Efteråret er for alvor kommet og det er jo sådan set fint nok, nu hvor det lod vente på sig så længe og gav os verdens længste sensommer. Som jeg også nævnte tidligere i dag, så synes jeg faktisk, at det er ganske hyggeligt og jeg har egentlig savnet lidt indendørs hygge.
Èn ting, som jeg lykkelig havde glemt er dog, at det altid er et lidt større projekt at komme ud ad døren og for mit vedkommende, er det noget jeg skal tage mig lidt sammen til, når vinden og kulden bider. Derfor havde jeg også samlet alle møder og andre gøremål i går, så jeg kunne bruge hele dagen i dag på at arbejde hjemme fra sofaen.
Da jeg kom hjem fra træning og skulle have noget frokost, fik jeg en kæmpe lyst til vafler, så jeg kastede mig ud i en lille omgang og brugte sådan set bare hvad jeg lige havde på lager hjemme i køkkenet. Det tog ingen tid og de blev faktisk rigtig gode. Ikke søde, men heller ikke alt for krydrede. Det er egentlig der man spiser til, som afgør om det skal være et sødt eller et mere mad-agtigt måltid. Jeg spiste dem med peanut butter og rabarberkompot, hvilket altid er et hit i min bog. Opskriften skal I naturligvis ikke snydes for <3
Det skal du bruge (ca. 7 vafler)
- 3 dl rugmel
- 1 dl boghvedemel (anden mel kan også bruges)
- 4 dl Mandelmælk
- 1 dl vand
- 2 gulderødder
- 1,5 tsk groft salt
- 1 tsk kardemomme
- 2 spsk chiafrø
- 1 spsk honning
- 1 tsk bagepulver
- kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- Start med at rive gulerødderne på den fine del af rivejernet
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt vand og mandelmælk
- Bland det hele godt sammen med en håndmixer og tilsæt til sidst de revne gulerødder
- Bag dem i et vaffeljern, som først er smurt godt og grundigt med kokosolie
Bon Appetit <3