Måneden der gik, måneden der kommer

Glædelig 1. December. Jeg overlevede November. Med nød og næppe, får jeg lyst til at skrive. Eller det var måske en lille overdrivelse. Men som I nok kommer til at finde ud af, hvis I læser jer igennem resten af indlægget, så har de seneste uger været alt andet, end de mest interessante, i mit liv. Jeg havde en fornemmelse af, måneden ville blive lang, grå og trist – and it was. Men den bød også på udfordringer, som jeg på ingen måde havde set komme.

Men nu er vi ude på den anden side. Julen er over os, der er smukke lys over det hele og om 22 dage, bliver dagene igen lysere.

Traditionen tro har jeg lavet en lille opsamling af hvad den seneste tid har budt mig. Gode som mindre gode ting og til sidst, lidt om mine mål og forventninger om den kommende.

Som altid må I gerne byde ind med jeres version i kommentarfeltet 🖤

Måneden der gik, måneden der kommer 1
Reklamelink: Verdens varmeste jakke fra ARKET

Højdepunkt

Selv i mørket er der lys og der har bestemt også været fine små glimt i løbet af November. Bl.a er jeg ved at være rigtig glad for min lejlighed. I sensommeren besluttede jeg mig for at give den en ordentlig make over og min plan var at jeg, over tiden, ville skifte til en langt mere klassisk og tidløs indretning. At jeg allerede nu skulle være nået (semi) i mål, lå bestemt ikke i kortene. Men I ved hvordan det er med den slags – det kan tage overhånd. Der er stadig ting på listen, men i det store billede, så er jeg ved at være der. Og i virkeligheden, så vil der jo næsten altid være ting, som man har lyst til at have lave og ændre – og sådan skal det næsten også være.

Så ja – min lejlighed må næsten være månedens højdepunkt og et eller andet sted, er det også rimelig heldigt, nu hvor jeg også skulle tilbringe uendelig mange timer i den. Hvilket fører mig videre til næste punkt…. 

Måneden der gik, måneden der kommer 2

Lavpunkt

For ja, Novembers ultimative lavpunkt ramte jeg, da jeg pludselig stod med en positiv coronatest. WTF? Det er jo alle andre, der bliver ramt af det skidt. Men den var god nok og selvom jeg på alle tænkelige måder helst ville have været foruden, så er det da en lille lettelse at have haft det – og dermed kunne betragte sig selv som relativ immun, det næste stykke tid (men altså, in these days, you never know 😅).

Jeg er også taknemmelig over, at jeg aldrig blev rigtig syg. Lidt hovedpine og ømhed var det værste. Eller nej, det VÆRSTE og som jeg aldrig håber at skulle opleve igen, var tabet af min smag og lugtesans. Det var skrækkeligt og forvandlede alle oplevelser og nuancer til noget gråt og ligegyldigt. Efter godt og vel 5 dage, begyndte de at vende tilbage og aldrig har jeg værdsat dem så meget, som jeg gør nu. 

Måneden der gik, måneden der kommer 3
Mit soveværelse, hvor jeg har tilbragt ualmindelig mange timer…
Investering for begyndere

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Reklamelink: Accepteret tingenes tilstand og det faktum, at nogle ting er ude af min kontrol. Jeg fik corona, det er mørkt døgnet rundt, livet har været sjovere og nyhederne er endnu engang fyldt med drama og ting, man næsten ikke kan rumme. Den tilgang kunne jeg ikke have haft til det, hvis det ikke havde været for den her bog, som jeg har læst hele 2 gange i løbet af måneden. En helt ny vinkel på psykologi og det menneskelige sind. Så ja, noget så simpelt som at læse en klog bog, har været det bedste, jeg har gjort for mig selv.

Jeg har lært 

At sige “pyt – jeg kan alligvel ikke gøre noget ved det”. November har i aller højeste grad budt på udfordringer, der var helt ude af mine hænder. Og ærligt, så er det jo bare sådan, at livet er engang imellem. 

Og bare lige for at slå det fast, så har jeg selvfølgelig også lært at værdsætte mine smagsløg.

