Jakkesæt, en status og jobsituationen

Jakkesæt, en status og jobsituationen 1

Reklamelinks: Blazer: ARKET Shorts: ARKET Skjorte: Hjemmesyet Sneakers: Stan Smith Taske: Calajade

Reklame for ARKET

Hej sommer

Med fare for at gentage mig selv, og gå imod mit eget princip om ikke at bruge alt for meget spalteplads på vejr-snak bliver jeg alligevel nødt til at lægge ud med en lille taknemmelig takketale om, hvor helt enormt skønt det er, at temperaturerne endelig, endelig ENDELIG er blevet tocifrede og nærmer sig det normale for årstiden. Det var dælme også på tide 😅 Alt det der med for mange regnbyer og skyer vil jeg ikke kede jer med.

Det hele lagde hårdt ud i mandags, hvor solen bagede og der var sommer i luften. Fra den ene yderlighed til den anden og det fejrede jeg med at hoppe i et par shorts og lufte de ben, der er blegere, end de nogensinde har været. Det var godt nok skønt med en lille reminder om, at det rent faktisk godt kan blive sommer.

Jakkesæt, en status og jobsituationen 2
Reklamelinks: Blazer: ARKET Shorts: ARKET Skjorte: Hjemmesyet Sneakers: Stan Smith Taske: Calajade

Det matchende jakkesæt

Og det var så det, vejr-snak for i dag, for jeg vil meget hellere tale lidt, om tøj jeg havde på, her på årets første sommerdag. Endelig kunne jeg nemlig bruge de shorts fra ARKET, som har hængt i mit skab og ventet på lunere dage i alt for lang tid. Og på sådan en dag, hvor temperaturerne tillod min ultimative yndlingskombination – jakke og korte ben – var det helt og aldeles oplagt at kombinere det med den matchende blazer (som jeg heldigvis har brugt flittigt siden de helt kolde dage) Matchende jakkesæt bliver jeg aldrig træt af og AKRET er verdensmestre i suits – og især blazere – med den perfekte oversize pasform. Men det er vist en kærlighedserklæring, jeg har disket op med mange gange herinde.

Jakkesæt, en status og jobsituationen 3
Jakkesæt, en status og jobsituationen 4

Et lille syprojekt

Og så var det sørme også dagen, hvor jeg for første gang iførte mig noget, som jeg selv har syet. Det er naturligvis skjorten, jeg snakker om. Den biksede jeg sammen over weekenden og jeg er faktisk ganske tilfreds med resultatet. Lidt fejl hist og her kan jeg ikke kommet udenom, men jeg er ved at lære, at det nok altid vil være sådan, når man kaster sig ud i kreative projekter. Til de sy-interesserede kan jeg afsløre, at den er syet ud fra et grundmønster, som jeg har købt hos Atter. Derefter har jeg bare freestylet lidt, når det kommer til krave og flæseærmer.

Jakkesæt, en status og jobsituationen 5

En lille status

Og lad os lige tage en lille status. Her går det egentlig meget godt. Det er forår, tingene bliver mere og mere normale og det føles faktisk rigtig godt at kunne bevæge sig ud af livet i lock down, i et stille tempo. Dengang det hele begyndte, havde de fleste af os nok en forestilling om, at der en eller anden dag vil blive trykket på en knap og så var alt normalt igen. De fleste af os er nok også blevet klogere og har måtte erkende, at det ikke kom til at ske. Mest af alt, tror jeg at det er for det bedste.

Her i mit eget lille liv, er der klart et før og et efter corona. Min hverdag er begyndt igen, men den ser helt anderledes ud, end den gjorde dengang. Der er ingen rejser og der er ingen events. I det hele taget bruger jeg nok mindre tid på at arbejde på de ting, der handler om mig selv om mine platforme. Jeg har fået nye kunder i min foto og SoMe-biks og jeg laver både content for Hahnemanns køkken, Engell & Solovej og selvfølgelig Sliders, som jeg har arbejdet for i mere end tre år. Det siger sig selv, at de til sammen nok udgør hvad der svarer til en fuldtidsstilling.

I virkeligheden er jeg dybt taknemmelig over, at jeg – trods en global krise – har mulighed for at fortsætte mit selvstændige arbejdsliv og tilmed med noget, som jeg rigtig godt kan li’ at lave. Der er selvfølgelig mindre mig og jeg laver også færre kampagner og samarbejder end tidligere. Og selvom jeg langt fra er færdig med “influencer-livet” (bliver aldrig venner med det ord) så synes jeg faktisk, at jeg er landet på et fint sted. Et sted, hvor jeg bare kan gøre det for sjov og hvor det ikke er noget, som jeg er økonomisk afhængig af.

Ærligt, så var blevet tough business og presset over altid at skulle vækste, performe, se godt ud, smart ud og være hurtig i retorikken var til tider ved at knække mig. Det er ikke godt for sjælen at føle sig bedømt, vurderet og valgt til eller fra hver evig eneste dag.

Jeg gør det jo stadig i ny og næ, men der er også dage (endda uger) hvor jeg bare ikke føler for det. Og så lader jeg bare være. Nu er jeg i en situation, hvor jeg heldigvis kan betale huslejen uden.

Jakkesæt, en status og jobsituationen 6

Og det blev da lige til en lidt længere snak om mit arbejdsliv og om hvordan det hele hænger sammen. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg ville skrive lidt om den kommende (lange) weekend. Men den kan vi tage på et andet tidspunkt.

Surprise surprise, så skal den tilbringes hjemme på gode gamle Fyn og I skrivende stund, er jeg lige hoppet på toget og glæder mig til et par dage med fred, ro, gåture i de lysegrønne skove og selvfølgelig også et par kreative projekter.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments