INDISK DAAL: NEM, SUND, CREMET & LÆKKER

 photo PA090265_zpsetj3uovm.jpg

Indisk Daal (eller Dahl, om man vil. Tror det kan staves på begge måder) den lækreste indiske ret, som jeg holder så meget af, men næsten havde glemt alt om. Det var lige indtil en dag i sidste uge, hvor Kat og jeg snuppede en hurtig aftensmad på GRØD, hvor vi selvfølgelig fik en god omgang Daal (se selv HER)

Det mindede mig om, at jeg faktisk havde en opskrift liggende på min telefon, som jeg fik af en ven for flere år siden. Jeg besluttede mig straks for at den skulle prøves af så hurtigt som muligt. Det blev den så i torsdags, hvor regnen stod ned hele dagen og det eneste jeg havde lyst til, var noget varmt, nemt og lækkert. Opskriften er super nem og når man først er i besiddelse af de forskellige krydderier, er den også ret budgetvenlig

Det skal du bruge (til 2-3 personer)

2,5 dl røde linser

● olivenolie

● 2 fed hvidløg

 Et løg

2 dåser hakkede tomater

● 5 dl grøntsagbouillon

● 1 tsk chiliflager

2 tsk spidskommen

2 tsk stærk karry eller 1 tsk karrypasta

1 tsk stødt korriander

Salt og peber

Tilbehør

Creme fraiche og friske persille eller korriander. Og brød, selvfølgelig.

Sådan gør du

Start med at hakke løg og hvidløg

Varm en god sjat olivenolie i en gryde og svits løgene

Tilsæt de forskellige krydderier og lad det hele simre i et minutstid

Tilsæt så hakkede tomater, linser og grøntsagsbouillon

Lad det stå og simre i minimum en halv times tid. Jo længere tid jo bedre, men det vigtigste er, at linserne bliver godt udkogte. Hvis konsistensen bliver for tyk, kan man roligt tilsætte mere vand.

 photo PA090269_zpsdpvitwtd.jpg

PRØVE OGSÅ

Grønne linser med kokosmælk og spinat

Nem og hurtig Butter Chicken med kyllingekødboller

 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments