Holy moly! Det er alt for lang tid siden, at jeg sidst har delt en opskrift herinde. Det er ikke med min gode vilje, skal jeg sige jer. Sagen er bare den, at de sidste mange uger, har budt på enormt mange middage ude, lidt for meget take away og alt for lidt køkkentid. Pt. kan jeg ikke engang love, at det bliver bedre, for som I ved, så kommer jeg til at rejse 90% af tiden de næste par måneder. Men derefter, så skal der nok komme gang i den igen. Det lover jeg <3
Men I dag får I en og så endda en simpel, sund og nem en af slagsen. I går havde jeg nemlig tid til at eksperimentere lidt i køkkenet, da min veninde kom til middag. Resultatet blev heldigvis rigtig godt, så det skal I naturligvis ikke snydes for.
Linsedeller (ca. 12 stk)
- 3,5 dl grønne linser
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 finthakkede gulerødder
- 2 spsk gærflager (kan erstattes af 2 spsk revet parmesanost)
- 2 tsk salt
- 1 spsk tørret origano
- 1 håndfuld finthakkede pistacienødder (kan udelades, men giver en lækker smag)
Sådan gør du
- Start med at koge linserne, som anvist på pakken. De skal ca. have 20 min.
- Hak løg, hvidløg og gulerødder, mens linserne koger.
- Skyl linserne og hæld dem op i en skål
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser og blend hele massen sammen med en stavblender
- Form 12 små deller og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter
Simpel Broccolisalt (som tilbehør til 3 personer)
- 1 Broccoli inkl stilken
- 3 håndfulde frisk spinat
- 2 dl edamamebønner
- 1 dl ærter
- 1 håndfuld hakkede mandler
Dressing
- 1 dl yoghurt natural
- saften fra 1 lime
- 1 spsk sesamolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl broccolien og skær den i mindre stykker.
- Hak det hele i en minihakker og hæld det op i en skål.
- Tilsæt spinat edamamebønner, ærter og spinat.
- Bland dressingen og fordel den jævnt i salaten.
- Slut af med at tilsætte de hakkede mandler.