EN GUL BLAZER FRA & OTHER STORIES OG LIDT ONSDAGSSNAK

GUIDE TIL NØRREBRO: RESTAURANTER, SHOPPING OG SKJULTE PERLER

Hvis I læser med herinde jævnligt, så ved I nok også, at Nørrebro har en særlig plads i mit hjerte. Det er her jeg bor, her de fleste af mine venner bor og her jeg har hele min dagligdag. Det var også her jeg startede mit Københavner eventyr tilbage i 2007 og selvom det også er en bydel, der ikke altid har det bedste ry og at der nok også foregår nogle lidt ubehagelige ting i ny og næ, så kunne jeg ikke komme i tanke om noget som helst andet sted, jeg gerne vil bo.

Nørrebro er grim, smuk, skør og i evig udvikling. Der popper konstant nye butikker og spisesteder op og hver gang jeg har været væk i en uge, så er der sket noget nyt. Det er her kontraterne og de forskellige kulturer mødes og der er vitterligt noget for alle. Jeg får ofte spørgsmål om shopping, spisesteder og andre gode tips til området og derfor har jeg samlet det hele i en lille (stor) guide. Som sagt sker der hele tiden nye ting herude og derfor bliver den selvfølgelig opdateret løbende!

Vi ses på gaden 🖤

Guide til Nørrebro

MORGENMAD

Møllers Kaffe

Da Møllers kaffe slog dørene op for et par år siden, stak det vist helt af for dem. Jeg kan i hvert fald huske, at det var noget nær umuligt at få et bord i weekenderne og selv i hverdagene kunne det være svært. Men deres koncept er også helt genialt. De serverer morgenmad hele dagen og det fungerer på den måde, hvor får udleveret et stykke papir, hvor man man sætter et krydset ud fra de retter, man ønsker sig. Man bestemmer altså selv, om man vil have en stor, mellem eller lille morgenmad. Jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse med maden og især deres brød med pisket smør er to die for.

Mirabelle

På Guldbergsgade, tæt på Skt. Hans Torv ligger denne lille perle af en italiensk-inspireret cafè. Indretningen er så fin, at det næsten er umuligt ikke at tage billeder. Udvalget er forholdsvis simpelt, men der er alligvel noget for enhver smag. Men det aller vigtigste ved Mirabelle, er deres surdejsbrød. Jeg vil gå så langt som at sige, at det er det bedste brød, jeg nogensinde har smag. Heldigvis kan man også købe det med hjem og det sker forholdsvis ofte, at jeg lige slår et smut forbi og køber et halvt brød med hjem. Hvis I endnu ikke har smagt det, så er det altså bare om at komme afsted.

FROKOST OG AFTENSMAD

Bæst

Man kan næsten ikke nævne Mirabelle, uden også at fremhæve naboen Bæst. En italiensk restaurant, hvis Pizzaer vist nok er blevet udnævnt til at være de bedste i verden. Det er jeg måske ikke helt enig i, men derfor er den stadig et besøg værd. For mig personligt handler det mest om deres burrata. Her kan vi måske snakke om verdens bedste! Priserne er også i den høje ende, men jeg føler bestemt også, at man får noget for sine penge. Stemningen er hyggelig og rar og det er sådan et sted, man har lyst til at sidde hele aftenen.

Sliders

Sliders har naturligvis en særlig plads i mit hjerte, fordi jeg er så heldig også at være ansvarlig for deres sociale medier. Men når det så er sagt, så ER det altså et sted, som er værd at besøge. Konceptet er små burgere, hvor man typisk bestiller tre stk. sammen med en side (fritter eller salat). Der er altid 10 forskellige sliders at vælge imellem. 9 faste og en månedens slider, som selvfølgelig bliver skiftet ud hver måned. Stemningen i restauranten er low key og hyggelig og fungerer både som et sted, hvor man hurtigt kan smutte forbi og som et sted, hvor man snildt kan sidde i flere timer og nyde en drink eller 3.

Guide til NørrebroBilledet er lånt af Sliders

CICCHETTI

CICCHETTI er en af de nyere på Nørrebro-kortet og er sådan en ægte hypet instagram-darling. Konceptet er en lille antipasti restaurant, der serverer små italienske snacks. Stedet er forholdsvis småt og derfor skal man også være ude i god tid, hvis man vil booke et bord. But it’s worth it. Menuen skiftes ud løbende, men der vil altid være noget for enhver smag. Man sammensætter selv sin menu alt efter sult og behov. Alt er lavet af gode råvarer og det lille lokale og åbne køkken skaber en perfekt og top-hyggelig stemning.

