Min kærlighed til søde kartofler vil ingen ende tage. Jeg kunne spise dem hver eneste dag, hvis jeg havde råd og jeg vil ønske at man dyrkede dem i Danmark, som man dyrker almindelige kartofler. Når jeg besøger mine forældre får vi altid god mad og min mor elsker heldigvis at eksperimentere lige så meget som jeg gør. I går bestod tilbehøret af bagte søde kartofler og de smagte simpelthen SÅ godt. Det er en opskrift, der ikke kræve så meget andet end god tid. Med andre ord er det et udmærket weekendprojekt.
Det skal du bruge (som tilbehør til 3 personer)
? 3 søde kartofler
? ca. 25 g. smør
? 2 æg
? 1/2 dl. fløde (kan også udelades)
? Friske krydderurter efter smag og behag (vi brugte purløg, persille, og rosmarin)
? Godt med salt og peber
Sådan gør du:
1. Start med at skrubbe de rå kartofler og skær en linje i midten af dem, så de kan åbnes senere.
2. Bag dem i ovnen til de er møre. Tiden afhænger selvfølgelig af kartoflernes størrelse, men sats på et sted mellem 30 og 45 min.
3. Når de har fået nok og kan åbnes på midten, skal man forsigtigst skrabe ca. 80% af “massen” ud. Herefter skal det hele samles i en skål og blandes godt sammen med de resterende ingredienser.
4. Til sidst skal fyldet tilbage i de udhulede kartofler og bages i ovnen i ca. 25 min.