Så er det blevet tid til endnu en opskrift, og denne gang skal det handle om noget, som jeg nærmest spiser hver evig eneste dag. De nemmeste og mest vamsede bolleder jeg længe har prøvet. Hvis man har ekstra travlt, kan man også bage dem som et stort fladt brød. Man hælder ganske enkelt bare dejen ud på en bageplade og brækker eller skærer dem i stykker når de er færdig..
Ingredienser:
- 25 g gær
- 5 dl vand
- 1 dl A38 (eller ethvert andet tykmælksprodukt)
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 1 dl hørfrø
- 5 dl. havregryn
- 6-7 dl hvedemel (afhængigt af hvor våd man ønsker dejlen)
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren sammen med vand, A38, salt, sukker og olie.
- Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hørfrø og rør godt sammen.
- Tilsæt havregryn og rør godt sammen.
- Til sidst tilsætter man hvedemel og rører rundt i dejen, indtil det hele er godt fordelt.
- Lad den hæve i minimum 3 timer. Min erfaring siger mig, at jo længere den hæver jo bedre. Hvis det er muligt lader jeg den altid stå over natten.
- Når dejen er færdig med at hæve, kan man enten bruge en stor ske til at forme bollerne, eller hælde dejen ud på pladen, så man får et stort brød.
- Bag dem i ovnen i ca. 35 min på 200 grader.
- Spis dem og nyd dem <3