KAN VI TALE LIDT OM #16

BLOMKÅLSRISOTTO MED LIME & PEANUT BUTTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet giver sig selv, at jeg var i lidt af et madmekka i sidste uge, eftersom jeg opholdt mig i Californien. I denne omgang spiste vi ikke ude hver dag, fordi vi boede hos min kusine og hendes familie. Min kusine havde, kort tid inden vores ankomst, købt en helt fantastisk kogebog, med en masse lækre vegetariske retter.

Vi fik flere af retterne derfra og alle var helt fantastiske. Den aller bedste, var en blomkålsrisotto, som smagte helt fantastisk. Virkelig bedre, end den klassiske med ris. Det lyder måske lidt skørt, men noget af det første jeg gjorde i lørdags, da jeg kom hjem, var at handle ind til at lave retten selv. Resultatet blev heldigvis helt fantastisk, selvom jeg freestylede ret meget, og opskriften skal I naturligvis ikke snydes for <3

Det skal du bruge (3-4 personer)

 • 1 blomkål (hakket til “ris” i en minihakker)
 • Olie til stegning
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 dl vand
 • 1 rød peber (skåret i tern)
 • 2 dl ærter fra frost
 • 1 lime
 • 3 spsk peanutbutter
 • 2 spsk gærflager* (kan udelades)
 • sal og peber

Sådan gør du

 • Start med at hakke blomkålet fint i en minihakker. Har man ikke sådan en, så kan det også gøres med håndkraft
 • Hak løg og hvidløg fint og svits det i en gryde i lidt olie
 • Tilsæt vand, ærter, salt og peber og blomkål.
 • Svits det hele i ca. 5 min
 • tilsæt peanutbutter og fordel det jævnt i massen
 • Tilsæt gærflager og saften fra lime og lad retten simre i yderliger 5-10 min inden den kan spises

*Gærflager kan købes i helsekostbutikker (eller online her) og giver retten en smag af ost – lidt ala parmesan. I denne ret kan det sagtens udelukkes, men det vil næsten være synd. Jeg er dog sikker på, at de sagtens kan erstattes af almindelig parmesan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 kommentarer

 • Heidi

  Hvornår skal den røde peberfrugt i ? Den har du glemt at nævne ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har laver din lækre risotto her til aften, den smagte super lækkert! Jeg brugte alm. Parmesan. Tænker nogle svampe også kunne gøre sig godt i den 🙂 tak for dine lækre vegetariske retter, nyder godt af dem 🙂 god weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Hej Trine!! Det er jeg bare SÅ glad for at høre. Og jeg må helt sikkert lige prøve med parmesan og svampe en dag. Dejligt at du kan lide mine opskrifter – der kommer flere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej Mie – nu skriver du i overskriften at det er med lime, men limen er ikke lige at finde i opskriften. Skal det i imens man laver det eller er det bedre som “topping”? Det lyder ellers mega lækkert – jeg har tidligere været mega fan af at bruge blomkål til risotto, også som halvt risottoris/halvt blomkål 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Hej Johanne
   Det var godt nok en grov fejl fra mine side og den er nu rettet. Selvfølgelig skal der Lime i. Især når det indgår i overskriften. Godt at du lige var hurtig der 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser virkelig lækkert ud – og faktisk er det første gang, jeg ser en risotto på blomkål. Men det giver god mening, at det egner sig perfekt dertil. Det må jeg absolut prøve kræfter med ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Kirstine

   Jeg var faktisk også lidt skeptisk til at starte med, men tro mig, det er SÅ lækkert 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KAN VI TALE LIDT OM #16