LITTLE RED DRESS

VERDENS BEDSTE JORDBÆRKAGE

Jeg tror vidst nok, at jeg tidligere har fortalt jer, at min storesøster er lidt af et geni i et køkken. I weekenden har vi fejret fødselsdag herhjemme i det lille hus og lørdag eftermiddag kreerede hun den bedste jordbærkage jeg nogensinde har smagt. Sød som hun er, har hun givet mig opskriften, så jeg kunne dele den med jer…

 photo IMG_7575_zps17430512.jpg

Kagen er opdelt i tre afdelinger, hvis man kan sige det sådan. En mørdej, en Mazarinmasse og en vaniljecreme.

 photo IMG_7579_zps205029cb.jpg

Mørdejen indeholder:

1. 100 g koldt smør i små terninger 2. 50 g flormelis 3. 100 ? 150 g hvedemel 3. 1 lille æg

Til Mazarinmassen skal man bruge følgende:

1. 175 g marcipan 2. 150 g sukker 3. 100 g smør 4. 2 æg 5. 50 g mel

Og sidst men ikke mindst, indeholder vaniljecremen

1. 1 æg 2. 15 g majsstivelse 3. korn af ½ stang vanilje 4. 2½ dl. mælk 5. 40 g 6. rørsukker 7. 2½ dl piskefløde

Derudover skal der også bruges 75 g mørk chokolade og 500 g jordbær

 photo IMG_7577_zps4bd15ad1.jpg

Fremgangsmåden kommer her:

1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel og Saml dejen med et lille sammenpisket æg 2.  Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. 3. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse 4.  Tilsæt smørret, lidt ad gangen og rør godt 5.  Kom æggene i, et ad gangen, mens du rører og sigt melet i til sidst 6. Rul mørdejen ud i 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformen godt, læg dejen i og skær kanten til 7. Fordel mazarinmassen ovenpå 8. Bag tærten i en 200 g. varm ovn i ca. 20 ? 25 min. til massen er fast. Lad den køle helt af.

9. Smelt chokoladen over vandbad; pensl kagebunden med flydende chokolade, og lad den køle af 10. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker 11. Kog det hele op i ½ – 1 minut under omrøring 12. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling

13.  Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen  14. Fordel cremen over bunden, og kom godt med jordbær på. VOILA. Du har lige lavet verdens bedste Jordbærkage.

Den er selvfølgelig lidt mere kompliceret end de andre opskrifter jeg har delt med jer, men jeg er sikker på at den er umagen værd <3

   

13 kommentarer

  • Anders

    “Og sidst men ikke mindst, indeholder vaniljecremen

    1. 1 æg 2. 15 g majsstivelse 3. korn af ½ stang vanilje 4. 2½ dl. mælk 5. 40 g 6. rørsukker 7. 2½ dl piskefløde”

    5. 40g – men af hvad??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Nu har jeg bagt denne kage mange gange, og den bliver kun bedre! Bruger aldrig andet end denne opskrift til jordbærtærte ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Min søster bagte den bedste jordbærkage. Opskriften kan I se lige HER. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmh den ser godt nok lækker ud! Den kunne jeg sagtens spise 1 stykke eller 3 af 😉
    Knus Anna
    – anna-mad.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] er her fra, hvor Mie desuden blærer sig med, at det er verdens bedste jordbærkage og jeg er faktisk ret enig […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa..

    Jeg vil da helt sikkert lave denne kage!
    Men har lige samme spørgsmål som Molly tidligere har stillet – skal smørret smeltes?

    Kh Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette

    Den ser god ud. Ved du om man kan bruge frosne bær, selvom de bliver lidt smattet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Molly

    Hils og sig mange tak til din søster for at sikre min popularitet hos svigerfamilien med denne kage. Den var en seriøst hit, og skal bestemt laves igen!

    Lige et spørgsmål: er det meningen at smøren til mazarinmassen skal være smeltet eller ej? Jeg endte med at smelte det, da jeg syntes det gav mest mening, men det kan godt være at det kan gøres på andre måder jo 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold nu fast altså hvor ser den indbydende ud! Jordbærkage må være noget nær den ultimative kage (-:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Pedersen

    hold da op den ser lækker ud! har længe tænkt på at prøve at lave sådan en lækker kage, men har endnu ikke afprøvet det 🙂 men nu ttror jeg det er nu! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ser virkelig lækker ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm, den ser også vildt lækker ud! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LITTLE RED DRESS