Når jeg besøger mine forældre hjemme på Fyn, er nøgleordet hygge, og jeg ved faktisk ikke noget bedre, end at tilbringe mine weekender der. Efter hygge kommer mad og rødvin. Det er noget vi kan lide og min mor er heldigvis lig så madglad som jeg selv, og elsker at prøve nye opskrifter. Tilbage i højsommeren, hvor jeg også tilbragte et par uger i det fynske, serverede hun denne salat og lige side, er det ikke gået en eneste dag, hvor jeg ikke har tænkt på den. Da jeg, i går, foreslog at vi skulle lave den igen, var hun heldigvis med på idèen og denne gang fik jeg taget et par billeder, så jeg også kunne dele den med jer. Lov mig lige at I prøver den, for den smager altså helt fantastisk.
Det skal du bruge:
– 2 Avocadoer
– 1 Blomkål
– 1/2 Citron
– 1,5 spsk olivenolie
– 1 bdt. forårsløg
– 1 bdt. Radiser
– 1 dl. Ærter
– 1 Håndfuld mandler
Sådan gør du:
1. Mos Avocadoerne og bland med salt, peber og citronsaft 2. Skær blomkålen i små buketter og rør dem sammen med Avocadocremen 3. Rens og snit forårsløg og radiser fint og rør dem sammen med salaten 4. Hak mandlerne og hæld dem i salaten sammen med ærterne. VOILA. Så bliver det næsten ikke mere nemt og lækkert.
Det er helt sikkert en salat, som jeg vil servere næste gang jeg får gæster. Den kan mere eller mindre spises sammen med det meste og I min verden, kan den også fungere som en ret for sig selv. Så vil jeg nok bare lige snuppe et stykke brød eller to til.
P.s Min mor har vist nok fundet opskriften i Ugebladet Søndag.