Mæxico

Da jeg opdagede, at Mæxico (det gamle Barburrito) åbnede en restaurant på Nørrebro, havde jeg svært ved at få armene ned. Min kærlighed til det Mexicanske køkken er noget nær uendelig, men desværre er udvalget af god mexi-mad i København ikke specielt stort. Men hos Mæxico ved de altså hvordan den skal skrues sammen og deres menukort indeholder alt det bedste fra Tacos, Bowls og Burritos. Det samme gør deres drikkekort, hvor man både kan få klassiske drinks som f. eks Margarita og Mojitos. Stemningen er så ægte som den kan blive og det er lige før, at man rent faktisk glemmer, at man egentlig bare sidder på Skt. Hans Torv og ikke under den varme Mexicanske sol.

Guide til Nørrebro

Friheden

Friheden kunne sættes ind i samtlige af guidens mad-kategorier og af alle mine stamsteder er den nummer 1. Lige siden de slog dørene op i sensommeren 18 har jeg været solgt. Indretningen er on point, det samme er stemningen, beliggenheden og servicen. De serverer både morgenmad, frokost og aftensmad og udvalget er simpelt, overskueligt og vildt lækkert. Priserne er gode og det er sådan et sted, der samler alt fra studiegrupper, smarte møde-typer, mødre grupper, folk der skal have en fyraftens-drink osv. Jeg er fan. Kæmpe fan.

Guide til Nørrebro

Hooked

Det er måske lidt skørt, at en ikke-fiske-spisende person som jeg, vælger at fremhæve Hooked. Ganske enkelt forbi vi har at gøre med en restaurant, der udelukkende serverer retter med fisk. Heldigvis er det et “ingrediens” som man snildt kan fravælge og det er selvfølgelig bare hvad jeg gør. Deres Pokè Bowl er genial og noget nær byens bedste. Det samme er deres Vinegar Fries og Coleslaw og hvis man er så heldig at få en plads i den lille restaurant, så kan man også nyde en G&T fra fad.

Mahalle

Har man, ligesom undertegnede, en forkærlighed for det mellemøstlige køkken, så er Nørrebro altså ikke noget dumt sted at bo. Shawarmabarerne ligger på række og der er rig mulighed for at blive tilfredsstillet. Så er der også Mahalle på Birkegade. En lille libanesisk perle, som serverer alt det bedste fra egnen. Hummus, fattouch, Halloumi, fladbrød og jeg ved snart ikke hvad. Alt smager som var man i Libanon og alle retter er vegetariske. Det eneste minus er, at de lukker kl. 20 så det er desværre ikke et af de steder, man bliver hængende hele aftenen.

Guide til Nørrebro

Bar Pasta

Lige ved Nørrebroparken finder man denne lille perle. Som navnet næsten antyder, så serverer de pasta og antipasti (og selvfølgelig med vino on the side) Menukortet er yderst simpelt og det samme er indretningen. Der er heller ikke meget plads, så hvis man vil sikre sig et bord, vil jeg anbefale at booke inden.

Guide til Nørrebro

CAFÈER

Arrebro

Arrebro er en af mine “lokale” og ligger en spytklat fra min lejlighed. Det er en hyggelig lille cafè, placeret med udsigt over Den Sorte Plads. Om sommeren kan man også sidde på deres lille udeareal og de serverer både kaffe, morgenmad, snacks og vin og øl. Desuden har de byens bedste mandel croissant, som også gået hen og blevet berygtet. Laptops har ingen adgang, så det vil være synd at kalde den arbejdsvenlig. Til gengæld er den yders samtale-venlig.

Coffee Collective

Det er vist de færreste københavnere, som ikke kender til Coffee Collective og uden at skulle gøre mig alt for klog, så har jeg også en fornemmelse af, at det er et af steder, som rigtig mange turister besøger. Deres Nørrebro-kaffebar er placeret på hyggelige Jægersborggade og deres specialitet er kaffe – og ikke så meget andet. Man kan selvfølgelig altid få et lille stykke kage eller anden snack, men det er kaffen, man skal komme efter. Det kan til gengæld også godt betale sig, for den smager intet mindre end helt fantastisk. Måske vil jeg gå så langt som at sige, at de serverer Københavns bedste kaffe.

Cafè Taxa

Cafè Taxa var en stam cafè i mange år. Både fordi den er enormt hyggelig, men også fordi det var et af de eneste rigtig gode steder på ydre Nørrebro, hvor jeg bor. Men de seneste år har tingene taget fart og nye steder popper op hele tiden og man kan ikke komme uden om, at det naturligvis skaber lidt konkurrence. Men selvom jeg ikke besøger Taxa så ofte længere, så er det altså en god klassiker, hvor man aldrig går galt i byen. De har åbent hele dagen og serverer både morgenmad, frokost og aftensmad. Udvalget er simpelt, men altid godt. Om sommeren kan man nyde deres udeservering, hvor der er plads til alle og der er næsten ikke noget mere hyggeligt end at sidde der og nyde en kold øl. Heldigvis har de også formået at skrue op for hyggen indenfor og der er også altid hyggeligt på en kold vinterdag. Jeg kan varmt anbefale deres hjemmelavede mynthelemonade eller en Fynsk forår på fad, som de altid serverer i sommermånederne.

Guide til NørrebroCafè Taxa

BRUS

BRUS er et af de steder, hvor faktisk kan være svært at få plads på en mandag i januar og gæsterne er en god blanding af lokale og turister. Det er et genialt sted at snuppe en fyraftensøl og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange gange, jeg har været på besøg. Den er placeret et stenkast fra Skt. Hans Torv og lige ved siden af både Mirabelle og BÆST. Baren ligger i en kæmpe bygning, hvor der både er restaurant og bryggeri. De brygger selv deres øl og det er selvfølgelig også dem, man skal komme for. Der er noget for enhver smag og en pilsner-pige som mig, bliver aldrig træt af deres Nørrebro-øl. Prøv den.

Heimdalsgade22

For mig bliver det næsten ikke mere lokalt end med Heimdalsgade22. Den er nemlig placeret i samme bygning som min lille lejlighed. Det er en lille hjørnecafè placeret på Den sorte plads og  på mange måder er den indbegrebet af Nørrebro. Om sommeren er der fyldt med liv og glade dage ved udeserveringen og om om vinteren kan man hygge i de hjemmelige lokaler. De serverer kaffe, hjemmelavede boller og flaskeøl. Simpelt med godt og et perfekt sted til en kaffeaftale.

TAKE AWAY

SMAG

I de seneste år er der poppet den ene salatbar op efter den anden i København og selvom smag var en af de første, så bliver den også ved med at være blandt mine favoritter. De har butikker flere steder i byen og på Nørrebro er den placeret på Fælledvej. Lige på vejen hjem for de fleste Nørrebro’ere. De serverer både en dagens ret, sandwiches og en lille eller stor salat med lækkert brød på siden. Salaterne er blandede og man vælger typisk mellem 3 eller 4 forskellige. Udvalget varierer, men det er altid sindsygt lækkert og friskt. Priserne er også rigtig gode og er noget de fleste kan være med på.

California Kitchen

California Kitchen har vist redet på en succes-bølge siden de slog dørene op for et par år siden. Selv har jeg også været en flittig kunde, for jeg kan simpelthen ikke få nok af deres lækre bowls. Man kan vælge mellem mange forskellige og der er smage fra hele verden; Der er en mexicansk version, en thailandsk, en klassisk pokebowl og selvfølgelig er der også mulighed for at blande sin egen. Selv går jeg altid efter deres Mexicali Bowl, som smager som en bid af himlen.

Guide til NørrebroCalifornia Kitchen

Durumbar

Man kan næsten ikke snakke om Nørrebro uden også at snakke om shawarmabarer. Igennem årene har jeg også prøvet en del af dem og selvom udvalget er rigtig godt, så er der INTET der slår Durumbar. Deres ruller er SÅ lækre, kæmpe store og fyldt med friske grøntsager. De er også kendt for deres falafler, som smager himmelsk, men som også er i den lidt greasy ende. På Durumbar kan man faktisk også køre den sunde stil, for de har et gigantisk udvalg af salater og hvis man vælger at blande sådan en, bliver den servere med deres lækre brød og verdens bedste hummus. Jeg  bliver aldrig træt af det sted.

SHOPPING

Adèlie

Hvis jeg en dag fik mulighed for at tømme èn butik på Nørrebro, så skulle det uden tvivl være Adèlie. Den er placeret på Guldbergsgade – lige ved Skt. Hans Torv og selvom den er lille bitte, så er det lidt af et mekka. De køber altid de bedste varer hjem og forhandler brands som Stine Goya, Ganni, Blance, Anni Lu og mange andre. Butikken er fyldt med fine farver og det er næsten umuligt at gå tomhændet derfra.

Guide til Nørrebro

Prag

Nørrebro kunne godt gøre det lidt bedre, når det kommer til gode vintagebutikker, men i begyndelsen af Nørrebrogade lille Prag og det er et af de steder, jeg smutter forbi så snart muligheden byder sig. Priserne er rigtig gode og de har et overvældende udvalg af flotte blomsterkjoler, fine pelse, sweatshirts og tørklæder. Desuden er deres smykke og accessories-udvalg alene et besøg værd.

Guide til Nørrebro

Dimseriet

Dimseriet er en fin lille butik på Stefansgade, der sælger blomster, brugskunst, køkkenting og legetøj. Det er afgjort det sted jeg tyer til når der skal købes blomster eller når min altan skal have en opgradering. Lokalet er lille, men totalt proppet og der er altid en hulens masse ting at kigge på. Det er også det sted, som min mor altid lige skal forbi, når hun er på besøg.

Chao Chao

Nogen vil måske mene, at det er lidt skørt, at en butik som Chao Chao ligefrem skal med i en guide, men jeg ved, at flere af mine fellow-Nørrebro’er er enige i, at den faktisk kan være lidt af et skattekammer. Butikken er placeret på den ydre del af Nørrebrogade og udefra ligner det mest af alt en rodebunke. Det er det egentlig også, men hvis man lige tager sig tid, så kan man faktisk finde en masse gode ting. De sælger alt fra pynt til babyshowers, kufferter, make up, smykker, diverse plastisk-ting til hjemmet og alle mulige andre ting, som man slet ikke har brug for. En sjov og skør butik, som alligvel er et besøg værd.

Guide til NørrebroChao Chao

Craft Sisters

Har man en svaghed for gulvtæpper, pæne krukker og andet farverigt interiør, må man ikke snyde sig selv for at besøger Craft Sisters på Jægersborggade. Det er en lille bitte biks, som sælger tæpper, tekstiler og interiør fra Nepal, Indien, Marokko, Afrika. Alt er nøje udvalgt og alle deres varer er så smukke. Desuden er priserne faktisk til at overskue og så handler de direkte med producenter, når det er muligt og køber fra flere organisationer, der arbejder for at styrke kvinders kompetencer.

GRØNTHANDLERE OG ANDRE KLASSIKERE

Lygten Bazaar

Hvis I følger med på min Instagram, så har I nok set, at jeg ofte deler billeder fra Lygtens Bazar. Jeg siger jer, at det er et MEKKA uden lige, når det kommer til indkøb af grønt og diverse udlandske råvarer så som bønner, nødder og alle de andre ting, som man ikke lige kan købe i Netto. Deres priser er vanvittige og ikke altid til at forstå. De har vitterligt alt hvad man behøver og hver gang man kommer forbi, kan man være sikker på, at gøre et godt fund. Nogle dage har de f. eks en hel spand med cherrytomater til 5 kr. agurker til 3 kr. granatæbler til 2 kr. 10 lime for 10 kr. osv. Økologisk er det nok ikke, men billigt som bare pokker. Der er altid verdens længste kø og jeg har en lille idè om, at det også er her, at alle shawarmabarerne køber ind.

El Hassan cykler

El Hassan er kendt af alle på ydre Nørrebro og det er vist også her, at langt de fleste får lavet deres cykler. Selv kigger jeg gerne forbi et par gange om året, for at give mit yndlings-transportmiddel en lille opfriskning. Det er Hassan selv og hans kone, som styrer biksen og selvom de altid virker lidt småstressede, så er der ikke en finger at sætte på deres service. Jeg har aldrig ventet mere end 24 timer på at få noget fikset og hans priser er virkelig gode. Er der lige en lille ting der skal strammes hist og her, så tager han ikke ekstra for det…

Opdateres løbende….

LÆS OGSÅ: Restaurantanmeldelse: Madklubbens Foodclub

1 kommentar

  • Virkelig en god gennemgang og masser af inspiration, til både kendte og nye steder, jeg må få prøvet! 🙂 Mahalle og Sliders er to favoritter.

    Nørrebro er lidt af et madmekka med gode spisesteder, så det er lige med hvor man skal begynde. Tak for anbefalinger.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN GUL BLAZER FRA & OTHER STORIES OG LIDT ONSDAGSSNAK