PÅ BESØG HOS GANNI

INDISK DAAL: NEM, SUND, CREMET & LÆKKER

 photo PA090265_zpsetj3uovm.jpgDAAL (eller Dahl, om man vil. Tror det kan staves på begge måder) den lækreste indiske ret, som jeg holder så meget af, men næsten havde glemt alt om. Det var lige indtil en dag i sidste uge, hvor Kat og jeg snuppede en hurtig aftensmad på GRØD, hvor vi selvfølgelig fik en god omgang Daal (se selv HER)

Det mindede mig om, at jeg faktisk havde en opskrift liggende på min telefon, som jeg fik af en ven for flere år siden. Jeg besluttede mig straks for at den skulle prøves af så hurtigt som muligt. Det blev den så i torsdags, hvor regnen stod ned hele dagen og det eneste jeg havde lyst til, var noget varmt, nemt og lækkert. Opskriften er super nem og når man først er i besiddelse af de forskellige krydderier, er den også ret budgetvenlig

Det skal du bruge (til 2-3 personer)

? 2,5 dl røde linser

? olivenolie

? 2 fed hvidløg

? Et løg

? 2 dåser hakkede tomater

? 5 dl grøntsagbouillon

? 1 tsk chiliflager

? 2 tsk spidskommen

? 2 tsk stærk karry eller 1 tsk karrypasta

? 1 tsk stødt korriander

? Salt og peber

Tilbehør

Creme fraiche og friske persille eller korriander. Og brød, selvfølgelig.

Sådan gør du:

? Start med at hakke løg og hvidløg

? Varm en god sjat olivenolie i en gryde og svits løgene

? Tilsæt de forskellige krydderier og lad det hele simre i et minutstid

? Tilsæt så hakkede tomater, linser og grøntsagsbouillon

? Lad det stå og simre i minimum en halv times tid. Jo længere tid jo bedre, men det vigtigste er, at linserne bliver godt udkogte. Hvis konsistensen bliver for tyk, kan man roligt tilsætte mere vand.

 photo PA090269_zpsdpvitwtd.jpg

3 kommentarer

 • Det er også en af mine favoritter fra det indiske køkken. Jeg lavede det i sidste uge for første gang i et par år, og har lovet mig selv, at der skal flere varianter på bordet i løbet af vinteren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er også vild med daal. Kan anbefale at komme kokosmælk i, så bliver den mere cremet 😉 Og så kommer jeg næsten altid blomkål og/eller spinat i. Det er lækkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Uh… hvor lækkert!! Jeg har faktisk lovet min søster at lave den til hende i morgen. Så måske skulle jeg lige prøve det an 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ BESØG HOS GANNI