ABOUT THE STUDIES

 photo tumblr_lf4664KXHL1qa7twe_zpsfdbc4d87.jpg

“Hvad er det egentlig du læser?” Det er et af de spørgsmål, som jeg efterhånden har fået en del gange og for et par dage siden, spurgte en sød læser, om jeg ikke ville uddybe det lidt – og selvfølgelig vil jeg det.

Jeg læser på RUC (også kaldet Roskilde universitet) på den humanistiske basislinje. Jeg startede faktisk tilbage i 2008 hvor jeg tog 1. og 2. semester. Jeg gik hurtigt død i det og besluttede mig for at droppe ud. Jeg var heldigvis så fornuftig at gøre mit 2. semester færdig, for jeg vidste jo ikke om det ville komme mig til gode en skønne dag. Det kan I næsten gætte jer til at det gjorde.

Efter RUC lavede jeg en masse forskellige ting. Arbejdede på Costume, for Stylegallery, i COS og i mellemtiden voksede bloggen stille og roligt og begyndte også at blive en lille indtægtskilde – eller et job om man vil. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide min hverdag i de år. Især fordi der aldrig var to dage der var ens, men samtidig kunne jeg også mærke, at jeg nok ikke kunne blive ved for evigt og det ville være mest fornuftigt at få mig en uddannelse.

I september sidste år flyttede jeg til Berlin og fik selvfølgelig en masse tænketid og filosoferede en del over fremtiden. Jeg begyndte så småt at fortryde, at jeg ikke fik gjort den der RUC-bachelor færdig, så jeg i det mindste havde den. En uddannelse. Jeg kontaktede RUC og hørte hvordan landet lå, i forhold til at starte igen – der hvor jeg slap. De mente at det godt kunne være en mulighed (selvom jeg havde været væk i en del år) og bad mig om at skrive en motiveret ansøgning. Det gjorde jeg naturligvis og hvis jeg selv skal sige det, var den ret god og det gik op for mig, at jeg alligevel havde fået en del på mit CV i løbet af årene. I november modtog jeg et brev om jeg var blevet optaget fra Februar 2013. Her startede jeg så på mit 3. semester, hvilket gik ganske fint. Jeg skulle selvfølgelig lige skulle vænne mig til skole og lektier igen. I sidste uge tog jeg så hul på mit 4. semester.

Hvad RUC helt præcis går ud på, er jeg ikke den rette til at forklare og det har selv taget mig et par år at forstå studieordningen. Jeg vil endda sige, at det stadig kan være lidt af et puslespil for mig. I korte træk kan jeg fortælle, at man bliver bachelor i to fag og for mit vedkommende bliver det nok i kommunikation og dansk, eller det der hedder Performance design. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu. Det lyder skørt, men på RUC “bygger” man nærmest selv sin uddannelse, hvilket passer rigtig godt til de lidt flyvske typer som mig. Halvdelen af uddannelsen bygger også på projektarbejde, som skal udføres i grupper. Det kan både være noget af det sjoveste og noget af det værste. Jeg vil dog gerne indrømme, at hvis jeg helt selv kunne bestemme, tog jeg kun fag og droppede projekterne. Det kan altså været noget af en udfordring, når 7 personer skal mødes en gang om ugen i 4 måneder. Men igen, så er det der med, at man ikke kun lærer om – og af fagligheden, kernen af RUC. Alt i alt er jeg glad og tilfreds. Der er plusser og minusser, men det vil der jo altid være. Mit største ønske vil dog være, at man enten flyttede hele RUC til København eller lavede en direkte metro derud. Dream on.

Jeg håber at det gav jer et lille indblik i det hele (hvis I har læst så langt). Hvis I har lyst må i meget gerne fortælle mig hvis I læser eller har læst. Det er altid lidt sjovt at høre mere om jer derude <3

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments