Inspireret af en af mine yndlings-madbloggere, Pinch of Yum, kastede jeg mig i går over denne fantastiske og farverige salat. Grøntsagerne kan varieres efter årstid, smag og behag – det vigtigste er faktisk, at man husker at tilføre den magiske grønne dressing, for det er den sætter ligesom prikken over i’et og får det hele til at gå op i en højere enhed.
Salat (som tilbehør til 3 personer)
? En dåse kikærter
? En Squash (Almindelig størrelse)
? En almindelig gulerod
? En rød gulerod (kan sagtens erstattes af en almindelig)
? En gul gulerod (altså gul og ikke orange – kan også sagtens erstattes af de almindelige orange)
? Evt. en håndfuld friskhakket basilikum
(Det var bare et eksempel på hvad jeg brugte, som sagt kan man sagtens variere ingredienserne)
Sådan gør du
? Start med hælde kikærterne på en bageplade og giv dem en sjat olivenolie, salt, peber og evt. lidt paprika. Bag dem på ca. 200 grader til de bliver gyldne og sprøde.
? Jeg rev alle rodfrugter i en spiralizer. Har man ikke sådan en, kan man sagtens bruge et rivejern, eller skære dem ud i tynde strimler med en kniv.
? Herefter skal det hele faktisk bare blandes sammen. Husk at rødbederne farver en del, så hvis man går op i farver og udseende, er det en god idè af tilføre dem til sidst.
Magisk grøn dressing:
? 1 dl saltede peanuts
? En Avocado
? En håndfuld frisk basilikum
? En håndfuld pesille
? 2 fed hvidløg
? Lidt olivenolie (efter smag og behag)
? Saften fra en lime
? Ca. 1 dl vand (afhængig af hvordan man ønsker konsistensen. Personligt kan jeg godt lide den meget flydende)
? Salt og peber
Sådan gør du
Faktisk skal det hele bare blandes sammen i en minihakker og smages til. Jeg har lavet den en del gange efterhånden og hver gang er det sådan lidt på gefuhl, så det er bare et spørgsmål om hvordan man kan lide det.
Hele dressingen skal dog ikke blandes i salaten. Bare et par skefulde og så kan man jo bruge resten som man har lyst ?