Måneden der gik, måneden der kommer

Og det var så den oktober måned. Og what a ride, fristes jeg næsten til at skrive. På nogle måder, har det været fire uger, hvor der er sket alt og samtidig, er der ikke sket noget som helst. De nye restriktioner og hele corona-situationen, har naturligvis været altoverskyggende og jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke føler mig ramt.

Det gør jeg altså. Jeg er et relativt ekstrovert menneske, der elsker sociale ting, fester, farver, middage ude og dans i de sene nattetimer. Alt det, der ikke været noget som helst af den seneste tid. Ensomheden kan også snige sig ind, fordi jeg bor alene og arbejder alenen.

Som I kommer til at læse længere nede, så har jeg heldigvis fundet en måde, hvor jeg kan få det bedste ud af situationen. Den kan jeg nemlig ikke ændre, men jeg kan ændre min tilgang, indstillinger og handlinger. Det har jeg gjort og det fungerer.

Med andre ord, har oktober været lidt af en blandet landhandel. Og selvom jeg savner rejser, nye oplevelser at samle mine venner, så har der også været højdepunkter. Jeg har samlet dem alle i indlægget her og måske kan I bruge noget af det som inspiration. Til sidst er der også en lille liste med ønsker for den kommende måned og som altid, må I hellere end gerne byde ind med jeres.

Måneden der gik, måneden der kommer 1

Højdepunkt

Efteråret er ofte der, hvor jeg går ind i mit mentale efterår. Det lyder måske en smule melankolsk, men det er det nødvendigvis ikke. Det er også en tid, hvor jeg går ind i mig selv og søger roen og alenetid. Det har været nemmere i år (grundet omstændighederne) og det har faktisk været ganske rart. Desuden har oktobervejret vist sig fra sin smukkeste side og mere end nogensinde, har jeg værdsat de magiske farver og den friske luft.

Lavpunkt

Den er næsten for dem og ligger lige til højrebenet; Verdenssituationen og coronalife. Det får rigeligt med taletid, så jeg tror bare at jeg lader det punkt, være kort. 

 

Det bedste, jeg har gjort for mig selv

Jeg er startet på et forløb hos UNAfirm. Et kursus, der er lavet til kvinder, som gerne vil frem og som har mange bolde i luften. Det strækker sig over 4 hele dage, hvor hver dag har et tema. Indtil nu, har jeg været igennem de to første, hvor vi bl.a har dykket ned i kropslig bevidsthed, intuition og selvbevidsthed. Hver gang finder sted på en ny, og virkelig smuk, lokation og man går derfra med en helt særlig ro og fornyet energi og ikke mindst inspiration. 

Måneden der gik, måneden der kommer 2
Smuk location hos UNAfirm

Jeg har været inspireret af

I forlængelse af førnævnte, har jeg været særligt optaget af at dyrke sindet og blive klogere på mig selv. At bryde med mine dårlige mønstre og få en større forståelse af mine handlinger. Derfor har jeg også været særlig inspireret af mennesker, der hviler i sig selv og i deres indre. I ved dem, der har sådan en særlig og rolig aura.

Underholdning

Det bedste jeg har set

Sjældent har der været så meget god underholdning på diverse streamningtjenester, som der er netop nu. Jeg er særligt dykket ned i amerikansk politik og har nærmest set, alt hvad der er at se, om netop det emne. Der findes SÅ mange gode og informative serier og dokumentarer og af dem, der har givet mig mest ansigt er The Comey Rule (HBO) Det store Trump show (DR) og The Loudest Voice, som jeg fik anbefalet af Anne – en sød læser. 

Tidligere på måneden delte jeg også lidt ud af mine nuværende yndlingsserier.

Fem gode serier netop nu
The Comey Rule

Det bedste jeg har hørt

Det har til gengæld været liiiiidt sløvt på musik-fronten og der er ikke kommet mange udgivelser, fra mine favoritter. Her på falderebet, udgav Ariana Grande et nyt album og det ser jeg frem til at lytte til. Ifølge Spotify, er mit mest streamede nummer Diamonds med Sam Smith. Totalt fløde, men han kan altså et eller andet. 

På podcast-fronten, er jeg særlig begejstret af Amerikanske stemmer på Radio4, som min egen veninde, Anne, står bag. Hun er bosat i Nashville og som optakt til valget tager hun ud i landets ukendte hjørner og snakker med befolkningen om deres politiske ståsteder og hvad de bunder i.

Måneden der gik, måneden der kommer 3
Anne i Amerikanske Stemmer
Måneden der gik, måneden der kommer 4

Det bedste jeg har læst

Meyers Grønne proteiner. En helt genial kogebog, der netop er blevet udgivet og siden den landede hos mig i sidste uge, er der ikke gået en dag, hvor jeg ikke har bladret mig igennem nogle af siderne. 150 vegetariske retter, med bønner, linser og andre bælgfrugter i fokus. Et genialt julegaveønske, hvis man skulle mangle sådan et. 

Det bedste jeg har smagt

Uden tvivl en af de retter, jeg fik i min måltidskasse fra Dailynam. For søren hvor var det lækkert. 

