Fem gode serier, du skal se netop nu

Efteråret er over os. Dagene bliver kortere, mørkere og hvis den triste udvikling fortsætter, så ser de også ud til at blive kedeligere.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Lige nu er internettet proppet med gode serier og der er altså noget for enhver smag. Uanset om man er til de lette og ligegyldige af slagsen, krimier, eller gode dokumentarer. Nu hvor weekenden står for døren, har jeg lige lavet en samling af fem af de bedste serier, jeg har set den seneste tid. Hvis I mangler endnu mere inspiration, så husk at jeg også har lavet en stor guide til de bedste serier på Netflix og en til HBO.

Og så må I naturligvis hellere end gerne komme med tilføjelser i kommentarfeltet 🖤

Fem gode serier, du skal se netop nu 1
The Comey Rule

1. The Comey Rule

Netop nu er streamingtjenesterne fyldt med serier og dokumentarer om amerikansk politik, der naturligvis har til “hensigt” at klæde os alle godt på, til det kommende valg. Jeg har slugt flere af dem råt, men særligt èn skiller sig ud. 

The Comey Rule er I miniserie på 4 afsnit, der skildrer perioden op til valget i 2016. Hovedpersonen, James Comey, er en tidligere FBI-chef, som blev indsat under Obama-regeringen. Han var vellidt af alle. Befolkningen, regeringen og ikke mindst sine kollegaer. Pludselig blusser hele konflikten omkring Hillery Clinton og hendes email-sag op og den står han og hans nærmeste medarbejdere i spidsen for at efterforske. Det var en af de sager, der var så komplicerede, at jeg aldrig helt forstod den. Den er stadig svær, men efter de 4 afsnit, gav det hele meget mere mening.

Der er naturligvis også flere temaer, der dukker op. Bl.a Ruslands indblanding i valgresultatet, afskeden med Obama og ikke mindst, Trump’s første regeringstid og hvor vild og ustruktureret den var. 

Det er altid svært at sælge en serie om amerikansk polititik, men jeg lover, at den her er umulig at slippe, når man først er gået i gang. 

Kan ses på HBO

Fem gode serier, du skal se netop nu 2
Emily in Paris

2. Emily in Paris

Emily in Paris er en sjov, finurlig og let fordøjelig serie, som på en eller anden måde er fuldstændig ligegyldig, men samtidig totalt vanedannende. Bag den står skaberen af Sex and the city, Darren Star, og det fremgår tydeligt ud fra de smukke locations, som får en til at længes efter dage i den franske hovedstad. For slet ikke at snakke om Emily’s vidunderlige outfits, som bedst kan sammenlignes med dem, vi kender fra Carrie Bradshaw. Jeg kan i hvert fald ikke løbe fra, at jeg har investeret i en lille beret, efter at have set serien.

Plottet er simpelt. Hovedpersonen er amerikanske Emily, som på en forholdsvis spontant måde, får tilbudt en stilling på et reklamebureau i Paris. Hun flytter dertil og derfra følger vi egentlig bare de udfordringer, der med følger. Alt fra den stramme franske stemning på bureauet, til hendes kærlighedsliv og udfordringen i at få nye venskaber. 

Mange ting i serien er urealistiske og vil aldrig ske i virkeligheden. Lidt ala Sex and the city. Men hvem siger også, at det hele behøver at være så seriøst? 

Kan ses på Netflix

3. Younger

Her har vi endnu en let fordøjelig serie, som man snildt kan snuppe et afsnit (eller to) af, inden man går i seng. Den er især god, hvis man tilhører den gruppe, som har det lidt stramt med sin alder også som måske ikke føler, man har fået alt det ud af livet, som man havde drømt om eller forventet.

Hovedpersonen, den 41-årige Liza, bor i New York og er netop blevet forladt af sin mand, gennem de seneste mange år. Tilmed til fordel for en yngre model. Hendes teenage-datter er på dannelsesrejse i Indien og hun har hverken hjem eller job, fordi hun har dedikeret de seneste mange år til livet som hjemmegående husmor. 

I begyndelsen af serien, følger vi hendes søgen efter et helt almindeligt arbejde, men en kombination af hendes alder og det store tomme hul i hendes CV medfører den ene afvisning efter den anden. På opfordring af hendes veninde (og nu roommate) beslutter hun sig for at lyve sig yngre. Nærmere bestemt, transformerer hun sig selv til at være 26. Det giver pote og hun scorer et job på et stort forlag, som assistent for chefen.

Derfra følger vi hendes udfordringer på selvsamme job. Både op og nedture. Kærligheden blomstrer naturligvis også, når man går fra at være 41 til 26 og det samme gør venskaberne. 

Serien, som i øvrigt også er skabt af Darren Star (Sex and the city) er virkelig sjov, underholdende og totalt relaterbar og feel good-agtig. Gem den til en dag, hvor du har brug for et boost i livet eller til når du bliver forladt af din kæreste 😂

Kan ses på TV2 Play

Fem gode serier, du skal se netop nu 3
Younger
Fem gode serier, du skal se netop nu 4
Det store Trump Show

4. Det store Trump show

Endnu en, som klæder sig på til det kommende valg. DR’s dokumentar om om Donald Trump. Den er delt op i fire afsnit og lige nu, er der kun det første tilgængeligt. Her får man et nærmere indblik i dagene omkring valget i 2016 og hvordan det virkelig kom totalt bag på alle, at han løb med sejren. Derefter går den videre til hans første tid “in office” og viser, mildt sag, en mand, der på ingen måde burde være leder for den frie vestlige verden.

Den er fortalt af en god blandning af konkurrenter, journalister og tidligere ansatte i hans stab. Som i nok husker, lagde han jo ud med at fyre størstedelen af dem. Det er bl.a også de sager, den behandler. Den siger sig selv, at den er skabt med anti-Trump øjne og det skal man naturligvis lige have i baghovedet. Men den er god, informativ og virkelig spændende og pt. tæller jeg timer ned til, at næste afsnit bliver lagt op. 

Kan ses HER på DR

Fem gode serier, du skal se netop nu 5
No mans land

5. No Man’s land

No mans land er en af HBO’s helt nye serier og jeg forstår ærligt talt ikke, hvorfor den ikke har fået mere hype end den har. Hold nu fast, den er spændende. Og informativ og virkelig bare godt lavet. Den er fransk, men det skal man ikke lade sig skræmme af og der bliver også talt en del Engelsk.

Hovedpersonen er den franske Antoine (selvfølgelig hedder han Antoine) som tager til Syrien for at dele efter sin (eftersigende) døde søster. Eller egentlig tager han til Tyrkiet, men bliver lokket over grænsen af korrupte fixere. Derfra starter det hele. Både jagen efter at finde søsteren og håbet om, at han måske er i live. Det fører ham bl.a til en kvindelig oprørsgruppe, der bekæmper IS og hvor alle har ofret deres liv, til netop det formål. Der er krig, kærlighed og masser af spænding. Men vigtigst af alt, så er der også masser af information om situationen i Syrien og hvor forfærdelig den er. 

Kan ses på HBO

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments