Okay, der går snart madblog i den herinde. Men det er bare som om, at de mørke vinterdage hele tiden indbyder til hygge og madlavning. Jeg får i hvert fald eksperimenteret i køkkenet som aldrig før. I mandags havde jeg en del æg som skulle bruges, og jeg orkede ikke at kaste mig ud i en tærte. Det slog mig, at jeg ikke havde lavet madmuffins i 100 år og det er altså noget, som er fantastisk godt at have liggende i fryseren. De kan både bruges til madpakken og som tilbehør til supper og lækre salater. Egentlig kan man jo bare freestyle og putte hvad man nu lige har lyst til (eller har i køleskabet) i. Mine blev super gode og det tog ikke mere end en halv time fra idèen opstod til jeg stod med 10 lækre muffins..
Det skal du bruge (til ca. 10 muffins)? 4 Æg
? 1, 5 dl hvedemel (kan erstattes med rismel, hvis man ikke spiser hvede)
? En håndfuld fetaost (efter smag og behag)
? 1 løg (hakket)
? 1,5 dl ærter fra frost
? 3-4 skiver parmaskinke skåret i tern
? En spsk bagepulver
? En spsk salt
? Lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
Okay, det bliver faktisk ikke nemmere: Det hele blandes sammen i en skål og røres sammen med en håndmixer. Bagefter skal dejen fordeles i muffinforme og bages på 200 grader i 20-30 min. Nemmere bliver det ikke.