Jeg er tilbage i København, efter flere fantastiske uger Fyn. Jeg har næsten fået ordnet alt det jeg havde planer om, jeg har slappet af, jeg har kedet mig og så har jeg simpelthen spist helt fantastisk. Det gør jeg nu altid, når jeg er der, for min mor interesserer sig også rigtig meget for madlavning og vi har en kærlighed til mange af de samme råvarer.
Mine forældres have er lidt af et makka for tiden og jeg har nærmest levet af agurker, tomater og bønner, den seneste tid. Det er næsten ikke til at forstå, hvor godt hjemmedyrkede grøntsager kan smage.
Jeg har lavede et utal af salater mens jeg var der, men de her to, var nogle af dem, der gik igen og igen. I skal selvfølgelig ikke ikke snydes for opskrifterne. Eller jeg ved ikke om jeg vil kalde det for opskrifter, for det er jo egentlig bare lidt forskellige grøntsager, som er blandet. Men her får I dem – om ikke andet kan de måske bruges som inspiration til sommermaden <3
Frisk og crispy bønnesalat
Det skal du bruge
- En skål bønner (antallet er selvfølgelig afhængig af hvor stor en salat man ønsker). De er selvfølgelig optimalt at bruge de friske, men bønner fra frost kan også sagtens bruges.
- Et rødløg
- En håndfuld revet parmesan
Dressing
- 1 spsk sesamolie
- Saften fra 1/2 citron
- lidt salt
Sådan gør du
- Kog bønnerne i ca. 4 min
- Lad dem køle af og fordel løg dressingen over dem.
- Slut af med at tilføre den friske parmesan
Frisk og crispy sommersalat
Det skal du bruge (som tilbehør til 3-4 personer)
- 1/2 blomkål
- 1 agurk
- 3-4 håndfuld frisk spinat
- 2 majskolber
Dressing
- 1 Spsk sesamolie
- 1 Saften fra 1/2 citron
Sådan gør du
- Start med at koge majskolberne og når de er kølet af, skal majesene skæres fra i mindre klaser.
- Snit blomkålen, hak agurken og bland dem sammen med spinat og majsene
- Fordel dressing jævn
- Voila <3