Ok, for første gang i bloggens, snart 3 år lange liv, kommer der hermed en opskrift. Basilikum pesto, it is. Den er hverken revolutionerende eller nyskabende og mange af jer har sikkert lavet den før. Til de af jer som ikke har, kan jeg virkelig kun anbefale at komme i gang. Efter min mening, smager den så godt, at man nærmest kan mærke det i hele kroppen, når den indtages. Jeg lavede den hjemme hos mine forældre i fredags og opskriften må siges at være pretty simple.
Til en portion på størrelse med den på billedet skal du bruge:
1. Ca. 3 fed hvidløg
2. En pose pinjekerner
3. Ca. 50 gram frisk revet parmasanost
4. 3 store håndfuld frisk basilikum
5. Citronsaft (efter smag)
6. Ca. 1/2 dl. olivenolie
7. Salt og peber
Pinjekernerne ristes, parmasanen rives og hvidløgene presses. Herefter blender man ganske enkelt bare alle ingredienserne og smager det til. Voila. Please try this at home?