SEJLERSTILEN

BLOMMEKOMPOT MED KANEL & INGEFÆR

 photo IMG_1683_zps10e68d66.jpg

For et par dage siden, var der blommer på tilbud i Fakta og det gav mig sådan lyst til at kaste mig ud i en blommekompot. Den smager simpelthen så godt, at jeg bliver nødt til at dele den med jer. Mit udgangspunkt var egentlig, at jeg ville lave en helt traditionel version, men da lysten til at eksperimentere, pludselig kom snigende, besluttede jeg mig for at tilsætte kanel og lidt ingefær.

Jeg spiser næsten altid hjemmelavet kompot, i stedet for den traditionelle marmelade. Det er som om, at smagen er lidt mere rund. Desuden spiser jeg altid en skefuld på min yoghurt om morgenen. Det giver lige den der perfekte sødme. I opskriften her får man et lille spicy element, hvilket kun er et plus i min bog. Det kunne være at jeg skulle kaste mig ud i lidt Chilli næste gang 😉

 photo IMG_1689_zps71b48e3e.jpg

Opskriften er næsten så nem som den kan blive og kræver kun små 20 min af din tid.

Det skal du bruge (Giver ca. 2 glas)

 • 500 g. blommer (det svarer ca. til en halv af de kasser, som man køber i supermarkeder)
 • 250 g. sukker
 • 2 kanelstænger
 • 2 cm. revet ingefær

Sådan gør du: 1. Skært alle blommerne i små tern og fjern stenene 2. Hæld det over i en gryde og bland alle de andre ingredienser i 3. Lad det koge i ca. 15 min, indtil konsistensen er marmelade-agtig. Konsistensen virker måske meget flydende i starten, men den bliver bedre, når den lige får lov at køle af 4. Når kompotten er kølet af, hælder man den på glas. Hvis man er glad for smagen af kanel, kan jeg kun anbefale at lade kanelstængerne blive i glasset.

Happy cooking <3

5 kommentarer

 • […] husker og derfor bruger jeg gerne god tid på at spise det. I dag stod den på Yoghurt med frugt og hjemmelavet blommekompot og hjemmebagte boller med […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hanne Rasmussen // hannes_box@yahoo.dk

  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare lækkert ud, den opskrift må jeg prøve 🙂 måske min brugs har blommer på tilbud 🙂
  God fredag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder lækkert med ingefæren i. Jeg har lige nu faktisk forsøgt mig med en blommekompot med lidt figen-daddel balsamico, men kom ikke nok i (var nok lidt bange for jeg var FOR kreativ). Men næste gang jeg er hjemme hos mine forældre skal jeg forbi min balsamico-pusher, for at se om hun har større flasker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SEJLERSTILEN