Måneden der gik, måneden der kommer 4

 

Det bedste jeg har set

Manner, der har været meget godt på steaming fronten. Jeg er stadig virkelig optaget af Succession og selvom jeg ikke fatter 40% af hvad der egentlig sker, så er jeg kæmpe fan af tempoet, drabet og ikke mindst replikkerne. Derudover tager jeg også hatten af for HBO’s første danske serie, Kamikaze. Det er umuligt at sætte den i en genre, men den er fascinerende, en smule urealistisk, sjov og ganske tankevækkende. 

Det bedste jeg har hørt

Ærligt, så mangler jeg et godt nyt album. Sådan et, jeg hører igen og igen. Men en sang, der har kørt på repeat er La Fama med The Weeknd og Rosalia. Jeg har en lille svaghed for de der latino-vibes. Og hver gang jeg lytter til den, bliver jeg taget direkte ind på en lille bar, på en varm sommernat i spanien. En kæmpe kontrast til at det kedelige og grå, som November ellers har budt på. 

Måneden der gik, måneden der kommer 5

Det bedste jeg har læst

Reklamelink: Jeg nævnte det jo i det tidligere punkt, men jeg har læst bogen “Dit selvhelbredende sind” hele to gange. Jeg elsker bøger om selvudvikling og psykologi og jeg har været igennem mange af slagsen. Nogle bedre end andre. Men den her, den slog altså benene væk under mig.

Helt konkret, så vender den hele vores forståelse af sindet på hovedet og beskriver teorien “De tre principper”. Kort fortalt, så handler det om, at tanker skaber følelser og ikke omvendt. Der er stadig dele af teorien, som jeg stadig ikke helt forstår og det kommer jeg måske heller aldrig til. Men faktum er, at den har gjort en stor forskel på mig og har på mange måder gjort mit sind lysere og lettere. Jeg kan på det aller varmeste anbefale at tjekke den ud. 

Det bedste jeg har smagt 

Her fristes jeg til at skrive ALT hvad jeg har kunne smage 😂. I skrivende stund, er det flere uger siden, at min smagssans vendte tilbage og jeg værdsætter stadig hver eneste ting, jeg spiser. Så ja, faktisk bare alt hvad jeg har spist.

Det bedste jeg har købt

En ny symaskine. Nu skulle det være. Den opmærksomme læser husker måske, at hele mit sy-eventyr begyndte sidste jul. Her fik jeg en billig symaskine i julegave og den skulle vise sig at bringe meget mere glæde, end jeg nogensinde havde troet.

Jeg har holdt lidt tilbage med at investere i en bedre og mere avanceret maskine, da jeg stadig lige skulle bekræfte, at det ikke kun var en ny og midlertidig hobby. Her et år senere, kan jeg konstatere, at det vist nok er en hobby, der er kommet for at blive. Så i sidste uge slog jeg til, da jeg fandt min drømme-symaskine til en god pris og allerede nu kan jeg sige, at det er som om, at en helt ny verden har åbnet sig. 

Måneden der gik, måneden der kommer 7
Måneden der gik, måneden der kommer 8

Det bedste Beauty produkt

Reklamelink: Uden tvivl denne Moisturising Gel Cream fra Emma S Skincare. Min hud bliver så kedelig og trist om vinteren og som de fleste andre, vil jeg aller helst bare have masser af glow og fugt. Det er lige præcis hvad den her give. Resultatet har jeg delt i en lille video HER og indtil d. 12/12 kan I faktisk få 20% rabat på alt hos Emma S med koden “Mie20” 

Det har bragt mest glæde

Et besøg fra min mor. Isolationen var faktisk det mindste problem under min corona-tur. Jeg tænke ikke specielt meget over, at jeg faktisk var helt alene i mere end en uge. Men så var der en dag – da jeg endelig måtte komme ud i virkeligheden, at det pludselig ramte mig; jeg havde ikke set eller fået et kram fra nogen jeg holder af i mere end 13 dage. Jeg ringede til min mor – og måske græd jeg lidt – men da hun sagde, at hun kom over på lørdag til en ægte hyggedag, var min lykke gjort. Vi havde virkelig en ægte HYGGEDAG med god mad, lidt shopping, godt med vin og samtaler om alt og ingenting. 

