EN LEOPARDTOP OG EN ROLIG WEEKEND

NEMME OG SUNDE KIKÆRTEKIKS

IMG_0693Her til formiddag kastede jeg mig ud i et lille køkkenprojekt, som heldigvis endte ganske godt. Jeg er hoppet med på kikærtemel-bølgen og er vild med alle de ting, det kan bruges til. Det er super nemt at arbejde med og smager himmelsk, når det bliver bagt eller stegt.

Derudover er jeg også ret stor fan af alt hvad der handler om kiks og knækbrød og jeg har mere eller mindre altid de her på lager og spiser dem tit til frokost med grøntsager og hummus. Lidt forandring skader jo aldrig og i dag ville jeg forsøge at lave en lille mellemting mellem knækbrød og kiks. Jeg endte med at blive ret happy og smagen rammer helt plet et sted mellem det salte, det krydrede og det lidt søde fra honning. Prøv dem <3

Det skal du bruge (ca. 12 stk)

  • 250 g kikærtemel
  • 75 gram ristede sesamfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • ca. en dl vand

Sådan gør du

  • Start med at blande alle de tørre ingredienser i en skål
  • Tilsæt olien og vandet lidt efter lidt og brug den ene hånd til at ælte i dejen samtidig
  • Slut med at tilsætte honningen
  • Brug begge hænder til at ælte grundigt. Dejen er hård og kan være en smule svær at arbejde med. hvis den driller og smuldrer, så tilsæt en lille smule vand. Men kun lidt. Den er vigtigt at den er klistret og hård.
  • Når dejen er sammenhængende skal den rulles ud. Jeg lagde den mellem to stykker bagepapir og rullede den ud med en køkkenrulle. Tykkelsen skal ca. være 1/2 cm.
  • Til sidst skal kiksene bare formes og her brugte jeg et vandglas til at trykke dem ud.
  • Bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Husk at hold øje med dem, for de tager lynhurtigt farve.

IMG_0686

IMG_0692

6 kommentarer

  • Line

    Kan man udelade honning? Alternativt erstatte det med sukkerfrit sødemiddel? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Det kan du sagtens ja. Tror skam også at de bliver helt fine uden det søde element 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • trine

    De ser gode ud! Dem vil jeg prøve 🙂 Hvordan er konsistensen af den færdige kiks? Sprød og knasende, eller mere blød i det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Helt sprød, præcis som kiks skal være 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • trine

      Fantastisk! Endelig en sprød, glutenfri kiks uden nødder. Har lige bagt dem – er allerede en favorit!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Ej det er jeg SÅ glad for at høre!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN LEOPARDTOP OG EN ROLIG WEEKEND