MIN ONSDAG PÅ NØRREBRO: LØB, BURGER OG BLOMSTER

img_9500

Indlægget er udgivet i samarbejde med Cocks & Cows

De af jer, som læser med herinde forholdsvis jævnligt ved, at jeg bor på Nørrebro, at det er her det meste af mit live foregår og at jeg ELSKER bydelen af hele mit hjerte. Hvis jeg helt selv kunne vælge, så vil jeg ikke bo nogen som helst andre steder. Jeg har alt hvad jeg behøver her. De fleste af mine venner bor lige rundt om hjørnet, der er fantastiske indkøbsmuligheder i de mange grønthandlere, der er ikke langt til noget som helst, der er diversitet og hav af forskellige kulturer, der er udvikling, stemning og ikke mindst et hav af forskellige spisesteder.

I samarbejde med byens bedste burgerbar, Cocks & Cows, har jeg fået den for fornemme opgave at give jer et lille indblik i, hvordan en helt almindelig dag i mit Nørrebro-liv ser ud. Vi tager udgangspunkt i sidste onsdag, som var en af de helt klassiske. En af de dage, hvor jeg ikke forlod bydelen og hvor jeg besøgte flere af mine yndlingsspots. Se med engang…

MIN ONSDAG PÅ NØRREBRO: LØB, BURGER OG BLOMSTER 1

Dagen startede som alle andre onsdage. Mit ur ringede forfærdelig tidligt, for kl. 6.30 skulle jeg selvfølgelig mødes med en håndfuld andre friske morgenløbere i vores Adidas løbeklub. Vi mødtes, som altid ved Lulu, som ligger på Ravnsborggade og så gik turen rundt i de tomme gader. Jeg ELSKER at bruge byen før den rigtig vågner. Der er bare noget helt magisk over at have det hele for sig selv.

Min lejlighed ligget et par kilometer fra vores mødested, så jeg løber altid derned. I onsdags besluttede jeg mig for at gå hjem da vi færdige, fordi jeg havde forholdsvis god tid og fordi vejret var så dejligt. På vejen smuttede jeg forbi grønthandleren, som ligger over for Kvickly ved Nørrebros runddel. Den er ikke specielt stor, men de har et vanvittigt godt udvalg. Både af frugt og grønt, men også af bønner, kornprodukter og andre ting, som man ikke lige kan købe i netto. Ca. en gang om ugen, smutter jeg lige forbi og tanker op af spidskommen, friske koriander, kikærtemel, søde kartofler og hvad jeg nu ellers har et forholdsvis stort forbrug af.

Inden jeg smuttede op i min lejlighed for at snuppe en hurtig omgang morgenmad og et bad, slog jeg et smut forbi cafèen Heimdalsgade 22 og hentede en friskbrygget kop kaffe. Jeg ELSKER den cafè, som bogstavligttalt ligger i min bygning. Den er så Nørrebro-agtig, som den kan blive og uanset vind og vejr, så er der altid proppet med folk dernede. Den har kun eksisteret et års tid og den minder mig om, hvor skønt det er, at der hele tiden popper nye spændende steder op i området.

fullsizerenderFormiddagen brugte jeg på hjemmekontoret foran computeren, hvor jeg fik ordnet en masse forskellige blog-realterede ting og sager.

img_9527Ved frokosttid hoppede jeg i ovenstående outfit, for jeg havde en ret lækker fokostburger-date med min veninde, Maria, som selvfølgelig også bor på Nørrebro.

img_9493Sagen er nemlig den, at Cocks & Cows (der som sagt laver byen bedste burger, hvis I spørger mig) åbnede en restaurant på Ravnsborggade sidste år. Det har jeg efterhånden udnyttet en del gange og nok også flere gange, end hvad man kan tælle på en hånd. Det har dog altid været til drinks og aftensmad, så jeg glædede mig til at se, om niveauet var lige så høj omkring frokosttid.

img_9468And it sure was. Se lige for en lækker omgang, vi fik serveret. Vi bestilte begge deres vegetarburger, som nok er den, jeg har prøvet flere gange. Den skuffer aldrig og rødbedebøffen er virkelig sådan en, som man jævnligt tænker tilbage på, efter at have smagt den.

Som tilbehør vi deres Twister fries, som man aldrig må snyde sig selv for, når man besøger Cocks & Cows. Og så også en lille coleslaw. Mest fordi det er en spise, som guderne må have opfundet.

img_9462Når man lever og arbejder som jeg gør, så er frokost helt sikkert det måltid, der bliver gjort mindst ud af. Jeg har ikke adgang til en kantine, som serverer dagens ret og de fleste møder foregår ofte over morgenmad eller en eftermiddagskaffe. Frokost er ofte noget, der bliver klaret på farten eller af flere omgange i løbet af dagen, i form af små snacks.

Præcis derfor, er det virkelig skønt, når jeg en sjælden gang imellem, får mulighed for at serveret sådan en omgang og noget som jeg faktisk tror, at jeg vil prioritere mere i fremtiden.

Som sagt har jeg tidligere kun besøgt Cocks & Cows i aftentimerne og der kan det faktisk godt være svært at få bord. Stemningen derinde er altid vanvittig god og især i weekenderne. Musikken er perfekt. Ikke for lav ikke for høj og de formår på alle måder at få en drink til at smage af en mere 😉

Det var en helt anden oplevelse at være der i dagstimerne. Der var ro og virkelig gode samtaleforhold, hvis man kan sige det, uden det kommer til at lyde lidt kedeligt. Heldigvis var der også flere andre frokost-folk, for det kan også blive en smule akavet at sidde helt alene på en restaurant 😉

img_9478Min veninde, Maria, som jeg kender tilbage fra dengang jeg boede i Berlin. Hun elsker mad ligeså meget som jeg gør, så hun var naturligvis den helt rette at invitere med. Derudover bor hun som sagt også på Nørrebro og sådan ca. kun 500 meter fra mig. Det er første gang siden Berlin, at vi bor så tæt på hinanden og det er virkelig skønt. Hun var den bedste roomie jeg overhovedet kunne forestille mig, så jeg er bare lykkelig over, at hende så tæt på igen.

img_9445

One happy burger-hat

img_9477

Og så lige et sidste burgerbillede – bare fordi.

img_9441Efter vores burgerdate smuttede jeg hjem og arbejdede nogle timer igen. Som sagt har jeg haft nogle forholdsvis travle uger, når det kommer til computertid. Fordi jeg rejser hele foråret, så har jeg en del ting og sager der skal klares og eksekveres.

img_0684Det var en af de dage, hvor solen kiggede frem med jævne mellemrum og sidst på eftermiddagen, besluttede jeg mig for at gå ud og få en mundfuld frisk luft. Jeg gik en tur over på Stefansgade, hvor der ligger den fineste blomster og brugskunst-forretning, der hedder Dimseriet. Fordi jeg både havde været yderst effektiv om formiddagen og om eftermiddagen, forkælede jeg mig til med en buket friske tulipaner. Det skal man også huske engang imellem.

Sådan kan en helt almindelig dag i mit Nørrebro-liv se ud. Der er naturligvis også dage, hvor jeg bruger meget tid i indre by eller en af de andre bydele, men som I nok fornemmer, så holder jeg rigtig meget af at blive inden for grænserne, for vi har virkelig alt her og der er plads til alle kulturer, påklædninger og typer. Jeg flytter aldrig herfra 😉

P.s Huske at I selvfølgelig kan følge Cocks & Cows i Ravnsborggade henne på Facebook hvor de naturligvis løbende opdaterer om nye ting og sager.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments