PAX GARDEROBESKAB FRA IKEA – MIN LØSNING OG LIDT OM MIN ERFARING

Mød mit PAX Garderobeskab – uden tvivl det bedste køb til min nye lejlighed.

Midt i højsommeren sidste år, fik jeg pludselig tilbudt en helt ny lejlighed. En lejelejlighed i hjertet af Nørrebro, som var min, permanent og til at betale. Med andre ord et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til og som bekræftede mig i, at alt godt kommer til den der venter 🖤

Da jeg var kommet mig over den store optur, var indretningen af min garderobe, det første jeg begyndte at tænke på. I min gamle lejlighed, bestod løsningen af et kæmpe stort og langt tøjstativ hvor alt hang på bøjler. På den ene side, var det ganske overskueligt og jeg havde altid et overblik over min garderobe. Men hold nu fast hvor så det også rodet ud og det støvede som bare pokkers.

Jeg savnede virkelig et bedre system, men jeg ville heller ikke investere i noget nyt, da jeg hele tiden vidste, at jeg ikke skulle bo der i evigheder. Før jeg overhovedet begyndte at tænke på alt det praktiske omkring flytningen, startede jeg min garderobe-research og det eneste jeg med sikkerhed vidste var, at jeg ville have et skab. Et skab jeg kunne lukke og et, som havde et genialt system, et som kunne rumme alt mit tøj og tilhørende accessories og ikke mindst, et som jeg kunne betale.

Pax garderobeskab fra IKEA

IKEA PAX GARDEROBESKAB – HELT GENIALT

Det tog mig ikke specielt lang tid før jeg kom frem til IKEA’s PAX-system. Muligvis verdens smarteste af sin slags. Jeg kendte godt til navnet og konceptet, men jeg havde ingen idè om, hvor mangle muligheder det rummede og at det faktisk (næsten) kun er fantasien, der sætter grænser.

Kort fortalt, så kan man selv bestemme alt fra størrelsen, farven, lågerne, grebene, dybden og højden til indmaden. De har naturligvis også nogle “færdiglavede” versioner, men jeg kunne ikke slippe tanken om, at have mulighed for selv at designe alt. Særligt indmaden. Her kunne jeg altså få dækket mit behov præcis som jeg ønskede med det antal hylder, skuffer og bøjlestænger, som jeg havde brug for. Det bedste af det hele er, at man snildt kan ændre det med tiden og købe nye elementer, hvis man får nye idèer eller ønsker.

Læs også: Tip til fine visitkort

IKEA PLANNING STUDIO

Skæbnen ville, at IKEA få uger inden mit flytning, havde åbnet deres første planning studio i København. En butik på Vesterbrogade, hvor de har særligt fokus på køkkener og garderober. Det fungerer som et showroom, hvor man kan komme ind og se modeller, elementer, føle, røre og blive inspireret. Derudover kan man også booke (en helt gratis) tid hos en af deres konsulenter, som så vil hjælpe en med at sammensætte præcis det produkt, man ønsker.

Det gjorde jeg naturligvis og i løbet af en time, havde jeg samlet præcis det skab, som jeg gerne ville have. Det kræver naturligvis bare, at man medbringer de vigtigste mål og lige gør sig et par tanker om hvad man har brug for.

Endnu vildere er, at man faktisk kan få leveret varen dagen efter. Mit møde var kl. 16 og kl. 10 dagen efter, kom fragtmanden med hele mit skab. Det var virkelig smooth. Den eneste kritik jeg har er, at jeg et par dage forinden havde forhørt mig hos IKEA om muligheden for også at booke en opsætning samme dag, hvilket jeg blev lovet, sagtens kunne lade sig gøre. Det er p**** dyrt (ca. halvdelen af skabets pris) men jeg var blevet enig med mig selv om, at jeg hellere ville betale den pris, end byde nogen jeg kender, at skulle samle mit IKEA skab. De fleste ved vidst, at det kan få det værste frem i folk 😂

MEN da jeg lykkelig har afsluttet min bestilling og skal planlægge en opsætning den efterfølgende dag, viser det sig, at der faktisk er 14 dages ventetid på deres håndværkere. First world problem, I know, men fordi min garderobe udgør en forholdsvis stor del af mine fysiske ejendele ville det altså betyde, at jeg ikke kunne komme på plads i mit nye hjem. Eller i hvert fald ikke før om 14 dage. Og hvis der er noget jeg ikke ejer, så er det tålmodighed.

Jeg besluttede mig for at tænke “pyt” og finde en anden løsning. Der måtte da være andre mennesker end IKEA’s egne håndværkere, som kunne klare den slags. Det var her jeg fandt frem til Handyhand, som er et genialt sted på nettet, hvor håndværkere og folk som ikke kan hamre et søm i væggen, kan mødes. Her fandt jeg en ham, som nu er blevet min faste handyman og han samlede hele molevitten på den halve tid af hvad IKEA havde sat af til det og til 20% af prisen.

Men tilbage til selve skabet…

Pax garderobeskab fra IKEA

SKUFFER, HYLDER OG GOD PLADS

Som billederne fortæller, har jeg valgt at indrette mit PAX garderobeskab med en god blanding af hylder, skuffer og bøjlestrænger. I alt har jeg 7 skuffer. I de små, som I ser herover, er der en til strømper, en til til undertøj og nattøj og en til diverse accessories og den nederste er til mine sneakers. Til højre har jeg valgt et stort element, med en lang bøjlestang og tre skuffer forneden. To af dem til mine sko og en til mine taske (se billedet herunder)

Selve skabet består af 3 elementer. Hver side har et element i 50×60 og selve midten består af et stort element der måler 100×60 (altså bredde og dybde). I alle 4 elementer har jeg hylder, hvor der er plads til diverse kasser og andet form for opbevaring. De populære foldekasser er som skræddersyet dertil.

Læs også: Et første kig i min nye lejlighed og nyt til væggene

Pax garderobeskab fra IKEA

ELEMENTER OG LÅGER

Elementerne er de helt klassiske hvide og jeg har både valgt det højeste og de dybeste. Man skal ikke gå ned på plads 😉 Som I nok fornemmer, har jeg virkelig optur over det PAX garderobeskab, jeg har fået sammensat og det bliver ikke mindre af, at det faktisk også er vildt pænt og passer så fint ind i mit soveværelse. Som i øvrigt er meget lille.

Mine låger er modellen Grimo, som er det, der udgør det fine look. Det er desuden også en af de billigste løsninger og det kan man selvfølgelig ikke klage over. Grebene vælger man også selv og her har jeg valgt de mest simple og små gulddutter. Jeg kan ikke finde dem online, men jeg er sikker på, at de findes i varehusene.

Pax garderobeskab fra IKEA

PRIS OG OPSÆTNING

Som sagt tilbyder IKEA en opsætning af skabet, men det er alt andet end billigt. Prisen ligger som hovedregel på halvdelen af skabets pris, så hvis I kender en handyman der skylder jer en tjeneste, så vil jeg helt sikkert benytte mig af den løsning. Eller finde en på handyhand.dk

Prisen på skabene svinger alt efter indretning og elementer. Det fungerer således, at hver hylde, greb, skuffe osv. har en pris, så på mange måder bestemmer man jo selv.

Mit skab endte med at koste godt og vel 7500 kr. hvilket jeg egentlig synes er ganske fint. Især når jeg tænker på, at det er indrettet præcis som jeg gerne vil have det og at jeg egentlig ikke er gået på kompromis med noget.

Alt i alt er jeg vanvittig glad for at jeg valgte PAX garderobeskab-løsningen og kan 100% anbefale det.

Pax garderobeskab fra IKEA

Læs også: Den smukkeste morgen, blomster og en ny vaske

Pax garderobeskab fra IKEA

Tips: Pinterest er også fyldt med gode løsninger til IKEAS PAX garderobeskab 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments