato. En fin polo i lækkert uld, som i skrivende stund stadig mangler ærmer.

Måneden der gik, måneden der kommer 12
Måneden der gik, måneden der kommer 13

Jeg er ikke stolt af

At jeg stadig ikke (som i VIRKELIG ikke) har formået at sænke mit ambitionsniveau og fokusere på èn ting i stedet for mange.

Jeg vil simpelthen for meget. Jeg vil sy, jeg vil præstere på mit arbejde, jeg vil lave gode blogindlæg, godt indhold på mine kanaler, være social, en god veninde, datter, søster og moster. Så meget kan ingen vist klare med 24 timer i døgnet. Jeg har en dum tendens til at prøve at gøre det hele og ender hele tiden med at gøre alt 50%. Det vil jeg virkelig gerne ændre.  

I Februar

Glæder jeg mig til

Livet uden mundbind, at kunne bruge mit Face ID andre steder end i mit hjem, at være ude uden at have en bagkant, den første spæde forårsdag, lysere dage og ikke mindst, til at rejse om på den anden side at kloden for første gang i rigtig rigtig lang tid. 

Vil jeg lære

At navigere i den nye virkelighed. Det skal ikke forståes som noget negativt, men jeg er en af dem, der godt kan bekymre mig lidt om hvordan sindet håndterer, at “alt” pludseligt er muligt igen. Rent personligt ved jeg, at det også får min ambinationsniveau til at stige og at jeg igen kommer til at føle, at jeg igen skal nå at opleve det hele. Et slags pres, som jeg virkelig nød at slippe af med, i tiden under corona. 

Vil jeg prioritere

Èn ting ad gangen. Meget i forlængelse af ovenstående punkt med ting, som jeg ikke er stolt af. Jeg skal simpelthen skrue ned og acceptere, at jeg ikke kan det hele. Det er der ingen der kan.  

Håber jeg på 

At jeg ikke får Omikron, så min rejse til Mexico bliver endnu et punkt på listen over ting, der er blevet #aflyst 

Vil jeg spise

Alt det bedste fra Mexico. Tacos, burritos, majskolber og guacamole. Manner det blir godt. 

Og så vil jeg også lige spise en masse mælkesyrebakterier, for min system er nok ret meget ude af sit rejse-game og kender kun til de danke bakterier 😂

Vil jeg være bedre til

At fokusere på en ting i stedet for mange. Jeg skal bare lige beslutte hvilken en det skal være 😅

Vil jeg købe 

Reklamelink: En fin kjole. Eller bare et fint stykke tøj. Jeg er ved at være færdig med min vintergarderobe og trænger ærligt til at gøre mig fin. Jeg har et godt øje til den her fra Monki, som ikke vælter budgettet og som stadig kan holde mig varm. 

Vil jeg opleve 

Livet som det var engang. Ingen restriktioner og en ægte rejse. Det bliver virkelig skønt. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments