OM OVERSPRINGSHANDLINGER OG HVORDAN DE KAN BEKÆMPES

YouTube video

Indlægget er sponsoreret af HK

Nu skal det handle lidt om noget, som langt de fleste af os nok kæmper med i ny og næ – overspringhandlinger. Sagen er nemlig den, at HK netop har kastet ovenstående video-spot ud i verden og hvis I ikke allerede har set den, så må I love mig at gøre det. Ganske enkelt, så handler den om den største overspringshandling over dem alle, nemlig Kattevideoer. Noget så simpelt og ret ligegyldigt, som en fjollet video med katte kan blokere for vores personlige udvikling og derfor skal vi selvfølgelig helst undgå dem.

Præcis derfor har HK valgt at sætte fokus på emnet, med den lille film, der handler om et plug in til computeren, som kan blokere for kattevideoerne. Det er selvfølgelig alt sammen lavet med et snert af humor og hele kampagnen har selvfølgelig det formål, at få HK’s medlemmer til at udvikle sig i deres arbejdsliv.

I forbindelse med kampagnen har jeg fået tilsendt lidt ret interessant materiale om overspringshandlinger med en del sjove fakta og jeg kan sagtens genkende flere af dem, fra min egen hverdag. Det kommer ikke som den helt store overraskelse, at vores smartphones står bag langt de fleste overspringshandlinger og det er især Youtube og videoer generelt, som ender med at stjæle vores vores opmærksomhed eller flytte vores fokus.

I slutningen af sidste år lavede HK en undersøgelse af danskernes brug af overspringshandlings-videoer og sjovt nok, ligger kattevideoerne på 1. pladsen. Resten kan I se her:

  1. Sjove videoer med dyr (55%)
  2. Videoer med fagligt indhold, der interesserer mig (52%)
  3. Musikvideoer (51%)
  4. Instruktionsvideoer/manualer (43%)
  5. Madlavningsvideoer (29%)
  6. Fails – hvor mennesker kommer til skade (23%)
  7. Fails win – hvor mennesker er lige ved at komme til skade (20%)

For mig personligt, er overspringshandlinger noget, som jeg er meget opmærksom på i mit arbejdsliv. Som selvstændig bestemmer jeg mere eller mindre selv over min tid og det kræver ofte en del disciplin. Faktisk er det ikke de sociale medier og videoer mine største udfordringer. Her er det nok nærmere det der med, at jeg liiiiiige kan nå at tage opvasken, støvsuge, vaske gulvet, handle ind eller noget i den dur, inden jeg kaster mig over dagens opgaver. Jeg bliver bedre og bedre til at administrere min tid, men der er bestemt stadig dage, hvor det hele går lidt skævt og hvor jeg ender med at måtte sidde og arbejde om aftenen.


I pressematerialet jeg fik tilsendt fra HK var der også vedhæftet en lille liste med gode råd mod overspringshandlinger og flere af dem var faktisk så gode, at jeg lige vil dele dem med jer. For noget siger mig, at jeg ikke er den eneste, som vil kunne få glæde af dem

▪️ Tag opgaven i mindre bidder

Hvis det er en større opgave, du skal i gang med, kan det hjælpe at dele den op i lidt mindre opgaver. Så bliver det mere overskueligt og nemmere at planlægge.

▪️ Book dig selv til opgaven

Det kan hjælpe at planlægge, at du skal lave opgaven og sætte en bestemt tid af til det og arbejde effektivt, mens du gør det. Sørg for, du ikke kan forstyrres af fx telefon imens.

▪️ Forpligt dig over for dig selv og andre

Lav en aftale med dig selv og fx en kollega eller et familiemedlem om, at du skal lave en opgave. Når du har sagt det højt til dem og lovet, vil du føle dig mere forpligtet.

▪️  Beløn dig selv, når du lykkes

Det kan være meget motiverende at love sig selv noget som belønning, når opgaven er lavet. Lov dig selv noget, du godt kan lide. Det kan godt bare være en gåtur eller en flødebolle.

▪️  Lav en liste med overspringshandlinger

Du kender sikkert godt dine egne overspringshandlinger. Prøv at lave en liste over dem, så bliver du mere opmærksom på dem, når de presser sig på, og du kan bedre afgøre, om det nu er vigtigt at se videoen med en fjollet kat, og om du virkelig har lyst til mere kaffe. Eller om du bare trækker tiden.


Hvad er jeres forhold til overspringshandlinger? Kan I også være udfordret af dem? Og hvilken slags er den værste?  

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments