OM TASTEFEJL

IMG_6037-1300x866I dag skal vi snakke om noget lidt andet end hvad jeg har på, hvad jeg gerne vil spise eller hvordan jeg gerne vil bo. Det skal nemlig handle om en ting, der virkelig går mig på og som til få tider (og kun få) faktisk kan tage lysten til at blogge fra mig.

Det er mine tastefejl jeg snakker om og jeg tror, at de fleste af jer vedholdende læsere, har bemærket dem. Jeg laver mange, alt for mange af dem og det er jeg fuldt ud bevidst om. I er alle enormt søde, for det er faktisk yderst sjældent, at I kommenterer på det og jeg ved også godt, at det ikke er det som afgør, om min blog er god eller ej. Dog ved jeg også hvordan man kan tænke om en person, der konstant skriver tekster med stavefejl og ikke eksisterende tegnsætning. Det er i hvert fald ikke noget, som giver et indtryk af at personen bag skærmen (eller teksten om man vil) er top-intelligent.

Jeg vil ikke kalde mig selv for Einstein eller klogere end gennemsnittet, men jeg er ikke dum og fik faktisk ret gode karakter i gymnasiet og på uni. Især i Dansk 😉 Lad mig også lige slå fast, at langt de fleste af mine fejl ikke er stavefejl, men tastefejl. Jeg har okay styr på nutids r og de fleste gange kan jeg også kende forskel på ligge og lægge. Det handler ganske enkelt om, hvordan jeg klikker på mit tastatur. Her vil mine fingre tydeligvis ikke altid det samme, som min hjerne.

Så kan jeg selvfølgelig sagtens se, at det virker sjusket og som om, at jeg ikke læser mine indlæg igennem, inden jeg udgiver dem. Men tro mig, det gør jeg op til flere gange og jeg læser dem faktisk også højt for mig selv. Men jeg ser ganske enkelt ikke de pokkers fejl, uanset hvor mange gange jeg gennemgår teksten. Jeg tror det handler om, at min hjerne jo godt ved hvad der skal stå.

De værste fejl bliver ofte rettet, fordi mine venner og familie spotter dem og er søde til at give mig besked hurtigt. Den anden dag fik jeg en besked fra min veninde, som havde opdaget en fejl i overskriften til mit seneste “ting jeg ikke forstår-indlæg”. Mon ikke der også sidder et par stykker af jer derude, som allerede havde spottet den? Men til de af jer som var søde at overse den, kan jeg informere om, at overskriften lød; “Ting Jge ikke forstår”. Om jeg begriber hvordan jeg ikke kan se den. Og så I en overskrift?? Den dag var jeg virkelig træt af mig selv.

Den slags fejl gør mig faktisk ualmindelig ked af det, for det virker så dumt og sjusket og det er jeg altså ikke. Når jeg en sjælden gang imellem får en kommentar omkring det, giver det også et stik i hjertet, for jeg gør virkelig hvad jeg kan.

Det er en træls ting, for der er bare ikke nogen løsning på det. Andet end at stoppe med at blogge og det har jeg bestemt ikke lyst til – og så vil det nok også være at overdramatisere situationen lidt 😉

Men det jeg egentlig bare ville sige med det her indlæg er, at jeg er fuldt bevidst om at de er der og, at der er lidt for mange af dem. Som sagt gør jeg alt hvad jeg kan for at rette dem. Ellers håber jeg at I kan leve med dem og se det lidt som charmen ved min blog. Det ville da også være kedeligt, hvis det hele var alt for fejlfrit, ik?

P.s: Kage til den der finde flest fejl i det her indlæg (tegnsætning gælder ikke) 😉

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments