Jeg tror vidst nok, at jeg tidligere har fortalt jer, at min storesøster er lidt af et geni i et køkken. I weekenden har vi fejret fødselsdag herhjemme i det lille hus og lørdag eftermiddag kreerede hun den bedste jordbærkage jeg nogensinde har smagt. Sød som hun er, har hun givet mig opskriften, så jeg kunne dele den med jer…
Kagen er opdelt i tre afdelinger, hvis man kan sige det sådan. En mørdej, en Mazarinmasse og en vaniljecreme.
Mørdejen indeholder:
1. 100 g koldt smør i små terninger 2. 50 g flormelis 3. 100 ? 150 g hvedemel 3. 1 lille æg
Til Mazarinmassen skal man bruge følgende:
1. 175 g marcipan 2. 150 g sukker 3. 100 g smør 4. 2 æg 5. 50 g mel
Og sidst men ikke mindst, indeholder vaniljecremen
1. 1 æg 2. 15 g majsstivelse 3. korn af ½ stang vanilje 4. 2½ dl. mælk 5. 40 g 6. rørsukker 7. 2½ dl piskefløde
Derudover skal der også bruges 75 g mørk chokolade og 500 g jordbær
Fremgangsmåden kommer her:
1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel og Saml dejen med et lille sammenpisket æg 2. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. 3. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse 4. Tilsæt smørret, lidt ad gangen og rør godt 5. Kom æggene i, et ad gangen, mens du rører og sigt melet i til sidst 6. Rul mørdejen ud i 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformen godt, læg dejen i og skær kanten til 7. Fordel mazarinmassen ovenpå 8. Bag tærten i en 200 g. varm ovn i ca. 20 ? 25 min. til massen er fast. Lad den køle helt af.
9. Smelt chokoladen over vandbad; pensl kagebunden med flydende chokolade, og lad den køle af 10. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker 11. Kog det hele op i ½ – 1 minut under omrøring 12. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling
13. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen 14. Fordel cremen over bunden, og kom godt med jordbær på. VOILA. Du har lige lavet verdens bedste Jordbærkage.
Den er selvfølgelig lidt mere kompliceret end de andre opskrifter jeg har delt med jer, men jeg er sikker på at den er umagen værd <3