Sommermode 2024 – Tendenser, farver og sommertøj til kvinder


ENDELIG er sommeren kommet – hvilket betyder sommermode! Sæsonen, de fleste af os længes efter gennem store dele af året og hvor det endelig er tid til at smide jakken og de lange bukser (i det mindste på de varme dage). Det er også tiden, hvor mange af os drager mod stranden, sommerhuset eller måske endda en lille tur sydpå.

Sommer betyder også en ny sæson og nye tendenser og nye sommer trends. Personligt vil jeg aldrig anbefale, at man følger tendenserne slavisk. Det er vigtigt at vælge det, der fungerer bedst for én selv, og som man føler sig godt tilpas i. Det er netop dér, at god stil opstår.

Men man kan sagtens lade sig inspirere af de aktuelle tendenser, og det er præcis derfor, jeg har lavet dette indlæg. Præcis som jeg gjorde, da jeg tog temperaturen på forårsmode 2024. Jeg har dykket ned i modeverdenen og kigget hos nogle af de bedste webshops for at danne mig et overblik over, hvilke tendenser der dominerer sommermoden i 2024 hos os damer – eller kvinder, om man vil.

Et gennemgående tema er, at vi skal holde fast i vores klassiske items. En flot sommerkjole, en klassisk og let hørskjorte, en elegant stråtaske og måske kombineret med et par lidt dristigere solbriller, hvis man er til et mere eksperimenterende look.

Sommermode 2024 – Overblik

Sommermode 2024 - Tendenser, farver og sommertøj til kvinder 1
  1. Sofie Schnoor 2. Ray-Ban 3. H&M 4. H&M 5. Studio Feder 6. Prada 7. H&M 8. H&M 9. Studio Feder 10. Clarins 11. H&M 12. H&M 13. Second Female 14. COS 15. Lauren Ralph Lauren

Linen

Man kan næsten ikke sige sommertøj til kvinder, uden også at sige linen, kan man vel? Det gælder i hvert fald også når vi kigger på sommermode 2024 for her er det tendensen, der er her der og alle vegne. Linen kommer i alle former og i alle styles. Både som kjoler, som toppe, skjorter og bukser. Og den matcher også modefarver 2024 som f.eks består af lys blå, hvid og beige.

Stropkjoler

Det er sommer og det betyder selvfølgelig, at det er tid til at armene skal vises frem og de lange ærmer skal pakkes væk. Når vi snakker sommermode i 2024 så er stropkjolen bestemt en af de styles, som vi ikke kan komme udenom og at det både er et smukt og virkelig anvendeligt item. Brug den som en festkjole til de lange lune nætter, som strandkjole eller under en skjorte eller en let jakke, på de køligere sommerdage.

Løse bukser

Denne sommer skal dine bukser være løse. Det er uden tvivl en af de helt store sommer trends 2024. Og faktisk kan de næsten ikke blive løse nok. Det har COS f.eks et meget godt eksempel på. Normalt vil løse bukser være noget, man forbinder med afslapning. Det kan det også sagtens være i år. Men Du kan sagtens bruge et par løse bukser til dine mere finere looks.

Lange kjoler

Ingen sommermode uden sommerkjoler, vel? Og kjoler kommer naturligvis i mange former, farver og ikke mindst længder. Men når vi snakker sommermode i 2024 så skal du ikke være bange for at give den gas med længden. Det er uanset om du er på udkig efter den perfekte festkjole, strandkjole eller bare en smuk og klassisk hverdagskjole.

Sort/hvid stribet

Man skal ikke besøge mange webshops før man opdager, at de sort/hvide striber er en af de helt store sommer trends 2024. Eller man kan vel også kalde det en af de store modefarver 2024. Der er striber på alt fra kjoler til toppe, bukser og tasker og heldigvis er det også en af de trends, som er super nemme at style, klassiske og tidløse.

Sommerjakker

Jakker og sommer er naturligvis ikke de første to ting, man forbinder med hinanden. Men om vi vil det eller ej, så bor vi trods alt i Danmark og vi ved jo alle, at det ikke er ens betydende med, at sommeren er garanteret. Med andre ord, er sommerjakker en god ting at have i garderoben. Heldigvis er der lidt for enhver smag derude. Om du er til denim, blazere eller fine striber.

Sommerfarver 2024

Rød

Rød er en af de farver, som vi har set en del til i løbet af de seneste par sæsoner. Det ser ud til, at den ikke har tænkt sig at forsvinde lige foreløbigt. For når vi kigger på sommerens farver 2024 så er den ikke til at komme udenom. Rød er over det hele. På kjoler, sko, tasker og selvfølgelig badetøj.

Hvid

Det er næsten ligeså sikkert som ammen i kirken. Hvid er en farve, som man sjældent kommer udenom om sommeren og det gælder naturligvis også når vi kigger på sommerfarver 2024. Hvis er over det hele. På skjorter, på bukser, på smukke løse kjoler eller på fine accessories.

Lys blå

Den lyse, lette og fine soft blue findes over det hele når vi kigger på sommerens farver 2024. Oftest kommer den i striber sammen med hvid i lette, luftige og delikate materialer, så som hør eller blødt bomuld. Brug den til at skabe det perfekte sommerhus-look eller et maritimt udtryk på en dag på stranden.

Beige

Mange vil måske forbinde beige med at være en lidt kedelig farve. Men hvis I spørger mig, så er den alt andet end det. Jeg vil nærmere kalde den for neutral, men super anvendelig og yderst klassisk og tidløs. Når vi kigger på modefarver sommer 2024 er det også en af dem, som ikke er til at komme udenom og jeg tør næsten også love, at den også kommer til at pryde billedet i de kommende sæsoner.

Sommer accessories

Vi kan selvfølgelig ikke snakke om sommermoden i 2024 uden også at kigge lidt på accessories, for dem er der naturligvis også rigtig mange af, denne sæson. Accessories er næsten uundværlige i enhver sæson, da det ofte er dem, der bruges til at opbygge et look. F.eks kan den mest simple kjole eller t-shirt se fuldstændig vidunderlig ud, hvis man f.eks blot tilføjer et par smukke øreringe eller en fin taske.

Sommertasker

En god taske kan man ikke indvære – det gælder jo næsten uanset om vi snakker forår, sommer, efterår eller vinter. Men en særlig sommertaske hører sig til i den perfekte sommergarderobe. Og med sommertaske mener jeg den slags, som man f.eks kan have med på stranden, med en tur i parken og som passer perfekt til en fin sommerkjole.

Solbriller

Det er næsten noget nær umuligt at forestille sig det perfekte sommerlook uden at inkludere solbriller, er det ikke? Solbriller er måske noget nær den perfekte accessories, hvis I spørger mig og heldigvis er udvalget gigantisk når vi snakker sommermode. Hvordan de skal se ud, er helt op til dig. Om du er til små, store, brede eller smalle, eksklusive eller budgetvenlige. Det vigtigste er, at du går efter dem, der klæder dig bedst.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments