I fredags fik jeg min søde mor til middag og hun elsker mad lige så højt som jeg, så jeg havde besluttet, at jeg ville gøre lidt ekstra ud af det. Selvom hun ikke er til stærk mad, så er hun blevet ret glad for det thailandske køkken og jeg tror at vores rejse til Thailand tidligere på året, fik hende til at indse, at thaimad nødvendigvis ikke behøver at være stærkt og super krydret.
På selvsamme rejse, spiste vi enormt meget chicken Satay, så jeg vidste, at sådan en omgang ville være en vinder. Derudover havde jeg aldrig prøvet at lave det selv, så jeg havde jo verdens bedste mulighed. Resultatet blev heldigvis rigtig godt og den salaten, med den fantastiske dressing, er en helt perfekt parter, til de lækre spyd. Opskriften skal I naturligvis ikke snydes for <3
Chicken satay -Det skal du bruge (ca. 5 spyd)
- 500 g. kyllingfillet
- 2 dl kokosmælk
- 1 spsk karry
- 2 spsk fiskesovs
- 1 spsk sesamolie
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du:
- Bland alle ingredinerne i en skål og rør godt rundt.
- Skær kyllingen ud i mindre stykker og kom den op i skålen.
- Lad det stå i køleskabet i minimum tre timer.
- Kom evt. stykkerne på spyd og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.
Asiatisk Coleslaw – Det skal du bruge (til ca. 3 personer)
- 1/2 rødkål eller 1/2 rødt spidskål
- 6-7 gulderødder i almindelig størrelse
- 1 bundt forårsløg
Dressing
- 1/2 dl lys Miso
- 1 spsk revet ingefær
- 2 spsk sesamolie
- Saften fra en lime
- 1 spsk tahin
- 1/2 dl vand (hvis man ønsker en tyndere konsistens, kan man sagtens tilføje mere)
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du:
- Hak grønsagerne fint – enten i hånden eller i en minihakker og bland dem i en skål.
- Rør alle ingredienerne til dressingen sammen i en smål.
- Hæld dressingen over salaten og lad det gerne stå og trække lidt inden det skal spises.