Måneden der gik, måneden der kommer 9
Oyster & Grill

Den bedste restaurant

Grundet – ja, I ved nok hvad – så har jeg ikke haft mulighed for at dyrke det store københavnske spisekort i sammen omfang, som jeg ville ønske. Tre restaurantbesøg er det blevet til og alle på gode kendinge. Men af alle dem, bliver jeg simpelthen aldrig træt af Oysters & Grill her på Nørrebro. Det var i øvrigt min mor, som jeg havde med som gæst og hun hilser og sige, at JA det er godt. 

Jeg er stolt af

At jeg har haft været igennem corona, 9 dage i iso, en lang mørk og trist måned og stadig er et mentalt godt sted. Man kan sige meget om 2021, men hvis der er noget jeg har lært, så er det at håndtere svære og dumme ting. 

Jeg er ikke stolt af

At jeg har oplevet nul og niks og at jeg har absolut zero at fortælle, når jeg ser mine venner.

I December

Glæder jeg mig til

At have det sjovt – efter verdens kedelige måned, så trænger jeg til at komme lidt ud og have det sjovt. I en tid, hvor alt kan ændre sig fra dag til dag, så kan det selvfølgelig være farligt at glæde sig for tidligt. Men jeg har et par gode julefrokoster i ærmet, som nok skal blive festlige. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til jul og til at være sammen med min familie. 

Vil jeg lære

Min nye symaskine at kende. Altså hvis alt går galt med Omikron og alt det der og hvis (gud forbyde det) vi skulle ende i lockdown 3.0 så ved jeg i hvert fald godt hvad jeg skal lave. 

Vil jeg læse

Reklamelink: Den bog, som jeg netop har klikket hjem. Playing with fire, som er en bog, der handler om FIRE (Financial Independence, Retire Early) som ganske enkelt handler om, at investere og forvalte sine penge på en måde, der gør det muligt at lade sig pensionere i en ung alder. Som jeg også beskrev her, så er investering et emne, der har optaget mig meget, den seneste tid. Som sådan har jeg ikke planer om at lade mig pensionere i en ung alder, men jeg er fascineret af at det rent faktisk kan lade sig gøre og jeg glæder mig til at blive klogere på det. 

Håber jeg på 

At vaccinerne også dækker Omikron (og andre varianter, som ellers dukker op). Jeg kan næsten ikke overskue alternativet. 

Vil jeg spise

Av, den er faktisk svær. For som (hvad der føles som) den eneste person i verden, så er jeg ikke specielt stor fan af alt det, man får serveret til jul. Æbleskriver, klejner, and og flæskesteg. Ellers tak. December er på Ingen måde min mad-måned. Eller det passer ikke helt, for jeg ELSKER hvid gløgg. Så hvis det kan gå ind i en spise-kategori, så glæder jeg mig til hvis gløgg. 

Vil jeg være bedre til

At stå op om morgenen. For mig har det aldrig været et problem at komme op. Men i kølvandet på corona blev jeg ramt af en træthed, som jeg aldrig har oplevet før. Altså vi snakker “gå i seng kl. 21 og stå op kl. 09”. I mere end en uge, skulle jeg mindst have 12 timer for at hænge sammen. Det gav naturligvis en del udfordringer på tidsfronten. I skrivende stund er jeg ved at være tilbage på mit normale energiniveau og jeg har tænkt mig at gøre alt hvad jeg kan for at blive her. 

Vil jeg købe 

Reklamelink: En julegave til mig selv. Det fortjener jeg sgu. Og måske har jeg allerede gjort det i dag. Og måske var det den her taske fra A.P.C.

Vil jeg opleve 

Den sidste jul i mit barndomshjem. Mine forældre har solgt den gule villa, der har været mit hjem siden den dag jeg kom til verden og frem til jeg var 19 år og som i alle årene efter, stadig var det, jeg kaldte “hjem”. En smule vemodigt, men også en masse taknemmelighed over så mange gode stunder og minder. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments