HVORDAN JEG FIK MIN PÆNE HUD TILBAGE

 photo PC270326_zps7znavsvn.jpgNu er jeg langt om længe klar med en opdatering angånde min hud og alle de problemer, som jeg har haft med den, det seneste halve år. Nogle af jer husker måske, at jeg har kæmpet lidt af en kamp mod uren hud, som pludselig opstod ud af det blå.

I samme forbindelse har jeg haft et samarbejde med det franske hudplejemærke, Avène, med det formål at få min pæne, eller bare almindelige, hud tilbage. Det er ENDELIG lykkedes, men det har bestemt ikke været en nem kamp.
 photo P9160139_zpskfpjb38z.jpgDet hele startede tilbage i September, hvor jeg tog på en tur til Frankrig, sammen med Avène. Her blev vi introduceret til alle deres produkter og vist rundt på deres fabrikker og laboratorier. Sidst men ikke mindst, fik vi også en hudlæge til at kigge på vores hud og hjælpe os med at finde frem til de produkter, som vi havde brug for.

Billedet herover er tager dernede og viser vist ganske fint, hvor slemt det stod til dengang. Den dag i dag, har jeg stadig ingen idè om hvorfor det pludselig opstod. Jeg spiser sundt, forholdsvist økologisk, renser min hud og alle de andre ting, som man bliver anbefalet. Alligevel lignede jeg en på 16. Av hvor var det bare frustrerende og enormt hårdt for selvtilliden. Jeg husker dage, hvor det var så slemt, at jeg ikke havde lyst til at gå uden for min dør og hvor jeg seriøst fik en klump i halsen, når jeg så billeder af mig selv.

I Frankrig kunne hudlægen fortælle mig, at det er det man kalder for voksenakne. Det sætter sig primært i panden og hagen – præcis som mit. Man ved ikke hvorfor det opstår og det behøver nødvendigvis heller ikke at have en grund. Jeg fik anbefalet en bestemt produktserie mod uren hed, men fik samtidig også at vide, at det ikke ville kunne klare det alene og at jeg blev nødt til at kontakte min læse, med henblik på at få noget antibiotika. Ud fra det skulle jeg se produkterne som supplerende og ikke mindst som fugtgivende, da sådan en omgang antibiotika kan være hårdt for huden og udtørre den.

 photo PC270344_zpssdajbmuw.jpgOg hvad har jeg så gjort?

Hos min læge fik ordineret en omgang antibiotika. Nærmere bestemt Dalacin. Dem skulle jeg tage i en måned og derefter skulle vi revurdere situationen. Efter en måned følte jeg ikke at der var sket de store fremskridt, så min læge gik med til at give mig noget stærkere. Denne gang prøvede jeg Tetracyklin og det gjorde absolut INTET godt for mig. Det gjorde ikke min hud værre, men bivirkningerne var så slemme, at jeg ikke kunne have en normal hverdag. Kort fortalt, så fik jeg så slemme sammensnøringer i spiserøret, at det føltes som om, at jeg slugte tennisbold hver eneste gang jeg skulle synke. De dage hvor det var værst, var det nærmest et projekt at gennemføre et måltid.

Tetracyklin blev hurtigt droppet og min læge anbefalede jeg gav Dalacin en ekstra chance. Det gjorde jeg så og siden da, er det faktisk kun gået fremad. Endda så meget, at næsten alle omkring mig har nævnt det. Min hud er stadig ikke perfekt og det kan sagtens være, at den aldrig bliver det. Men den er ikke uren og usund at se på længere og det er bestemt det vigtigste for mig.

Under hele processen, har jeg selvfølgelig brugt de produkter, som jeg fik anbefalet fra Avène og jeg er ret sikker på, at de også har haft en indflydelse på resultatet. Både min læge og de søde damer på apoteket, advarede mig om, at min hud ville tørre ud, når jeg tog antibiotika. Jeg fortalte selvfølgelig at jeg brugte produkter fra Avène og både læge og apotekerdame syntes at det var en rigtig god idé.

De tre produkter, som jeg har haft aller mest glæde af, er dem I ser på billedet herover.

Cleanance Expert: En netcreme, som er udviklet til uren hud og som har den skønneste konsistens og efterlader huden silkeblød. Kender I det der med, at der er nogle produkter, som man bare kan mærke gør noget godt for ens hud? Sådan er den 😉

Cleanance Micellar water: Her har vi mit absolutte favoritprodukt. Micellar water er jo et alt-i-en renseprodukt, som både kan bruges til hud og make up. Hos Avène i Frankrig, anbefalede de mig faktisk, at jeg kun skulle rense min hud med den dermed undgå at bruge almindelig vand. For mig virkede det helt skørt ikke at skulle rense mit ansigt med vand, for er typen, der slet ikke kan gå i seng, hvis jeg ikke føler mig 100% ren. Jeg startede også med at bruge den sammen med vand fra hanen, men besluttede mig for at give det et forsøg for en månedstid siden og det er faktisk siden da, at min hud virkelig er kommet i bedring. Måske er der noget om, at det der vand ikke er så godt for huden.

Hydrance optimale Light: En fugtgivende dagcreme, som opretholder hudens fugtbalance og giver en beskyttende barriere mod fugttab. Jeg er sikker på, at den har været rigtig god for min hud, med den stærke medicin, som jeg har udsat den for.

 photo PC270287_zpsaagciopl.jpgSådan ser jeg ud i dag. Helt uden make up eller noget som helst andet. Som sagt er min hud ikke slet perfekt eller fejlfri endnu. Det ville selvfølgelig være fantastisk, hvis den blev helt glat og jævn, men sammenlignet med hvordan den så ud for et par måneder siden, så er jeg ovenud lykkelig.

Jeg tager stadig Dalacin, for min læge har anbefalet at gøre det i tre måneder. Derefter har jeg selvfølgelig tænkt mig at stoppe igen og krydse alt hvad jeg har for, at min hud forbliver pæn. Andet vil jeg næsten ikke kunne overskue 😉

 photo PC270335_zps9izrq8hf.jpgJeg håber I synes at det har været sjovt at følge med i min proces, som jo heldigvis endte godt. I er selvfølgelig mere end velkommen til at stille spørgsmål eller smide en kommentar ?

Derudover vil jeg også anbefale at holde godt øje med bloggen i løbet af de næste par dage, for det kunne jo være, at der kom en konkurrence, hvor I kunne vinde en hudplejeserie, som passer perfekt til det som jeres hud har brug for.

Udgivet i samarbejde med Avène.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments