Jeg elsker at rejse, det gør jeg virkelig, men den seneste måned, har jeg været så meget på farten, at jeg slet ikke har lavet mad derhjemme. Jeg kan ikke komme udenom, at jeg elsker madlavning lige så højt, som jeg elsker at rejse og næsten en lille smule mere. Min køleskab har været T O M T i lang tid nu og når jeg en sjælden gang imellem har spist hjemme, så har det ikke kunne betale sig at handle ind og så har den egentlig bare stået på take away. Nu er jeg inde i en (forholdsvis) rolig periode og har endelig tid til og mulighed for at lave min egen mad. Det fejrede jeg i går, med denne herlige salat, serveret med en af mine absolutte favorit-dip.
Nogen vil måske mene, at det er en smule mærkeligt at kombinere det asiatiske køkken med det mellemøstlige, men jeg elsker dem begge lige højt og når de mødes, så kunne jeg næsten ikke ønske mere. Opskriften er simpel og det hele tager sådan ca. en halv time at lave. Opskriften skal I naturligvis ikke snydes for ?
Asiatisk sommersalat (en stor skål – til èn person, som spiser meget og til to der forstår at holde lidt igen)
En god håndfuld hakket rødt spidskål
3-4 buketter blomkål, fordelt i små buketter
1 dl Edamamebønner
1/2 Squash i fine strimler (de kan hurtigt laves med gulerodsskræller)
1 gulerod I fine strimler
1 spsk nigellafrø
Dressing
1 spsk sesamolie
1 tsk risvineddike
1 tsk honning
1 spsk fiskesovs
Saften fra 1/2 lime
Ærtehummus
1 dåse kikærter
1 dl ærter fra frost
1 spsk Tahin
1 dl vand
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt korriander
1 fed hvidløg
Saften fra 1/2 lime
Salt og peber
Sådan gør du: Ja, det bliver ikke mere simpelt. Alle ingredienser blandes sammen og blendes i en minihakker eller med en Stavblender.