Anmeldelse af Dailynam
Måneden der gik, måneden der kommer 5
Reklamelinks: Vest: ARKET Silkebluse: H&M Nederdel: Second Female Støvler: & Other Stories Taske: Ganni Hat: Monki

Det materielle

Måneden der gik, måneden der kommer 6

Det bedste jeg har købt

Uden tvivl min prikkede Ganni-taske. Det var love at first sight og jeg har ikke fortrudt et sekund. 

Måneden der gik, måneden der kommer 7

Det bedste beauty produkt

En helt ny og fantastisk Micellar water fra Jorgobè. Ikke nok med at den renser grundigt og blidt, så efterlader den også huden glat, ren og med en følelse af at være fornyet.

Måneden der gik, måneden der kommer 8

Det har bragt mest glæde

Jeg modtog en stor pakke fra Humdakin (så #reklame) som har til mission at kombinere smukt design med moderne husholdning og rengøring. Aldrig har jeg fundet så meget glæde i at vaske op og gøre rent 😂 Udover at være allergi og miljøvenlige, så dufter produkterne himmelsk og virker præcis som de skal

Efterårsstrik og efterår på Fyn
Reklamelink: Strik fra Mos Mosh, bukser fra ARKET og taske fra Ganni

Det kulturelle

Den bedste restaurant

Jeg har spist ualmindelig godt i oktober og har virkelig gjort mig umage med at støtte landets spisesteder i en svær tid. Det bedste måltid fik jeg på Flavour Bastards, der serverer vegansk mad, der får tænderne til at løbe i vand. 

Måneden der gik, måneden der kommer 9
Flavour Bastards

Den bedste oplevelse

Jeg vil ønske at jeg kunne skrive en spændende rejse eller bare en tur på Louisiana. Men ingen af delene er tilfældet. Til gengæld har jeg oplevet et utale af magiske efterårs-solopgange på mine tidlige løbeture og dem er jeg virkelig taknemmelig for. De skaber de der stunder, hvor det hele giver lidt mere mening og alt ser lidt mere lyserødt ud. Det er unægteligt den bedste måde at begynde sin dag.

Måneden der gik, måneden der kommer 10
En tidlig morgen i Frederiksberg have

Jeg er stolt af

At jeg har lyttet mere til mit sind og min krop, end jeg troede jeg ville være i stand til. Det har været en måned med store omvæltninger. En helt ny blog, der har medført en gigantisk og næsten uoverskuelig arbejdsbyrde. En masse nye restriktioner, der både udfordrer mit arbejdsliv og mit sociale liv. Der har været mange situationer, hvor jeg har kunne kaste håndklædet i ringen og lad mig rive med på “livet er godt nok noget lort-bølgen”. Det har jeg formået ikke at gøre, fordi jeg har kunne isolere alle de ting og lytte til mit indre, som har gjort mig bevidst om, at jeg faktisk har det godt. Det har bekræftet mig i, at jeg er stærkere end jeg tror.

Jeg ikke så stolt af

At jeg så alligvel til tider, har ladet mig rive med i flere samtaler om situationen og bildt mig selv (og andre) ind, at det går helt af h-til. Det kommer der ikke noget som helst positivt ud af, så det skal stoppe nu

I November

November, november, november. Måneden, der oftes kan føles som en evighed og hvor dagene er mørke, grå og måske en anelse kedelige. Det har aldrig været min favorit. Måske endda den, jeg byder mig mindst om. Men som det er med alting, her i 2020 så føles det en smule anderledes i år. Tingene er sat i perspektiv og en fugtig dag med støvregn, hvor solen aldrig kommer frem, synes pludselig ikke helt så slem. Der er andre ting at bekymre sig om. Jeg har i hvert fald planer om at få det bedste ud af hvert sekund.

Så i november….

Glæder jeg mig til: En lille smuttur på Marienlyst sammen med min mor og min søster, hvor den udelukkende står på hygge, god vin, mad og kvalitetstid

Vil jeg se: The Undoing på HBO. Den tegner til at blive vanvittig god, ud fra det første afsnit. Vi kan godt være stolte af Susanne Bier

Vil jeg læse: How to Win Friends and Influence people. Den ligger faktisk allerede på mit natbord og selvom jeg kun er et par kapitler inde, så har den været lidt af en øjenåbner.

Håber jeg på: At USA får en ny præsident og at verden bliver lidt mindre skræmmende

Vil jeg spise: Papayasalat. Jeg ved ikke om man ligefrem kan snakke om papaya-sæson i Danmark, men de pindes i de fleste supermarkeder netop nu og der findes næsten ikke noget bedre. Og nu hvor jeg ikke kan komme til Thailand, så må Thailand kommer til mig 😉

Vil jeg være bedre til: At se det smukke i situationen og udnytte roen og stilheden.

Vil jeg købe: En elefanthue. Helt genialt, at de er blevet moderne til voksne.

Vil jeg opleve: Udstillingen Modern Women hos Kunstforeningen Gl. Stand.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments